Najdi forum

Začenjam s treniranjem teka pri svojih 19-letih. Za to sem se odločila predvsem zato, da se pozdravim (motnje prehranjevanja) in boljšega počutja. Trenirala bom 3-4krat tedensko-intenzivni treningi skratka. Ima kdo izkušnje s tem, ali se mu je stanje izboljšalo, kar se tiče psihičnega počutja?
LP,
NIKA

Mislim da malo napačno razmišljaš, nočem se pa pametnega delat, ti že veš. Psihičnih problemov ti šport ne bo zakril, morda samo v tistem času ko boš aktivna (recimo ura pa pol na dan). Če se ga lotevaš z namenom rekreacije oz. nekih dosežkov pol O.K., če bi pa s tem rada odpravla probleme se pa bojim da to ni pravo zdravilo. Meni se je splošno fizično počutje dvignilo za 2 stopnički, psihično pa čisto nič.

LP, miki

Po mojih izkusnjah je tek lahko zelo koristen za telo in! DUSO.
Vadi redno v mejah svojih zmogljivosti, poslusaj kaj ti sporoca telo in to upostevaj!!
Poisci stokovnjaka, ki te bo vodil in ti svetoval tudi pri prehrani.
Veliko uspeha HANA

Živjo!

Jaz mislim oz. vem iz lastnih izkušenj, da se po vsaki fizični dejavnosti tudi psihično počutje izboljša, predvsem pa, če hočeš res kaj narediti za svojo dušo, preživi čim več treningov na zraku, v naravi, in seveda vztrajaj.
Držim pesti
Meta

Nikica,

Ti samo pridno rekreativno treniraj. Hana in Meta so ti pravilno svetovale: trening je dobro zdravilo za telo in “dušo”.

Miki se verjetno ukvarja z nekim “čudnim” športom ali na napačen način.

lp

Kolesar ukvarjam se z body bildingom, ta odgovor pa lahko potrdijo številni kolegi in znanci ki imajo enake izkušnje. Trije 30-40 minutni treningi na teden ne morejo zakrit neke praznine v tebi, vsaj pri meni to ne deluje. Mislim da je pri kolesarjenju drugače, ker porabiš za treninge neprimerno več casa. Pa dosti sreče!

LP, miki

Seveda mora biti šport aeroben, da se po njemu bolje počutiš tudi fizično.
Če imaš motnje v prehranjevanju ( tudi jaz sem jih imela ), potem ni boljšega kot je tek! Seveda samo to še ne bo rešilo celega problema, ki je kompleksen-
običajno gre za občutek pomanjkanja ljubezni in samospoštovanja. Najbolje je, da se čim več ukvarjaš s športom, zapolni si življenje kakor najbolje znaš,
pri meni so motnje v prehranjevanju izginile čez noč, ko sem srečala pravo ljubezen, prej pa sem se 6 let prenajedala do nezavesti in izmenično hujšala
po 15 kg na enkrat… Imam pa občutek da nisi nikoli popolnoma zdrav zato moraš temeljito spremeniti način življenja, da ne bi spet padel v to brezno.
LP

New Report

Close