Najdi forum

Pozdravljeni!

Ker bi rada razgibala svoje telo s tekom, s katerim se do sedaj nisem ukvarjala, bi prosila, če mi lahko kdo na kratko razloži tehnike dihanja, za katerega vem, da je pri teku zelo pomembno.
Hvala že v naprej in lep pozdrav!

Dihaj tko kot ti pac najbolje ustreza. Pa usta imej odprta, tko pride avtomatsko vec kisika v telo.
Eno vprasanje se od mene:
po teku me boli na levi strani boka(mal nizje). Pa se drug dan tudi, tko ko hodim. Sam se mi zdi, da ni misica, ampak kost. Ve kdo zakaj in kako odpravit?

LP

Mene je ponavadi bolelo tam pri bokih v šoli, ko smo tekli. Mislim da zato, ker nisem pravilno dihala.

Ima kdo boljšo oz. pravilno razlago zakaj?

Mene tudi bolijo kolki (se mi zdi) po teku. Ze eno leto. Pisala sem na razne forume, bila na slikanju, pa nihce nic nasel.

Zdaj jemljem glukozamin in mi pomaga. Pa tudi tek sem bolj kot ne opustila (kar mi je bilo zelo tezko).

Cemu bolecina, ne vem. Ce bo kdo kaj ugotovil, bom odgovora vesela tudi jaz.

Predlagam pa, da si kupite kapsule Strong bones and flexy joints – glukozamin + kalcij. Dobi se pa v Matikovih lekarnah.

LP in cim manj bolecin.

nekje na internetu (stran o teku) sem prebral da se zdaj natancno ne vedo zakaj boli tisti predel v trebuhu ob strani (mimogrede tudi mene velikokrat) ampak verjetno zaradi tega ker se notranji organi med tekom precej poskakujejo in tako zacetnikom, dokler se ne navadi(jo) povzrocajo bolecino

Glede dihanja – dihaj po potrebi in enakomerno.
Če ti bo med tekom slučajno slabo se ustavi in daj jezik ven iz ust – vem, da se sliši čudno, ampak tako zajameš več zraka in ti je pol lažje

Hi,

Kolki mogoče bolijo če tečete po trdi asfaltni podlagi. Sama že od začetka tečem po travnati podlagi in me nikoli ne bolijo kolki. Tečem pa ok 30-45 min. Morda začne boleti če tečeš časovno dlje.
Če boli mišica ob strani ni baje nič hudega, le če te že med tekom boli (karkoli) naj bi takoj nehal. Super knjiga o teku, kjer je vse od A do Ž razloženo na zabaven način je “IDIOT’S GUIDE TO RUNNING AND JOGGING”. Sama sem jo prebrala preden sem začela s tekom.

Lepo tečite pa brez poškodb.

Jasna

ivo belan
jogging

janez penca
trideset tisoč korakov

to sta dve knjigi ki obravnavata tek in vse okrog njega.
tam mislim sem prebral, da je bolečina v bokih lahko posledica različne dolžine nog, kar ob dolgotrajnem treningu teka pripelje do velikih napetosti in celo poškodb.

New Report

Close