tea tree-izkušnje
Jaz imam kremo tea tree..pa tudi eterično olje…pravijo da je to zdravilo za vse..
Odlomek iz knjige Domača lekarna…
“Ker je olje čajevca tako učinkovito proti mikrobom, lahko z njim zdravimo nekatere bolezni ki jih povzročajo bakterije, virusi in glive, pa tudi vse pojave povezane z odprtimi ranami, na primer male ureznine, opekline, nadalje mozolje, pike žuželk ali pasje ugrize. Zelo uspešno deluje čajevčevo olje proti kožnim plesnim, nožni plesni in soru, pa tudi glivičnim boleznim sluznic. Ne pozabimo, da uničuje bakterije tudi pri okužbah dihal, prehladih, gripi…”
Pozor!
Olje čajevca je sicer blago naravno zdravilo, vendar pa lahko pri občutljivih ljudeh vzdraži kožo ali povzroči alergije. Zato ga najprej preizkusimo, zadošča ena kapljica na koži.
-Olje čajevca ni namenjeno notranji uporabi. Če ga primesamo vodi za izpiranje ust, je ne smemo pozirati.
-Olje ne sme priti v stik z očmi.
-Olja ne smemo uporabljati med nosečnostjo in pri otrocih do 18 meseca starosti…
Ja no..to bi bilo to…
Jaz eterično olje uporabljam pri prehladih..v čajni lučki..ali pa ga malo namazem pod nos (res malo) in mi čisto očisti dihalne poti…
Je pa res da sem opazila da mi včasih ful krvni pritisk pade..ko imam sobo odišavljeno s čaj.oljem…se pravi ..ne smes pretiravat..
Pa kaksno knjigo si preber…
Ena dobra obstaja..sam se ne spomnim naslova..nekaj v zvezi z čaj.oljem in kožo…
Veliko sreče!!
Just je zakon, je pa žal svinjsko drag 😉
Tea Tree olje imamo tudi mi in je enkratno..
ravno tako Brinova krema za bolečine v prsih, gronolomih, prehladih, zaprtih sinusih itd. včeraj me je bolela glava kot satan in zadaj na tilniku (podobne bolečine kot pri gripi!, pa še kuhalo me je povrhu)… pa sem se namazala z omenjeno Justovo kremo (na zatilju, pod nosom in na sencah) in zaspala.. danes sem kot prerojena, brez bolečin!
Dragi večkrat kašlja in ima bolečine v prsnem košu – tako močne, da ga že kar zvije, ko vdihne.. ko ga namažem s kremo, se mu kašelj umiri v roku pol do ene ure, bolečine ravno tako…
Mami je imela hud gronolom, pa se ji je umiril po štirih dnevih mazanja 🙂
Očitno pomaga.. pri nas Just veliko uporabljamo tudi pri hčerkicah…
Seveda pa tako kot vse ostalo – v zmerni količini, ane? 😉
Lep pozdrav, pa čimveč sadja zdaj na mrzle dni 😉
Anaya
Tudi jaz prisegam na JUST, uporabljam skor pol njihovih izdelkov in to že ene 3 leta /seveda to nabavljam postopoma) vendar imam vsako stvar zelo dolgo. Najbolj znano je njihovo olje 31, tea tree olje pa je pri nas zelo v uporabi prav tako tee tree krema- predvsem za mozolje /2 dni in se posuši/ , za afte v ustih, razna vnetja po koži . Sploh v najstniških letih je tea tree velik pomagač – moja hči ne more brez kreme in ne brez olja, ker se stalno pojavljajo problemčki na koži ki jih sproti rešuje. Sicer pa še tole o kreme tee tree in o olju:
OLJE TEA TREE – ČAJEVO DREVO
Vsebuje olje čajevca 95 %.
Njegova domovina je Avstralija. Delije protivnetno in je odličen analgetik, sredstvo proti bolečinam. Uspešno zdravi opekline, ozebline, mehurje, pike žuželk, poškodbe nohtov in sprošča napetost v mišicah. Odstranjue nečistočo na koži in tako ohranja normalne pogoje v povrhnjici, razkužuje rane, blaži vnetja dlesni.
Uporaba: izpiranje,obkladki, obveze, vtiranje, masaža, grgranje
TEA TREE KREMA
– proti alergijam(tudi na sonce)
– gljivicam , plesnim
– zagnojninam, opeklinam
– vnetje nožnice za zunanje mazanje
– iritirani koži
– herpes, turi, razpokana koža
– proti virusnim bradavicam
– proti deformiranim nohtom
– problemi z lasiščem (namažeš 15 minut pred pranjem), suho lasišče
– po depilaciji
sicer pa je dobro o tee treju napisano na strani:
http://www.savna.com/kozmetika.php?vsebina_id=19
Sicer pa so tudi drugi izdelki od Justa super in če koga zanima kaj o njih mu lahko pošljem na mail.
Da se prezentacijam izogneš, lahko kremo kupiš tudi pri kakšnem od njihovih prodajalcev… prezentacije terjajo svoj ‘davek’, ki meni ne sede… povabiti moraš pač nekaj ljudi in vsem (vsaj moji okolici) to ne paše.. in zakaj bi nadlegoval ljudi in poskrbel za to, da se te bodo v prihodnje izogibali?
Sama kreme naročim pri mamini tajnici (ona pozna….. blablabla…), tako jih dobim v parih dneh (brez kakšne provizije al kaj podobnega)… draga(i) ?? če si iz Ljubljane, potem sporoči in lahko kreme dobiš pri njej..
Lep in zaspan pozdravček,
Anaya
Za prezentacijo sta dovolj dva/ki ni nujno da sta kupca/ Je pa dobro da slišiš iz prve roke zakaj vse se uporablja saj to ni nikjer napisano /na samem izdelku je le nekaj uporab/ in sploh ljudje povedo tudi svoje izkušnje in marsikaj slišiš , večkrat ko slišiš bolj se te prime in bolj se spomniš ko kaj rabiš. Je pa brez veze da nabaviš robo, ki ti leži v omari. Jaz sem nekaj časa hodila na prezentacije in ko sem bila prepričana da je to dobra stvar (sem bolj skeptična drugače) in sem tudi sama počasi probavala izdelke, sem priredila še jaz prezentacijo doma in povabila nekaj prijateljic in sorodnic. Kljub številnim skepsam na začetku so danes vse zadovoljne z praktično vsem kar so kupile in so redni kupci. Tako si ene 3 krat letno privoščimo prezentacijo ko nam kaj zmanjka.In ker se večini ne ljubi odstopit stanovanja kljub nagradi običajno to naredim jaz – ker meni to ni problem in moja vrata so odprta za prijatelje. Se pa tudi stalno nove zadeve pojavljajo in ugodne priložnosti za kupce (ravno sedaj je ena super priložnost -vem ker smo imeli prejšni teden prezentacijo).
Ne strinjam se s tabo da je bolje kupiti pri prodajalcu , ker prodajalec v vsakem primeru zasluži na tebi in zakaj ne bi privoščila kakšnega darila še prijateljici ali sebi. Tukaj gre za dobronamerne namene in ne samo za služenje denarja, saj izveš veliko koristnih nasvetov v zvezi z zdravjem in tudi izmenjava izkušenj je veliko vredna. Očitno nisi tako zadovoljna z izdelki in prepričana v njih da bi upala koga povabiti na prezentacijo ali pa se ti enostavno ne ljubi in nisi pri volji za kakšne /ženski/ večer. Sicer gre pa tudi za druženje ljudi- pri nas si naredimo t.i. “babji večer” in uživamo v klepetu. In jaz to priredim tudi zaradi sebe kar stvari sama naročim (zakaj ne bi od svojega naročila imela še kakšno nagrado), nobenega ne silim-včasih kdo nič ne naroči, če pa je še kdo drug zadovoljen zraven toliko bolje. Sploh pa mi je všeč da moja prezentantka celo omogoči zamenjavo izdelka če kdo ni zadovoljen – to se mi zdi izjemno fer od nje in od Justa.
naja, nasprotno… z Justovimi izdelki sem ZELO zadovoljna tako sama, kot moja širša družina.. in če v družbi prijateljev kdaj naletimo na temo podobno tej, jim vedno svetujem omenjene izdelke (pravzaprav izdelek pohvalim in povem svoje izkušnje, če pa se bodo kdaj odločili za nakup, je njihova stvar)
drugače pa prodajalka, ki sem jo omenila je Justova prezentantka in ker nekateri z veseljem uporabljamo njihove izdelke, jih kupimo mimo nje.. seveda zanjo ne delam reklame, ker to počne za svoje prijatelje in ožje znance.. prav gotovo pa ima svojo provizijo, vendar cena krem kupljenih pri njej ne odstopa od krem, ki jih kupiš na prezentaciji..
sama se prezentaciji raje ognem, ker vem kako zoprno je meni, ko me kličejo kolegice, ki prodajajo Golden, Amway in Tupperware.. kljub temu, da jim direktno povem, da me te zadeve ne zanimajo, me še vabijo na tako imenovane ‘družabne’ večere, kjer ti ni treba kupiti ničesar… ‘boš pa samo gledala’ in kljub temu, kadar sem šla, sem morala vzeti nekaj, ker drugače sem imela slab občutek.. (v kolikor je znesek prodaje dovolj velik – dobiš takšno darilo, če je večji – takšno, etc. in zaradi tega nisem želela imeti slabe vesti, da zaradi mene gostiteljic ne bo dobila darila….) zato si vedno, kadar je na obzorju kakšna predstavitev organiziram zasedenost…
kako je z vašimi predstavitvami ne vem.. vendar, če združite prijetno s koristnim in če v tem uživate prav vse, potem vam želim čimveč prijetnih druženj, ki jih ni nikoli premalo!
pri nas zaenkrat babjih večerov še nimamo, ker se ponavadi zabavamo kar vsi skupaj 🙂 nas pa velikokrat stiska čas, saj sva si ob dveh sončkih komaj izborila svoj tedenski večer, ko punčki prespita pri babici, midva pa greva ven sama ali v družbi najinih prijateljev…
Anaya , škoda ker imaš slabo vest če nič ne kupiš – to je pač tvoj problem. In škoda ker si zaradi tega ob kakšno dobro informacijo in ob prijetno druženje. Ne kompliciraj si življenja s slabo vestjo in če ti kdo zameri ker nič ne vzameš je to njegov problem in ne tvoj. Verjetno si še mlajša oseba in te te stvari obremenjujejo preveč, vzami življenje bolj na “easy” in se prepusti dogodkom /brez slabe vesti/. Jaz že večkrat nisem nič vzela na predstavitvi in tudi direkt povem – to me ne zanima, ali nimam denarja ali pa morda nekoč ko ga bom imela. Jaz zelo cenim da so ljudje odkriti ne glede na to kakšnen je učinek -tudi če negirajo kakšno stvar in tudi sama se maksimalno trudim v odkritosti . Verjamem pa da si preokupirana z družino – ampak bo že prišel čas ko boš imela čas še za kaj drugega – npr. zase.
Lep pozdrav
Klara , piši mi na mail in mi povej kaj te zanima.
Naja, ne da se mi zdaj pregovarjat tukaj, pa vendar ti bom odgovorila…
slaba vest me peče takrat in tam na predstavitvi, ko se vsi zbrani ob vprašanju predstavljalca (v konkretnem primeru izdelkov Tupperware) – ‘kdo od vas bo naredil naslednjo predstavitev, ki nam manjka, da gostiteljica dobi darilo?’ zazrejo vate… vse razlage, da nimaš prostora in, da te predstavitev ne zanima, ne pomagajo prav dosti, ker radovedno žarijo vate in s pogledi poskušajo izsilit tvoj ‘da’… ker v te znajo ljudje s podobnimi situacijami spravit v skrajno neugoden položaj, se predstavitvam izogibam..
saj je prav, da delamo reklamo za izdelke (pohvalimo s čimer smo zadovoljni in obratno), kako jih bo pa kdo kupil, se bo odločil vsak zase…
sploh pa – vsak ima svoj okus, svoje nazore in svoj prav, zato sama z ničemer nikogar ne posiljujem…
glede odkritosti se strinjam s tabo, čeprav je ob določenih trenutkih (da ne prizadanemo po nepotrebnem in zaradi lastnega miru) bolje, da kakšno stvar zadržiš zase in si modro tiho…
hvala za skrb… stvari, ki nas nehote obremenjujejo je že tako preveč, zato se trudim, da se sama razbremenjujem, ne obratno… seveda, da sem mlada :), vendar s tem leta nimajo ničesar =o)
lep živopisan pozdrav,
Anaya