Najdi forum

tek na mestu

Ciao!

Najprej moram pohvalit vaš forum-je res super!

Tudi jaz bi rada shujšala za kakšnih par kg. Čeprav mi večina ljudi pravi, da imam super postavo, bi se jaz vseeno rada znebila nekaj kg. Visoka sem 170 cm, imam 57 kg, kak dan tudi enega več ali manj. Pred leti sem se intenzivno ukvarjala s karatejem (4 do 5 krat tedensko min 1h 30 min + tekmovanja ob vikendih), zdaj pa je problem, da imam bolj slabo kondicijo, zredila pa se od takrat nisem niti za kilogram. Prehranjujem se normalno, vendar izpuščam zajtrke, ker mi zjutraj ne paše jest, čeprav vem, da je to narobe, sem vegetarijanka in mislim, da dieta ne bi bila potrebna.
No, zanima pa me, če je tudi s tekom na mestu možno shujšati in kakšne intenzivnosti in koliko krat na teden in koliko časa bi moral trajati.

Najlepša hvala za odgovor!

Lep pozdrav in še veliko uspehov v življenju,
Sinthija

Sinthija,

Hvala za pohvalo in lepe želje.

Glede tvoje težave, hja shujašati ti v bistvu res ne bi bilo treba, če pa želiš kondicijo je to druga stvar. Normalno je, da kadar si trenirala redno… si se počutila čisto drugače kot zdaj… predstavljam si, da ti nekaj manjaka. Seveda kadar ne treniramo več, naša postava postaja temu primerna… tudi če nimamo odvečnih kilogramov… vseeno pa mišice niso tolko čvrste kot prej, pa še kondicije nimamo več…

Glede na to, da ne zajtrkuješ… in če maš čas pojdi teči zjutraj na tešče 3x tedensko za kakšnih 25-30min, in potem seveda zajtrkuj. Saj ti ni treba ne vem kaj jesti, danes imaš dosti dobrih jogurtov, pa spiješ kakšen sadni LCA 500ml, po teku.

Vseeno pa imam občutek, da ti v bistvu sploh ni treba shujšati, ampak se želiš le znebiti nekaj odvečne maščobe… v bistvu v tem primeru moraš malo natrenirati mišice, pa hkrati izgubiti nekaj maščobe. Tako bo tvoja teža enaka, vendar postava boljša. Pri karateju, si trenirala zmeraj celo telo.

Če ti zjutraj tek ne odgovarja, potem ga pač naredi popoldan, kake 3-4x tedensko po 30min. Za začetek bo to čisto dovolj. Vseeno pa te opozarjam, ne želi si shujšat…

Če bi mene vprašala kaj je zate najboljše, bi ti rekel da pojdi raje v fitnes, in treniraj celo telo enakomerno. Samo učvrsti, vse mišice.. raje kot pa shujšaj.

LP,
Goran

New Report

Close