Najdi forum

Tekaške smuči

Zdravo!
Poznavalce prosim za nasvet. Kupujem tekaške smuči za drsalno tehniko (scating). Kako dolge naj bodo smuči glede na telesno višino? Kje kupovati?
Hvala.

smuči naj bodo 10 cm vecje od tvoje telesne višine. kje jih dobis? mislim da najvecjo izbiro imaš v Elanu. ce pa želiš prav vse za tek je pa najbolje da se obrnes na Reberšak trgovino v Kranju. mogoče je tudi kje drugje ampak jaz vem samo za to.aja pa u Radovljici.

upam da bos kmalu dobil vso potrebno opremo in se nam pridružil na tekaških progah

Hvala, Anja.
Tvoj odgovor potrjuje moje dosedanje informacije (do +10). Sicer pa nisem čista začetnica – samo prehajam od klasike na scating. Razlogov je več: predvsem je premalo prog za klasiko (na Štajerskem), pa še tiste redke hitro uničijo in jih do naslednje porcije snega ne popravljajo več. Tudi sicer najbolj uživam v čim hitrejšem gibanju, za kar je scating boljši. Doslej sem drsala kar s smučmi za klasiko (+30). Recimo, da si zaslužim napredovanje. :))) LP!

Halo, Teja!

Upam, da nisem pozna. Kar se tiče dolžine, imasta prav. Kar se tiče podjetja pa toplo priporočam Alpinino opremo. Če imaš več dinarčkov, pa nakupi Fisher-ce. Poglej v Hervisu, s 1.2. imajo popuste na športno opremo.
Če pa že uživaš, pa tako naprej. Sama sem tekla s fantom na Pokljuki čez praznike. Noro!!! Tudi sama sem s tvojega konca, tam lahko šibneš na Roglo, a tiste proge so kar zahtevne. Klanci so namreč. Na Pokljuki je pa ful dobr in lepo. Klančki, pa ravnina, pa skozi gozd, pa pod milim nebom….Čista uživancija. Potem pa hop v savno se segreti.

Uživaj v res lepem, tihem, preprostem, a učinkovitem športu!

Ela

Zdravo! Nikakor nisi pozna. Sem nekje sredi nakupa. Smuči imam, ostalega pa še ne. Kar pač pomeni, da še naprej uživam v stari opremi (tudi gre!). Čez praznike sem bila skoraj vse proste dni, ki sem jih preživela v totem koncu (= doma), na Arehu. Razmere niso bile vedno idealne, a mislim, da sem iz danega potegnila najboljše:). Komaj čakam konec tedna (torej jutri), da se spet poženem tja gor. Imaš prav. Skorajda ga ni čez mirno (bolj ali manj hitro) drsenje skozi v hladnem zimskem soncu lesketajočo se pokrajino…
Sicer pa načrtujemo (z družbico) konec meseca nekaj dni teka na Pokljuki, kjer še nisem bila. Nam lahko svetuješ, kje se nastanimo?
Lep dan ti želim

New Report

Close