Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Tek po laserskem pečatenju mrežnice

Tek po laserskem pečatenju mrežnice

Pozdravljeni!

12.12. sem imela laserski poseg na mrežnici levega očesa po odstopu steklovine z raztrganino mrežnice (310 laserskih pečatov). Dan po posegu se mi je pojavil »črn dež«, vendar je okulistka ugotovila, da je mrežnica v redu. Od takrat se mi zdi, da je »črnega dežja« vsak dan malo manj, se je pa pojavila še kaka motnjava več in pa večkrat se mi malo zamegli vid, ki pa se tudi zbistri. Po posegu so mi svetovali 14 dni počitka in mirovanja (brez dvigovanja težjih bremen in sklanjanja, nobene športne dejavnosti, vključno s tekom, lahko pa se sprehajam …)

Povejte mi, lepo prosim, ali po 14 dneh dejansko lahko začnem spet teči? Navajena sem teči vsak dan po okoli 10 km. Ali lahko po 14 dneh, se pravi 26.12., dejansko spet začnem z 10-kilometrskimi teki?

S temi vprašanji se obračam na vas, ker je moja okulistka te dni odsotna in se vrne šele 6. januarja, ko imam pri njej tudi naslednji kontrolni pregled.

Spoštovana, na vsak način odsvetujem tek vsaj 3 mesece, lahko pa je prisotna hitra hoja po ravnem, ne hribovitem terenu. Vaša maratonska zmaga naj vsaj 3 mesece počaka. Lep pozdrav, dr Gorazd Kolar

New Report

Close