Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Tatu

Tatu

Pozdravljeni,

pred štirimi dnevi sem si dal narediti en tatu na roki. Dan po tistem sem dobil vročino (38,8°C), območje tatuja pa je nekoliko čudno, morda malce rdeče in malenkost oteklo oz. koža je malce trša na otip. Slabo počutje se me še vedno drži, vročina pa zlepa ne pade pod 37,6°C. Je mogoče, da je vse skupaj zaradi tatuja? Kaj naj storim?

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!
Nemogoče sicer ni, da je od tatuja, a bolj verjetno se mi zdi, da je vročina posledica kakšne druge okužbe. Da je področje novonastalega tatuja malce rdeče in nekoliko oteklo gre lahko zdraven. Kaj storiti? Dokončno boste izvedeli če je eno ali drugo, če odnesete tatu ne pregled 🙂

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

HVala!

Kaj pa, če se izkaže, da bo treba tatu odstraniti… bi bilo to samoplačniška operacija? Je mogoče, da sem alergičen na kako barvilo? Tatu je preceh pisan.

Lp

Heh….zakaj bi ga blo treba odstraniti…….če že, je to vsekakor samoplačniško, predvsem pa z zelo slabimi kozmetičnimi rezultati. Po 5 dneh otekline ne bi ravno posumil na alergijo.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

ne bom odpirala nove teme o tatujih. Zanima me, ali obstajajo kaki medicinski pomisleki proti tetoviranju… razen morebitne okužbe pri tetoviranju? Ste zdravniki tetoviranju naklonjeni?

Rada bi si dala naredit en tatu, pa me je kar malce strah. STric si je dal naredit tatu, potem pa je leto dni kasneje odkril kožnega raka … sicer ne na mestu tatuja.

Lep pozdrav in vnaprej hvala za odgovor.

Medicinski pomisleki so v glavnem zaradi možne okužbe, moji osebni pomisleki pa so, da se nam danes “JNA tatuji” izpred desetletij zdijo grdi in ne vemo, kakšni se nam bodo čez desetletja zdeli sedanji. . Tretja kategorija za zraven so še vtetovirana imena žensk (ali moških), ki so kao ljubezni našega življenja in nam tatu ostane, ljubezen pa gre…..
Lep pozdrav

Hvala.
Če prav razumem, potem danes kakih resnih medicinskih pomislekov ni.
Sicer nisem prepričana, da vem kaj so JNA-tatuji, vendar sem prepričana, da se je kemijska sodobnih sestava barvil dovolj spremenila, da ne povzročajo težav, kot jih je nekoč omenjena vrsta.
Glede imena ljubic in ljubčkov se pa strinjam. Če bi jaz vtetovirala vse, bi si danes pulila lase.

Lep pozdrav

Jna tatuji so tank al pa gola ženska na podlahti in zraven napis “armija”. Resnih pomislekov pri sterilno narejenih ni (dokler se jih ne naveličamo). Vsake ali vsakega pa si res ne gre vtetovirati 🙂

New Report

Close