Tekoča čokolada za napis na torti
Tole sem napisala na “Prehrani”, pa vprašam še vas, ker vem, da tudi ve pečete rojstnodnevne trete za svoje cukre:-)
“Mi lahko prosim pomagate z nasvetom, s čim naj najlepše oblikujem napis na smetanovi torti? Poznam le tekoči Sladki greh, ki pa je po mojih izkušnjah pregost in se z njim težko lepo piše. Imate kakšno boljšo idejo?”
V petek trinajstega praznujemo!
Hvala in lp,
Katarina
lahko kupiš tudi čokoladno glazuro za kolače ki je sicer trda ampak jo stopiš v vroči vodi ali mikrovalovni pečici ( z embalažo vred) nato odrežeš majhen vogalček embalaže tako da dobiš majhno luknjico in pišeš.
te glazurice prodajajo v skoraj vseh malo večjih trgovinah n sicer pri ostalem materijalu za tortioce in biskvite.
Lepo praznujte in vse najboljše slavljencu!
Nika
Lahko s čokoladnimi črkami napišeš besedilo na peki papir (pod papir daš napis in ga s čokolado “kopiraš”). Papirnati tulec napolniš s toplo čokolado in slediš črkam. Napis postaviš (s papirjem) v hladilnik, strjene pa nato s paleto dvigneš s papirja in postaviš na torto. Pazit moraš le, da se jih ne dotikaš s prstom, ker se čokolada takoj zmehča ali zvije.