Najdi forum

Tea Tree krema-Just!

Sem jo nabavila, zanima pa me, če jo katera ima, kolikokrat lahko to kremo namažem enoletni hčerkici, ki ima glivice. Bi bilo trikrat na dan preveč?

To bi najbolje znala vedeti tvoja zastopnice, od katere si kremo nabavila. Meni moja odgovori na vse kar me zanima, ti pa ne znam svetovati, kako je z glivicami.
Lp

Kremo mi je nabavila kolegica, zato nisem bila v neposrednem stiku z predstavnico in je niti ne poznam. Ravno zato pa sprašujem tukaj, če ima katera izkušnje z to kremo, saj sem ravno na tem forumu zasledila o tej kremi same pohvalne besede, še posebaj so jo priporočali za glivice. LP

Hoj!

Kremo lahko pogosto uporabljaš brez skrbi. Zelo primerna je za rane, tudi za mozolje in še bi laho naštevala.
Kar pa se tiče glivic, bi šla jaz raje k zdravniku. Z glivicami se ni za igrat.

Bikica

Problem je v tem, da so glivice baje zelo trdovratne, moji punčki pa glede tega ne zna pomagat ne pediater ne dermatolog (ima jih že nekje od novega leta in sploh nisem vedela, da so glivice, dokler mi ni pediater tako povedal), pa sem se odločila, da še probam z nečim, kar je čisto naravno. Mogoče p jih le premavava. LP

Tui jaz imam to kremo in jo zelo pogosto uporabljam tako pri sebi kot tudi pri otrocih. Mislim da nima biti kaj narobe saj jo lahko uporabljaš povsod tudi na odprtih ranah, v ustih npr. za zobe jo mažem otrokom in tudi poješ jo lahko, če imaš probleme z želodcem tako da res nima biti kaj narobe!

Lidija povej zakaj za zobe (kaj si s tem mislila).

lp

m ! Boš prosim povedala kaj boš dobila za glivice. Tudi mi se že zelo dolgo borimo proti njim. Kje pa jih ima tvoj otrok ?
Lp

Za Baro: Ima jih malo po hrbtu (po desni lopatici) in pa po notranji strani desne rokice od pazduhe pa skoraj do zapestja. Okrog desnega zizija pa so ji zaenkrat čisto izginile. Najprej je dobila pri pediatru Lamisil. To po enem tednu ni čisto nič pomagalo, le še razširilo se je, zato nama je potem dal Locoidon. Ta krema je takoj pomagala, ampak, ker vsebuje kortizon, ki tanjša kožo, sem morala prenehat mazat po petih dneh. Potem je seveda spet prišlo nazaj in ko sem po nekaj dnevih spet mazala z locoidonom, ta krema več ni pomagala nič. Potem spet k pediatru….ta je rekel, naj mažem izmenično, nekaj dni lamisil, nekaj dni locoidon. Spet nič. Pa sem šla k dermatologu. Ta je šele bil pravi. rekel je, da se njemu to ne zdijo glivice (joj, joj…kakšen dermatolog, ne zdijo se mu) in da ga to bolj spominja na znamenje. Skoraj me je na rit vrglo, da bi revica imela takšno grdo znamenje. No, potem jo je le namazal z neko živo roza zadevo, ki pa je proti glivicam. Dal ji je neko kremo, ki so jo zmešali v lekarni (vsebuje diprogento in spet nekaj, kar tanjša kožo) in pa Linola fett kopel. S to kremo sem jo morala mazati 10 dni zjutraj in zvečer, s kopeljo pa sem jo kopala in pa umivala, ko je nisem kopala. Stanje se je poboljšalo skoraj do izginotja. Ampak, ker sem sevedda zaradi tanjšanja kože morala po 10 dneh prenehati z mazanjem, se lepo spet vse vrača. Ko sem dermatologa poklicala in mu povedala, kako je na stvari, je rekel, da naj mažem z hladilnim mazilom ali bepantenom in da se vidima po prvem maju. No, to še ne vem, če se vidima, ker mi je totalno nesposoben. Zdaj ji zadevo umivam z hrstovim lubjem in potem mažem z canestenom. Včeraj pa sem dobila to tea tree kremo in bom začela z tem, če slučajno canesten spet ne bo pomagal. V začetku maja pa imam sistematskega in me zanima, kaj bo pediater rekel na to. Groza!!! Teta, ki je medicinska sestra, mi je povedala, da znajo biti glivice zelo trdovratne in da jih lahko odpravljaš tudi do eno leto. pediater je rekel tudi, da bo to sedaj, ko bo topleje, šlo bolj hitro nazaj, ker bo koža bolj na zraku, pa tudi centralne kurjave več ni (ne vem, mogoče res to kaj vpliva). No, upam, da nisem bila predolga.

Kje pa jih ima tvoj otrok in kako zgledajo? Pri moji hčerkici so takšni hrapavi rdeči flekci, ki pa očitno ne srbijo, saj se nič ne praska. LP

New Report

Close