Najdi forum

tekoči pralni prašek

Hoj
a mi lahko katera napiše kako uporablja tekoči pralni prašek. A ga dodajate direktno v boben p. stroja? Kdaj? Pri belem perilu verjetno ne takoj na začetku pranja ali pač? Kako pa je to z barvnimi cunjami? In kdaj veš, da je faza predpranja končana? Ne se smejat…
Lp, nevedna “gospodinja”

Da, tekoči prašek dodajam direktno v boben, le da pri belem perilu perem pač brez predpranja. In verjemi, da prav tako dobro opere. Uporabljam ga tudi za pisano perilo, torej za vse. Zanj pa sem se odločila, ker mi je npr. Ariel v prahu ostajal na perilu in, ko se je le ta posušil, sem imela še zlasti na temnem perilu bele madeše. Pa ne, da bi ga preveč dozirala, vedno sem se držala navodil. Mislim pa tudi, da je tekoče pralno sredstvo tudi prijznejše za pralni stroj.
Ponavadi uporabljam Dash ali Rex, a mi po Rex-u perilo lepše diši. Tekoči Ariel pa mi sploh ni všeč in tudi perilo ne diši lepo po njem.Vsaj zame. Kaj pa ostale uporabljate?

Beli prah ostane na perilo, če nadevaš preveč perila. Imela sem pralni stroj, kjer bi morala za pisano perilo nadevati le tretjino. Sedaj imam takega, ko lahko nadevam poln boben.

Tekoči detergenti so po moje slabši. Za enak učinek ga je potrebno več, torej več plačaš.

Jaz uporabljam dash in ga dam direktno v boben.Mislim, da je perilo boljše oprano. Uporabljam ga pretežno za barvano in za lepše stvari za ostalo pa dash v praško. Veliko bolj poceni je v Italiji 10eur 4,5 kg

Jaz uporabljam za barvno perilo tekoči Dash in ga dam direktno v boben pred začetkom pranja. Za belo perilo pa uporabljam prašek v prahu.

J.

Jaz uporabljam tekoč pralni detergent le pri pisanem perilu in volni, pri belem perilu pa ariel ali persil v prahu. Ta pralni prah v prahu namreč vsebuje tudi belilo, kar je dobro za belo perilo da je bolj belo, medtem ko za pisano ni ravno priporočljivo. Tekoč detergent tudi jaz dam direktno v boben pralnega stroja, uporabljam pa ponavadi ali rex (ki pa mi ne diši ravno preveč), ali pa kar od blagovne znamke Špar-reče se mu Super balzam za volno in fino perilo. Z njim smo zelo zadovoljni, pa še diši lepo. Lp

Tekoči prašek???? Ali je tekočina ali je prašek. Tekoči prašek ne obstaja.
Torej imaš v mislih tekočino za pranje ali tekoči detergent!
Torej osebno uporabljam tekoči detergent le za pisano perilo (zadostuje glavno pranje, brez predpranja) in za rjuhe.
Za “belo” perilo(brisače, kuhinjske krpe in spodnje perilo) pa uporabljam še vedno pralni prašek – perem s predpranjem. Le tako je belo perilo res belo. Prisegam na pralni prašek Faks. Odličen. Za pisano perilo pa tekoči detergent Rex ali Persil (modri).

Zadnjič sem kupila ava prašek iz reklame ,pa se mi ne zdi tako dober ,ne očisti dobro madeže.Ali je tekoči rex res tako dober, drugače perem z Arielom,
lp geri

LP,
mi dajemo tekoče prlno sredstvo samo za pisana oblačila… direktno v boben. Pri belih pa kar navadni prašek. Itak se v naš pralni stroj mora dat vse na začetku.
Anita

New Report

Close