Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Tečaj rolanja v vrtcu. Izkušnje prosim!!

Tečaj rolanja v vrtcu. Izkušnje prosim!!

Lep dober večer!

Zanima me, koliko med vami je takih, katerih otroci so hodili na enotedenski tečaj rolanja, ki so ga organizirali v vrtcih?
Gre za otroka stara 4 in pol in 3 leta in pol.
Tečaj kot rečeno traja en teden po eno uro na dan.
Morda kako poteka, kako začnejo, kakšni so “prvi koraki”?
Koliko v povprečju lahko pričakujemo, oziroma koliko na koncu v povprečju “odnesejo” od tega otroci?

Hvala za odgovore in lep večer.

Razdelijo jih v skupine – po preizkušenem predznanju, potem pa pač začnejo z učenjem. Tisti, ki že kaj znajo, se učijo pridobivanja na hitrosti, tisti, ki ne znajo nič, se začnejo učiti najprej korakati, pa potem počasi naprej (delajo lunce, poskušajo voziti okrog stožcev, itd..). V glavnem – naša je že kar nekaj znala, tako, da je samo še dopolnila, se znebila strahu in pridobila na hitrosti, ko sem pa gledala zadnjo skupinico, je bilo pa tako tako. Enim se je uspelo kar lepo naučiti, se je pa našel tudi otrok, ki mu ne bi prisodil, da je bil na enotedenskem tečaju rolanja.

Naša prej ni znala nič. Tam se je naučila osnov, kako pasti, se pobrati, pobrati predmet s tal,… dobila je občutek, izgubila stra. Veliko je odnesla od tistega tedna. Potem je vsak dan malo vadila in sedaj že fino šiba. Ima kar veselje, sama se vanje spravi vsak dan, ponavadi takoj ko priden iz vrtca in se malo zapelje.

Moj tudi, prej je samo korakal po travi, po enem tednu rolal toliko, da se lahko pelje počasi zraven mene. Moj je odnesel veliko, čeprav prej ne bi verjela.

New Report

Close