Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Tekoča čokolada za napis na torti

Tekoča čokolada za napis na torti

Tole sem napisala na “Prehrani”, pa vprašam še vas, ker vem, da tudi ve pečete rojstnodnevne trete za svoje cukre:-)

“Mi lahko prosim pomagate z nasvetom, s čim naj najlepše oblikujem napis na smetanovi torti? Poznam le tekoči Sladki greh, ki pa je po mojih izkušnjah pregost in se z njim težko lepo piše. Imate kakšno boljšo idejo?”

V petek trinajstega praznujemo!

Hvala in lp,
Katarina

ja, kupi tubice, namenjene prav za to. Po 4 so pakirane skupaj in se fino piše z njimi. Drugače jih pa lahko sama narediš iz beljaka, sladkorja v prahu in kančka živilske barve ali kakega barvila (pesa, zelena, čebula).

lahko kupiš tudi čokoladno glazuro za kolače ki je sicer trda ampak jo stopiš v vroči vodi ali mikrovalovni pečici ( z embalažo vred) nato odrežeš majhen vogalček embalaže tako da dobiš majhno luknjico in pišeš.
te glazurice prodajajo v skoraj vseh malo večjih trgovinah n sicer pri ostalem materijalu za tortioce in biskvite.

Lepo praznujte in vse najboljše slavljencu!

Nika

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Tudi mi smo lani uporabili tiste tubice. Lahko jih tudi zamešaš med margerino in sladkor.

Jaz stopim jedilno čokolado in malo margarine nad soparo. Potem pa vse to preložim v tulec, ki ga zvijem iz peki papirja. Krasno se piše. Le paziti moraš kako veliko luknjico pustiš ali narediš. če se ti ponesreči, lahko še vedno čokolado zliješ ven in ponoviš postopek.

Veliko uspeha.

Lahko s čokoladnimi črkami napišeš besedilo na peki papir (pod papir daš napis in ga s čokolado “kopiraš”). Papirnati tulec napolniš s toplo čokolado in slediš črkam. Napis postaviš (s papirjem) v hladilnik, strjene pa nato s paleto dvigneš s papirja in postaviš na torto. Pazit moraš le, da se jih ne dotikaš s prstom, ker se čokolada takoj zmehča ali zvije.

no mi smo pa prejšni teden pekli..jaz sem takole naredila: stopila sem nad paro par kockic čokole z margarino, dodala dve žlički mleka in nafilala brizgalko (injekcijo brez igle seveda) in lepo napisala:))
lp D.

Vzameš rebro ali pol jedilne čokolade jo daš v vrečko in v mikrovalovko za 30 sek,oz po potrebi,nato odrežeš majhen vogalček-odvisno kako debelo boš pisala in že gre.LP

New Report

Close