Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo tekočina

tekočina

Pozdravljeni!!
Upam, da mi boste lahko kaj svetovali…..naš fant je star 6 mesecev, velik 69 cm in težak 8200 g.
Naš jedilnik je zaenkrat takšen da v celem dnevu spije 6x 200 ml aptamila ter en obrok ( sadni ali zelenjavni ) v dopoldanskem času. Problem nastane ko mu ponudim čaj, sok, vodo…..ničesar noče piti….po GH noče piti vedno z jokom zahteva mleko. Tudi ko naj še ne bi bil lačen imam na sumu da hoče mleko samo zato ker je žejen?! Kako ga naj pripravim da bo pil??? Kmalu bo poletje in potreboval bo tekočino…..z mlekom pa se samo še bolj redi?!

A drugače se hranimo uredu??? Ali je že čas da mu uvedem še popoldanski obrok? Občasno mu dam za večerjo tudi riževo kašico!

Ima pa tudi probleme z kožo….po trebuhu je ves pikast in v nekakšnih mozoljčkih….po obrazu ima močno suho kožo na predelu bradice in ličk. Bila sva že na testiranjih in ni na nič alergičen….delam vse tako kot so mi svetovali vendar učinka ni ( bez mehčalca, likanje, mazanje s kremo ki jo je napisala pedijatrinj )….kaj mi svetujete…katero kremo naj uporabljam….

še eno vprašanje…hrano sem mu vedno popolnoma zmikala, zadnjič pa sem mu korenček samo pretlačila in ni hotel jesti ker se je kr malce davil….kako ga naj pripravim jda bo jedel manjše koščke…..zob še nimamo!!

hvala za odgovor

najprej vam bi rekla ,da pokličete vašo patronažno med.sestro,saj se bosta o vsem pomenili
nekaj nasvetov pa vseeno,po 6 mesecu dajajte otroku vsak večer kašice,ali pa skuhate redko polento z adaptiranim mlekom jo zalijete ,da gre v stekleničko,lahko tudi riž zmeljete in skuhate,krompir skuhate v olupku in pretlačite z mlekom skozi cedilo,redek pire krompir,veliko luknjo v dudi in lepo popije za večerni obrok,bo sit in zadovoljno spal,za zvečer je premalo samo mleko
cel 6 mesec je mleko glavna hrana,nič ne skrbeti ,če ne pije ,ko bo žejen bo pil,ponudite mu vodo,blage kompote
sadje-jabolko,se nariba,zelenjavo skuha in pretlači,mora biti gosta,ne bojte se če se davi,kmalu bo nehal,ko bo spoznal hrano,sedaj je navajen na tekočino,ne bo se zadavil,ne miksajte
kožo mu negujte z mastnimi kremami,čimbolj naravnimi-ribja.
po trebuščku -mogoče je prevroče,umivajte ga z milom,sperite z vodo in dobro osušite,nato namažite z zaščitno kremo
upam ,da sem kaj pomagala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close