Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje tegobe hiptiroze

tegobe hiptiroze

lp,
že deset let se zdravim po diagnozi bazedovka.Po radiojodu hipotiroza.Jemala euthyrox 125mcg dnevno.Vendar sem v zadnjem letu shujšala za 22 kg in po pregledu pri osebnem zdravniku zmanjšali dozo zdravil na 100 mcg. TSH 0.925 T3 2,85 T4 23,19.Naj povem da se počutim grozno komaj vstanem zjutraj vse kosti me bolijo,zadihana že ob najmanjšem naporu,v službi kar naporno delo,tako da komaj zdržim.Non stop kronično utrujena .Vem da se govori da je to lahko depresija,ker se na vsake toliko časa poskoči utrip in mi kar nekaj časa drži da popusti.(kao napad panike).Zdaj pa sprašujem …zakaj mi osebni zdarvnik vedno najprej ponudi AD in se ne išče vzroka kje drugje…mogoče izčrpana nadledvičnica,zmanjšan kortizol…bolj intenzivno preverjanje feritna,vitamina D,B12,železa.Ali je res za nas male ribe ki plačujemo ravno tako kot velike zavarovanja in ne pokoristimo niti tretjine? Glede na to da se s to boleznijo borbam pa ne samo jaz vem da nas je veliko ni posluha za nas in iz nas hočejo narediti sam deprote?
Tireolog me je pogledal točno pol leta nazaj v treh minutah mi je rekel naj iščem vzrok kje drugje čeprav sem prišla v ordinacijo pod nujno glede na izvid,ki pa je bil za njega v mejah normale jaz pa čisto v k…u.Če bi šla samoplačniško bi imela dve minute v plusu odšla pa bi z isto info?Res ne razumem.
Samo še to…zdaj sem mesec in pol na znižani dozi 100mcg na dan je še slabše,izpadanje las,pospešen utrip,zebe me non stop,ne spim hujšam kljub normalnem prehranjevanu

🙂

New Report

Close