Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Tekočina za vlaženje oči pri kontaktnih lečah

Tekočina za vlaženje oči pri kontaktnih lečah

Pozdravljeni,

kontaktne leče nosim zelo redko, tako da uporabljam dnevne. Kadar jih imam, včasih dobim občutek suhosti in takrat bolj čutim lečo v očesu (kot nekakšno drgnjenje, sploh če gledam bolj levo ali desno). V optiki sem dobila testerček s kapljicami za vlaženje. Enega sem porabila, enega pa ne in mu je potekel datum 06/2014. Zanima me, če je tekočina 2 meseca po preteku še vedno vredu za uporabo, saj ponavadi datum izteka napišejo prej kot izdelek resnično ni več uporaben?
Cele flaške pa nebi kupovala, glede na to da se mi ne splača dati 8€ za en ali dva dni, potem bi pa tekočina prišla preč, ker nebi nosila več leč…

Pa še eno vprašanje:
Med šolo me velikokrat bolijo oči med uporabo očal, tako da si jih moram med 1 šolsko uro tudi večkrat sneti dol. To sem povedala svoji okulistki, pa ni vedela kaj bi lahko bilo narobe. Preverili so, če imam pravo dioptrijo v očalih, pa je bila, preverili so tudi neko goriščno razdaljo med očesoma, pa je tudi to štimalo. Dioptrija je sedaj za -0,25 manjša od moje dejanske dioptrije, zato mi okulistka ni predpisala novih očal, ker je možno da oko moti prevelika ostrina. Mogoče vi veste kaj bi bilo lahko narobe, da me bolijo oči? Očala imam pa že 3 leta, tako da sem jih navajena.

Najlepša hvala za odgovor! 🙂

Nobenih tekočin ali leč ne smete uporabljati po datumu, ki je označen na embalaži.

Možno, da vas moti premočna dioptrija, sploh pri bližinskih delih, kjer je oko močno izpostavljeno akomodaciji…

Lp.

New Report

Close