teden špargljev
Pozdravljeni!
Če bi koga zanimalo, kako dobro smo jedli včeraj:
V rest. Toti Rotovž v Mb imajo teden špargljev. Poskusili smo 6 jedi:
– juho iz špargljev
– testenine s šparglji
– polento s šparglji
– ocvrti šparglji
– mesne roladice s šparglji
– solata iz špargljev
Jaz pa ne znam pripaviti nič od tega…….
Imajo jih v Šparu, pa mi zgledajo tako leseni…
šparglji ne smejo biti leseni, potem niso dobri, dejansko jih je sveže zelo težko dobiti, poskušaj pri kakšni proizvajalcih ali pa na trgu tisti dan, ko jih poberejo.
Mi smo lani spoznali radosti špargljev, od takrat smo feni v nulo, mož jih samo blanšira (3 minute kuha), potem pa naredimo solato z jajčki – naj izdam, de best kuharica za šparglje je Varvi s foruma, ki pa ne vem, kje se potepa zadnje čase 🙂
T.
jaz jih berem kar v gozdu:) Z njih naredim rizoto: najprej dam na ol. olje ali maslo cebulo, petersilj, cesen, potem ociscene sparglje, potem vrzem gor riz, premesam, dolivam vroco vodo (bolje juho) in mesam, na koncu pa se dodam parmezan in malo smetane. Njam:)
Drugace pa sparglje priporocam za vecerjo, ker se tako resite smrdljivih posledic na WC do jutra;))
Lp!
http://www.drevesnica.lj.kgzs.si/zanimivost.htm
Imajo navedeno tudi kako jih vzajate sami.
Zeleni šparglji – narežeš na cca 3 cm kose (če so leseni na koncu, jih malo odrežeš, ampak res ne sme biti več kot kak cm), stebla kuhaš cca 4 min, glave cca 2 min. Odcediš, preliješ TAKOJ z ledeno vodo, jih močno ohladiš. Potem pa trdo kuhana jajčka, črne olive na koščke, olivno olje in sol. Mi ne kisamo.
Mljask …