Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca tbl. omega 3

tbl. omega 3

Pozdravljeni,
prišla sem do tablet OMEGA 3- naravno ribje olje-dodatek k prehrani, prodajalca ALGENA S.P., Gvido Janet, Prevalje.

Zanima me kaj glede teh tablet. Imate izkušnje z njimi, kakšne so bile reakcije in ali je sploh zdravo jemati te tablete in kdaj seveda? Obstaja kakšen riziko? Priporočena količina v primeru, da ni ovir za jemanje?

Ker se je na tržišče usulo teh proizvajalcev dodatkov v obliki tablet, mi ni vseeno in zato se sprašujem, če je to sploh preverjen izdelek in zdravju ni škodljiv.

Prosim za nasvete.

Pozdrav, pa obilo zdravja pa lepega vremena.

Lp

Silvija

Pozdravljeni!

Izdelek, ki ga navajate je usklajen s pravilnikom o prehranskih dopolnilih.
Po tem pravilniku so prehranska dopolnila
(a) živila, katerih namen je dopolnjevati običajno prehrano. So koncentrirani viri posameznih ali kombiniranih hranil ali drugih snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom, ki se dajejo v promet v obliki kapsul, pastil, tablet in drugih podobnih oblikah, v vrečkah s praškom, v ampulah s tekočino, v kapalnih stekleničkah in v drugih podobnih oblikah s tekočino in praškom, ki so oblikovane tako, da se jih lahko uživa v odmerjenih majhnih količinskih enotah;
(b) “hranila“ so vitamini in minerali.
Kadar se prehransko dopolnilo prvič daje v promet v Republiki Sloveniji, mora proizvajalec ali uvoznik o tem obvestiti ministrstvo, pristojno za zdravje in posredovati izvirno embalažo z označbo, pod katero bo prehransko dopolnilo dano v promet.
Če je prehransko dopolnilo že v prometu v kateri koli drugi državi, mora uvoznik, poleg označbe v slovenskem jeziku, posredovati še izvirno označbo in kopijo izvirnega potrdila o prvi prijavi.
Če je prehransko dopolnilo proizvedeno oziroma se uvaža iz države, ki nima sistema notifikacije, mora uvoznik, poleg označbe v slovenskem jeziku, posredovati še potrdilo pristojnega organa države izvoznice, da gre za prehransko dopolnilo.
Ministrstvo, pristojno za zdravje lahko zahteva od proizvajalca ali uvoznika dodatno strokovno dokumentacijo (znanstveno študijo), da gre za prehransko dopolnilo. Kot dokazilo se lahko štejejo tudi podatki o prehranskem dopolnilu, ki so objavljeni v mednarodno uveljavljenih strokovnih publikacijah.

Če upoštevate priporočila o jemanju dopolnila, potem vam ne more škoditi.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close