Tattoo z imenom bivše
Pozdrvaljeni.
Zanima me vaše mnenje, ker baje da jaz nimam prav in se motim ter pretiravam.
Spoznala sem prijetnega moškega, skupaj sva že 5 let, ločen, 2 otroka. Tudi jaz ločena in 2 otroka. Res je super moški, vse štima, ampak… Ima tattoo, del tega tattooje je tudi ime bivše žene. Ter ima še enega, enak tattoo z zeno. Oba na roki, rami.
Vedno me je motil tattoo. Zadnjič sem ga vprašala, ali si bo ime odstranil, prekril. Pa pravi, da ne, da to je mama njegovih otrok, preteklost, bla bla. Da pretiravam, da nihče ni kot jaz in bi vsi to razumeli. Naj povem, da imam tudi občutek, da jo ni čisto prebolel…
Skratka, povedala sem mu, da me pač ime bivše na roki moti, boli in da ne razumem, zakaj je problem to prekriti. Boli me tudi tisti, ki ga imata oba, srček z detajli. Pa bi ga še preživela, ampak zaradi imena mi je res hudo, da si ga ne želi odstraniti. Boli me. Ne razumem, če nista več skupaj in me ima rad, zakaj je to težava.
Jaz pa naj bi pretiravala, da ga ne razumem, da sem čudna…
Kaj menite, sem res čudna, ker me moti vtetovirano ime bivše? Ali preveč zahtevam, da si ga odstrani?
Hvala za odg.
Spoštovana,
globoko verjamem, da vam je hudo vsakokrat ko vidite ime njegove bivše in da je tatoo opomin, da je ta moški nekoč “pripadal” drugi. Ob takih trenutkih in še ob dejstvu, da partner ne želi prekriti tatooja, se lahk v nas prebudi dvom, da mu je mogoče bivša pomenila več, da je ni prebolel, da vi niste tako pomemben del njegovega življenja, kot je bila ona, itd. In ker nam je s takimi občutki dvoma in negotovosti težko živeti, se nam zdi, da bi izbris tatooja rešil težavo. Ampak četudi bi partner izbrisal tatoo, s tem ne bi izbrisal čustev, ki jih mogoče še ima do nje. Zato vam najprej povem, da to, da zahtevate od partnerja, da nekaj naredi, kar še ni dozorelo pri njemu, je nasilje. Vem, da se to nekoliko grobo sliši, ampak je res. Ljudje smo lahko v lepem partnerstvu, ko si dopuščamo biti svoje osebnosti in se v tem zmoremo sprejemati. Žal pa nas večina izhaja iz ranjene družbe in zato želimo zahtevati, da se nam dokazuje ljubezen na razno razne načine.
Draga zmedena, bolj kot izbris tatooja je, da s partnerjem vzpostavita stik, da se pogovorita na način, da bo on razumel vaše dvome in strahove in da boste od njega dobila zagotovilo, ki vas bo umirilo. Drugi del naloge pa je, da potolažite tudi tisto malo punčko znotraj vas, ki trepeta, da spet ne bo dovolj dobra za nekoga, ki ga ima rada.
Pošiljam vam veliko ljubezni in objem,
Eva Erpič, mag. zakonskih in družinskih študij