Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Tavam v temi

Tavam v temi

Drage prijateljice!
Še vedno čakam napotitev v tujino, ali da bi prišla na vrsto pri nas za IVF z donatorjem.Opravila sva svetovanja, kot je pri nas to sedaj predpisano, pa ne veva niti približno kdaj bova na vrsti.Klicala sem na ZZZS, kdaj bo kakšen odgovor, pa se izgovarjajo na GK.Januarja sva dala prošnjo.
Sem opazila, da je še ena Maja na forumu..Danes sem zelo slabe volje, ne vem zakaj ne dobim konkretnega odgovora, to gre v nedogled.V jeseni bi šla rada na postopek.
No vsaj Alexandra me je razveselila z novico, pa upam da je z Dorotejo vse uredu.
Vse lepo pozdravljene.
Maja

Zdravo!

Na tvojem mestu bi na internetu poiskala kako bolnico, ki se ukvarja z IVF in jih vprašala, če imajo kaj donatorskih celic? Ali rabiš seme ali jajčece?
V tujini npr. Ameriki niso tako strogi zakoni in imajo bolje urejeno glede donatorstva.
Mogoče pa greš kar v tujino in to opraviš na svojo roko.
Res pa je da so v tujini postopki IVF dragi, kako pa je z donacijo pa ne vem.

Tudi jaz imam težave z zanositvijo. Pred 3 meseci sem imela splav po oploditvi z IVF. Sedaj se pobiram, upam, da bom lahko kdaj mama. Stara sem že 35 let.

Maja

Draga Maja,
Hvala, ker si mi pisala,na hitro ti bom opisala najin problem.
Midva se s tem ubadava deset let, stara sem 38 let.Potrebujeva donatorja. Bila sva na svojo roko in denar v Švici na inseminaciji, ki ni uspela, potem na IVF, ki ni uspel, potem smo šli še dvakrat po moje zamrznjenčke, ki tudi ni uspelo.Po moje sem bila preveč obremenjena z vsem, ki spada zraven in še služba.Umes sva se in se še boriva, da bi to speljali v Sloveniji, saj bi bilo za nas veliko lažje, ker odpade dolga pot z avtomobilom in ostala organizacija.Lani decembra sva dobila napotitev v tujino in plačan postopek IVF v Zagrerbu, kar nam po zakonu pripada odkar so v Sl.to ukinili.Postopek je uspel,na žalost sem imela v 7.tednu splav.Takoj sva dala prošnjo in od takrat se ni nikamor premaknilo.
Moram reči, da sva bila v tujini zelo lepo sprejeta, dobro sem se počutila, zelo prijazno osebje in to zelo dosti pomeni.Če se do jeseni ne bo nič zgodilo, bova uzela kredit in šla v Zagreb, kjer nama je že enkrat ratalo.
Lepo pozdravljena

Zdravo!

Če si enkrat zanosila potem je veliko upanja, da vama bo uspelo.
Tudi jaz sem zanosila šele v 3. poizkusu z IVF. V nekem članku sem brala, da je po IVF dobro, da počivaš vsaj 5 dni, da si dobre volje, poslušaš glasbo, ki ti je všeč, gledaš fotke…vse kar te osrečuje…potem je večji uspeh po IVF. Jaz sem se tega v 3. poskusu IVF držala in je ratalo. Nosila pa sem enojajčna dvojčka. Taka nosečnost pa je zelo rizična in se velikokrat zgodi splav. Strašno. Toda poleg tega imam že tri leta kronična vnetja, PAP 2, PAP3 kar je še dodatna ovira za zanositev in prijavo na postopek.

Koliko pa stane IVF v Švici in Zagrebu?

Ni dolgo nazaj, ko sem brala na formu o paru, ki sta imela enak problem kot vidva.
Rešitev sta našla pri njegovem bratu, na željo moža. Menda sploh nista šla v bolnico ampak sta seme vbrizgala kar doma z inekcijo.

Želim ti veliko sreče.

LP Maja

New Report

Close