Najdi forum

Mene pa zanima… Ali gre za posilstvo tudi v primeru, ko si dekle spolnih odnosov NE želi, pa vednar vseeno pristane na spolni odnos…. ker se moškega boji oziroma ker ji moški grozi.

Primer,
On si želi spolnih odnosov. Ona ne. On vztraja…. Začne ji grozit, da jo bo pretepel do nezavesti, če mu ne bo dala. Ona, zaradi straha, pristane na spolni odnos, čeprav si ga v resnici sploh ne želi in je proti njeni volji. Med samim spolnim odnosom joka.

Zgodi se proti njeni volji. Vednar pristane v to, ker jo je strah.

Ali lahko v takem primeru dekle toži fanta??

LP

Pozdravljena!

Zanimivo vprašanje pa vendar, ni tako nevsakdanje. To kar sprašuješ je spolni odnos proti njeni volji in, če je oseba mlajša od 16 let je kaznivo dejanje. Lahko ga toži.

Lahko ji sicer grozi, da to ne bo mogla dokazati ali kakorkoli drugače.Seveda je to govorenje v prazno.Vse se lahko dokaže.

V bistvu vsako dekle ali mamica lahko toži svojega fanta oz.moža, če je prisiljena v nek odnos, ki ni po njeni volji. Bolj kot odnos sam je vprašljiva njuna veza. Ta veza ni veza, saj sloni zgolj na fizičnem in psihičnem nasilju( ustrahovanje). Če ima taka oseba možnost naj prekine vezo čimprej. V večini primerov to ravno ni mogoče-Zakaj? ker ustrahovane osebe, se bojijo poklicati določene institucije, bojijo se povedati resnico(saj vedo kaj bo sledilo, ko ta oseba pride domov). Na splošno pa vsi vemo, da ustrahovane ženske so večinoma same zase, nikomur ničesar ne povedo(zaradi strahu in ponovnim tepežem ali spolnim napadom), nimajo dobre samozavesti in samopodobe(ker jim partner ali nekdo, ki to počne ustrahuje in morda grozi z smrtjo). Zdi se da so v začaranem krogu.

te osebe ne smejo več biti prepuščene same sebi. Čeimajo možnosti, naj si poiščejo nekoga, ki mu bodo zaupale. In kako reagirati v primeru, če do tega ponovno pride.

Veliko je takega nasilja, vendar še vedno množica ljudi ne ve, da so pahnjeni v to. Raje prenašajo to, ker so prepričane v to(kar jim je bilo povedano).

Osebe, ki želijo nekaj narediti zase, morajo tudi pridobiti na svoji samozavesti. To je ključ do neke rešitve, ki pa na žalost ne pride že jutri.

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

Stara sem bila 20 let in sem ravno začela obiskovat faks. En dan, se mi je strašno mudilo na predavanja in sem zelo hitela po cesti…Ustavi me policaj. Prehitra vožnja. 400 eur kazni.
400 eur?? Kje naj jih vzamem? Moji starši so bili zelo strogi in če bi jih prosla za denar in povedala kaj se je zgodilo, bi me “ubili”.
Začnem jokat. In razmišljam kje naj ta denar dobim? kaj naj naredim? kako naj povem staršem?
Nakar policaj predlaga “Lušna si. Lahko bi se zmeniva drugače. Lahko jo odneseš brez kazni…če mi daš seksat.” Takrat iz obupa, pristanem na to. Obrišem si solze. Stopim iz avta in slečem hlače. Porine me ob avto, odpne zadrgo na hlačah…in….prodre vame. Hitro, grobo, nasilno. Počutim se, kot kos mesa, kot nivredna stvar.
Vsedem v avto in odpeljem domov. Tisti teden ne grem na predavanja, cel dan sem zaprta v sobi in jokam.

Nisem vedela…če je šlo za posilstvo ali ne…ker sem na seks z njim dejansko pristala in se strinjala s tem, da mi to naredi, da me poseksa… Torej sem si bila sama kriva.
Včasih mi je žal, da nisem takrat plačala tiste kazni!! Saj bi že nekako zbrala tistih 400 eur….
Tako pa mi je ostal nepopisno boleč spomin, ki bo ostal za vedno…..in se s tistimi 400 euri in jezo mojih staršev…ne more primerjat…

nikoli nobenemu nisem povedala, kaj se je zgodilo.

Zdaj vem, da je šlo za zlorabo, ki si jo policaj, na takšnem položaju, nebi smel dovolit.

Vsakič me močno stisne pri srcu, ko zagledam policaje ali policijski avto. Z odporom se vsedem v avto in odpeljem po cesti.

Pozdravljena!

Prebrala sem tvojo zgodbo in moram reči, da je tvoja ugotovitev prava. Zgodila se ti je zloraba. Človek na takem položaju bi moral to vedeti,pa je raje ” izkoristil ” tvojo naivnost, mladost za svoje umazane užitke. Žal mi je, da si to morala doživeti. Rada bi ti rekla,da boš sčasoma pozabila na to. To se bo zgodilo samo takrat, ko boš začela o tem govoriti, ko boš pisala ali govorila o svojih občutkih, v katerih je zaznati polno jeze, sovraštva do uniforme, delno tudi sovraštva do sebe.
V mladosti gre mlad človek, čez mnogo ovir v katerih ne sprevidi, da so neka ” zanka” in da bo imelo posledice. Seveda to ni izgovor, je pa resnica , da je veliko žrtev med mladimi, kot starejšimi.
Tisti, ki zlorablja vedno oceni svojo žrtev in je seveda v prednosti. Zavrteti preteklosti nazaj ne moreš, na žalost. Lahko pa si daš možnost, da si malce pomagaš. Morda z branjem knjig, ki jih je kar nekaj na tržišču , ali s pisanjem ali pogovorom. Lahko se zatečeš po pomoč tudi k psihologom, psihiatrom. Ti zadnji so samo začasna rešitev.

Sedaj je izbira tvoja in samo TVOJA. Sprejmi jo in naredi nekaj zase, za svojo dušo, ki kriči po rešitvi.

Oglasi se še kaj!

Srečno,

lp Maja - moderatorka na forumu za žrtve spolnih zlorab ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~ Naj ti bo dan s soncem obsijan, z lepimi mislimi obdan in pozitivno naravnan ~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~¤¤~~

Take stvari je potrebno prijaviti! Zakaj tega nihče ne napiše?!? Potrebno je prijaviti in to ne kateremukoli policaju, temveč dobrosrčnemu policaju! Takemu, ki stoji za svojim poklicem, ne pa da izrablja svoj položaj kot ta kreten!

Marjetica, ali ti sploh imaš kako osebo, ki se ji o tem lahko zaupaš? To je zelo pomembno! Da poznaš osebo, ki se ji lahko zaupaš!

mogoče se to nebi obravnavalo kot posilstvo bi se pa definitivno kot zloraba… mojo sestro je vstavil mlad policist in ji dal kazen, drugi dan pa jo je dodal na skype… to se lahko obravnava kot zlorabo podatkov ampak koga briga, nič resnega… v tvojem primiru pa si policist sploh nebi smel in si ne sme privoščiti kakršnega koli intimnega stika s kaznjenko… !!! prijavi… in zašij prasca

New Report

Close