Najdi forum

Tekaški copati

Pozdravljeni,

odločam se za nakup novih tekaških copat, pa me zanima kakšno mnenje imate. Ogledal sem si ponudbo na superge.si, ki je tako pestra, da se težko odločim. Vem le, da si moram kupiti dober par copat, ne mislim varčevati, vendar tudi vem, da drago ni vedno dobro. Tečem redno, teren je v glavnem makadam in gozdna pot. Kaj svetujete?

/peter

Živjo,

mislim da so lani v Poletu delali primerjalne teste. Morda se jih splača poklicati, če niso preveč zaguljeni, ti bodo z veseljem poslali ta pravi izvod revije.

Sam pretečem na teden po 40, 50 km (tudi 60 km). Zame je edina kvaliteta (preizkušena v zadnjih letih) ADIDAS! Sicer pa je dosti odvisno tudi od strukture (širina, višina…) stopala, copate je treba poizkusiti in se odločiti za tisto varianto, ki stopalu nekako najbolj ‘prija’! Je pa res, da se copat šele po nekaj deset urah ‘obratovanja’ ‘uleže’ (kot pravimo) na nogo !!!

Točno tako, kot pravi Tekač: vsako stopalo svoj copat najde (ali pa ne). Vsaka firma ima svoje specifike. Po nekaj letih preizkušanja prisegam na Nike, modeli AirMax, ker rabim maximalno dober – mehek podplat. Čeprav trenutno tečem v Adidasovih copatih, ki so krasni (a nekoliko bolj trdi), vendar dobim po 15-20 km teka žulje na podplatu, kljub dobrim nogavicam. V Poletu so priporočali tudi copate firm Asics in Mizuno, cenovno nekje nad 18.000.

nike,je ime , ki se plača dodatno . zagotovo pa dobiš poleg imena tudi odlične copate.res odlične.

nike ni ime, kjer se plača ime (imajo pa tudi take modele..) V povprečju veliko bolj plačaš adidas ali mizuno.

Mislim, da ima začetnik prav. Nike se res izdatno plača, tisto, kar hočem, je drago kot žafran. Mimogrede, začetnik, zdaj že kar dolgo tečeš…, počasi boš moral spremeniti nick.

Po kratkem premisleku in primerjavi sem šel kupiti Mizuno X35053 Wave Maverick 2, cena okrog 26KSit. Pa sem jih šel takoj izprobat, navkljub temu, da je prezgodaj za pravo oceno, sem vseeno prijetno presenečen, kajti copat leži in je prijeten tudi za slabše terene. Bomo videli če bodo zdržali toliko kot Nike. Po izdelavi in uporabljenih materialih izgledajo precej robustni. Vsem hvala za mnenja in nasvete.

/peter

Izgleda res nekoliko robusten, a dobro podložen, udoben, videti je, da dobro ščiti nogo – vso srečo pri teku. Si kupil prek kluba Superge.si?

Kupil sem jih kar v domači športni trgovini v Sežani, kjer živim. Spletni portal Superge.si ima dobro ponudbo, samo probat jih je malo težje :)) Ko bom enkrat poznal vse modele, si bom upal na pamet kupiti preko spleta. Druga težava so številke, sam recimo nosim Mizuno 42,5, za Nike moram kupiti eno številko več, Adidas pa je ravno nekje vmes. Najbrž so odstopanja od standardnih mer različne anatomske oblike, pa imaš zaradi tega občutek, da je obutev prevelika ali premajhna. Superge.si res daje dodatne 4% popusta, vendar sem mnenja, da si za nakup tekaškega copata moraš vzeti čas in pomeriti več parov.

/peter

Lahko pa narediš tako kot jaz – grem v trgovino, pomerim copate in potem naročim na supergi.

Pri določenih modelih je popust večji od 4%.

Ja no “Smart guy”, saj greš lahko tudi restavracijo in pogledaš kakšno buteljčno vino prodajajo, potem pa greš v Interspar in ga prineseš s sabo v restavracijo. Definitivno prišparaš, sam se pa sliši tako “slovensko”…

/peter

a se samo meni zdi 26k sit za copate malce prevec?

Hm, no ja, morda se sliši “slovensko”, samo žal ne morem razmetavati z denarjem samo zato, da se ne bo slišalo “slovensko”…

Če imaš pa ti toliko, da mi kriješ razliko (sploh če gre za več kot 4-odstotno razliko)…se pa priporočam.

Se mi pa trapasto zdi, da tako hitro obsodimo ljudi, ne da bi jih dejansko poznali (in njihovo finančno stanje) – to je šele nekaj slovenskega…

Ja, tudi jaz sem se sprasevala, koliko dajete za superge. Jaz imam ogledane (in v trgovini preizkusene:)) tudi ene od Mizuna in so 20 cukcov. Sicer sem se bolj zacetnica pri teku, ampak delam na tem, da ne bo vec dolgo tako :)))

Jaz osebno tečem v ADIDAS copatih za 13.000,00 SIT in jim prav nič ne manjka!
Bi pa pošteno razmislil ali bi res ‘žrtvoval’ 26.000,00 za tekaške copate!?

Moji Adidasovi so bili s 15 znižani na 12.000 in so tudi OK. Vendar si zelo želim zgoraj omenjene Nike za 25.000. Kupila si jih bom ob priliki za nagrado, recimo za dobro odtečen mali maraton v Radencih. Mimogrede, v današnjem Poletu obljubljajo teste tekaških copatov v začetku aprila – za tiste, ki se jim z nakupom ne mudi preveč.

Tudi pri teku gre človek skozi različne razvojne faze, kot povsod. Najprej kar tečeš, vsaki copati so ti dobri in vseeno je koliko so obrabljeni. Takim zavidam. Pa te lepega dne grozno zabolijo noge, za par mesecev si ob (konkretnejši) tek. Ampak sedaj tvoje noge zahtevajo dober copat. Več kot eno leto sem potem iskal MIZUNO VAWE STRADA model 2001 (rumene), cena cca 20.000 sit. Nikjer jih ni bilo za dobit. Ko so jih le dobili so se mi odprla nebesa in sem si hitro kupil še en par za rezervo (da spet ne obvisim).
Pa vidim letošnji model MIZUNO VAWE RIDER (črnkasti). cena cca 30.000 sit. Sploh nisem premišljeval, takoj sem jih kupil, jih sprobal, nebeško.
No sedaj v Sežano grem še v tarumenih (ker so utečene), potem pa takoj skočim v tačrne.
Ne bi rad delal reklame za nobeno firmo (saj nisem plačan za to), ampak danes so vsi tekaški copati narejeni nekako preozko in preveč v dolžino.

drej,

Glede na željeni čas os 2 uri – 1 sek za polmaraton, mislim, da si ne zaslužiš in ne potrebuješ tako dragih copat.
To je enako kot tisti, ki ne morejo voziti kolesa, če ne stane vsaj 200.000 sit. Niso pa sposobni po ravnini peljati povprečno več kot 40 km/uro ali si ne upajo voziti po htibu navzdol več kot 60-70 km/h.
Temu se za moje pojme pravi snobizem.

LP

Kolesar sedaj si me pa razočaral. Ne more se vsak primerjati s tabo!!!!!!!

Tudi čas 2 uri – 1 za 21 km je za nekoga sprejemljiv za nekoga pač ni. Tudi sam
ne tečem dosti hitreje, pa ne “šparam” pri obutvi.

Tudi kolesarim ne tako “divje” kot ti (me je pač strah pretirane hitrosti) pa nisem noben snob.

Pretečem cca 40-50 km tedensko, kolesarim bolj malo in mislim, da je to za moja
leta čisto dovolj (48). V tem uživam in mi je čisto vseeno kakšen je moj čas. Tekmovalnost me je že minila.

lp

New Report

Close