Tecni moski
Kamorkoli grem,oblajajo in zacnejo s svojimi neumesnimi pripombami in komentarji.Tudi nekateri prijatelji,ki naj bi bili “prijatelji”,prisotnost v moji druzbi izkoriscajo za to,da mi zacnejo prigovarjati in me osvajati….najvec mojih prijateljev je moskega spola in moram reci,da nasploh v vse te dvomim in za to jih ne morem imeti kot za resne prijatelje,ker so kot orli ki cakajo na plen.Groza! Nekatere kolegice me sicer prenasajo,ko pa grem stran,me opravljajo,da osvajam vse po vrsti (kar sploh ni res).
Moskega imam ze 4 leta in sem mu vseskozi zvesta.Problem je v tem,ker teh tecnih moskih tudi to ne gane,da jim to povem – potem je se huje! Ze veckrat se mi je zgodilo,da so me skusali opijaniti,dvakrat pa celo posiliti…
Zanima me,kako naj jim odgovorim na vsa njihova prigovarjanja in jih odbijem stran – vcasih so zelo samozavestni in zagreti,tko da jih je tezko spravit s poti na lep nacin – meni vcasih to tako zelo preseda,da grem kar objokana domov,ce sem kje zunaj kjer mi morijo.
Govorijo mi,da me tip vara in da je to cist sigurno tako -in da zakaj tudi jaz tega ne naredim? jaz sem pa taka,da ljubim zvestobo,lep odnos in ljubezen zato mi tega ne bo nihce predpisal – kako bom delala in to.
Kaj naj jim odgovorim,oz.recem – ko bodo spet zacenjali s tem? Moje stare pogruntavscine so ze zdavnaj izrabljene…aja sem pa sicer stara devetnajst let.
Krvavo prosim za nasvete.
D & G,
pri 19 letih mi je všeč, da imaš takšne vrednote , kar tudi pomeni, da si z fantom od 14 leta, kar je tudi zelo lepo. Če si vidva zaupata in vermametav vajino ljubezen, se preprosto ob takih trenutkih obrnita drug na drugega, saj v partnerstvu, nudimo drug drugemu tudi tolažbo, ali kakor je v navadi rečeno, v dobrem in slabem, sta skupaj.
kar pa se tiče družbe, pa je veliko tega, da kaj spremeniš na tebi. Mogoče nekoliko preveč “jambraš”. Iz pisanja sem razbral, da ne znaš izbirati družbe, kar pomeni,d a bi veliko lahko storila sama in to je to, da poiščeš drugačno družbo. že sama si ugotovila, da to sploh niso prijatelji. Kaj potem sploh zahajaš k njim in z njimi.
je pa res, da danes večina mladih nima nobene vrednote, razen mota, mladost je treba izživet na tisoč in en način, brez izbiranja sredstev. No eni prav tako izživijo mladost, samo s pametjo. Tako kot si začela razmmerje in življenje, predlagam, da ga nadaljuješ, čeprav se ti bo zdelo, da boš marsikaj zamudila, naj ti povem, da ne boš nič.
ravno včeraj sem slišal nekaj stavkov, ki mi je dalo misliti.
Življenje imamo samo na posojo in moramo sprejeti tisto kar imamo in za tisto kar imamo moramo biti hvaležni sleherni trenutek, saj nikoli ne vemo, kdaj nam bo to vzeto.
Žal je današnja družba trakšna, ki ne vidi ničesar dobrega in samo izkorišča, tako dobrine, kot ljudi. samo na nas pa je, da si najdemo skupino, ki prav to, kar mi, ceni. verjemi, takih je veliko samo odpreti moraš oči.
Predvsem pa predlagam, da se pogovoriš o življenju in kako naprej s svojim fantom, rpedvsem pa o tem, kako razmišljata.
primož
te kar razumem saj je pri meni podobno. že od 14 leta se večinoma družim z fanti čeprav imam dosti kolegic. ko sem imela fanta (dolgo) pravzaprav nisem imela problema saj sem vsem ki so pač gnjavli lepo povedala da sem z fantom srečna in da nimam potrebe to zavrečt pa če je šlo za kolega ali nepoznanega. sedaj pa ko z tem fantom nisva več skupaj pa moram povedat da meni tudi že prekipeva(ker očino vsi mislijoda mi je takoj potebno imet novega fanta),saj več ne ločim kdo mi je kolega in kdo me osvaja. osvajat so me začeli tudi nekateri kolegi od bivšega.
za ponoret. no vglavnem jaz jih uspem postavit na realna tla čeprav moram bit včasih malo “ojštra” saj eni pač ne razumejo ko jim hočeš povedat na lep način. tebi kot prvo svetujem da se teh fantov ko te opijanijo in lažejo o tvojem fantu kar se da hitro znebiš ker to sigurno niso kolegi kaj šele prijatelji, pa bolj samozavestna postani in vedi da ni nič narobe ča koga na grd način zabiješ, eni pač na lep način ne razumejo. mislim da jim tudi ne poveš dovolj resno kar čutiš do fanta saj vsak normalen človek ve da če se dva ljubita ne more tretji vmes posečt. kar se pa tiče tvojih kolegic pa vedi da tudi niso taprave. očitno so ljubosumne, saj drugače te ne bi opravljale za tvojim hrbtom. v bistvu odpri oči in spoznaj kdo ti je prijatelj ali pa vsaj vredu kolega ker drugo v življenju ne potrebuješ.
Samo moje skromno mnenje.
Vsi oddajamo nekakšno energijo, ki drugim sporoča kdo naj bi bili. To je težko ponazoriti, toda sama sevprašaj na kaj pomisliš, ko nekoga srečaš, ko ga srečaš drugič in ko ga srečaš stotič. O vseh teh imaš nekakšno mnenje. Zakaj? Zaradi načina obnašanaja, govora, mimike, izgleda (dajmo si tudi to priznati).
Torej: problem je v signalih, ki jih oddajaš. Primož je omenil, da si ne znaš izbirati družbe. Verjetno res in bi se kar strinjala z njim. Je pa zanimivo, da se ti to dogaja povsod. Poskušaj se opazovati, kot bi opazovala sebe na filmskem platnu. Kako se obnašaš, kako govoriš, KAJ govoriš. Verjetno moški opazijo spogledovanje, zapeljive geste in podobno. Te iste znake pa verjetno opazijo tudi ženske, ker se tako obnašajo do tebe. Napisala sem verjetno, ti pa sama presodi.
Sama nisem imela nikoli takih problemov in poznam tudi cel kup žensk, ki sevajo takšno energijo, da se moški spoštljivo obnašajo do njih, druge ženske pa se ne počutijo ogrožene.
Le pogumno!
Jaz sem ze od malega navajena velike vljudnosti,prijaznosti in olike do drugih ljudi in vsega.Nikoli nisem nespostljiva in nikogar ne zanicujem,v taksnem ali drugacnem smislu.Kadar me moski zacnejo napadati,se na njihove pripombe odzovem tako,da jim skusam prijazno razloziti,da to pac ne bo slo in da naj raje pocnejo kaj drugega,kot pa mi tezijo.In kaj se zgodi potem? kot marsikdo,tudi jaz ful dam na besede in ko me uzalijo ali recejo nekaj,kar nocem slisati,sem cisto na dnu in ko odidejo,zacnem jokat…seveda mislim to na stavke kot so: A si sigurna,da te tip ne vara? ali pa: kaaaj? ze toliko casa sta skupaj? ah potem te pa sigurno vara! In pol se jaz branim na vse zive nacine,pa tonem se globje in potem sem ze toliko na dnu,da to zacnem skoraj verjeti,zacnem jokat,se smilit sama sebi…..s tem zacnem morit tipu in sele ko me on pomiri,je ok.Fora je v tem,da ne znam biti do nikogar nesramna,to je moj velik velik problem in nazalost je potem v takih situacijah se slabse.
Moje kolegice (vsaj tiste,s katerimi bolj pogosto) so res prave hinavke,vcasih me to moti,vcasih pa tudi ne – saj se vec ali manj druzimo le takrat,kadar odidemo zvecer na kavo,v klub…dejstvo je,da njim ni za zaupati.No tu pa so se 2 prijateljici,ki sta res prave zlate duse in vem,da jima lahko zaupam.Vsaj do sedaj nista pokazale tistega,da bi bile ljubosumne in bi mi bile nevoscljive vsega…moram pa reci,da imata tudi same cisto drugacne vrednote in jima ni toliko do tega,da bi se postavljale za nevemkaj (kot moje kolegice),in me cisto mozno prenasata oz.sprejemata le zaradi tega.
Drugace pa se vedno ne vem,kako naj se naucim nesramnosti do nekoga,ki mi hoce slabo in mu to tudi pokazem.Verjemite,da je tezko!
D&G!
Mislim, da si malce narobe razumela. Nikar ne bodi nesramna!!!!
S tem boš še bolj odbila ljudi od sebe. Še večje veselje bodo imeli. In nikar se ne spuščaj v komentarje okoli tega, da te tvoj fant vara. Moj nasvet je, da se raje nasmehni in reci, da tega nočeš poslušat.
Samozavest punca, samozavest!