Tečaj refleksne masaže stopal
Prosim, če mi lahko kdo svetuje, na koga naj se obrnem. Rada bi šla na tečaj refleksologije, vendar mi je v poplavi ponudb težko izbrati primernega učitelja, ker nikogar ne poznam.
Če se je kdo tečaja udeležil, lepo prosim za priporočilo. Rada bi se naučila osnov za lastno in družinsko rabo. Tečaj ni poceni in bi rada res dobrega učitelja.
Ker nimam avtomobila, bi se tečaja rada udeležila v LJ.
Hvala za pomoč.
Refleksologija definitivno ne spada pod vede, ki bi jih pokrival tale forum, zato vam predlagam, da pobrskate po internetu in se obrnete na bolj kompetenten forum za te stvari.
Vseeno si bom drznil opozoriti vas, da tečaje prodajajo predvsem z namenom pridobitve licence neobstoječe Zdraviteljske zbornice, ki jo ustanavljajo že 10 let in naj bi zaščitila cehovske interese nekaterih zdraviteljev. Zato so cene tečajev tudi tako visoke, swaj naj bi opravili celo vrsto izpitov, od poznavanja latinščine, da bi lahko brali zdravniške diagnoze, do morale in etike, anatomije, osnov KTM itd. Vi omenjate, da to potrebijete predvsem za družinsko rabo. Morda se posvetujete ali dogovorite za kratek tečaj pri eni od obstoječih refleksoterapevtk, nato pa vzamete v roko kakšno od kvalitetnejših knjig, kijih ponujajo na internetu.
Spoštovani, saj vem, da moja prošnja ne “paše” ravno v vaš forum in sem vam hvaležna za objavo in vaše mnenje. Saj ravno zato, ker je toliko ponudb, sem se znašla v zagati in se ne znam odločiti za en tečaj.
Kar pravite, je vse res, so pa nekateri dosegli, da lahko s tečajem opravljaš izpit za NPK, kar se mi zdi super. Dobiš kvalifikacijo za opravljanje dela. To se mi zdi pa korak naprej, saj se mi zdi prav, da bi se nekako uredil status “alternativnih ved”.
Skratka hvala.
Kot sem seznanjen in, ot so seznanjeni tudi tečajniki, naj bi opravljeni izpiti po shemi veljali za pridobitev licence zdravilske zbornice pri OZS, ko se bodo do konca dogovorili o ustanovitvi in pogojih. Če je temu res tako in koliko veljajo izpiti, pa vam žal ne morem povedati in se boste morali obrniti kar na Obrtno zbornico. Kot sem seznanjen, je bila zahtevana v osnovi V. stopnja izobrazbe. Vse ostalo boste izvedeli pri njih.
Forum je zaprt za komentiranje.