Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Tattoo in palpilacija srca

Tattoo in palpilacija srca

Zdravo,

Stara sem 38 let.

Pred 3 leti sem sla na 1. tattoo in kmalu po koncu tetoviranja, obcutila pogoste palpilacije srca- govorim o 20 do 40 palpilacij na minuto. Zo je trajalo od konca decembra do februarja. Sicer imam šum ma srcu od rojstva in tudi prolaps mitralne zaklopke so mi ugotovili ko sem bila malo cez 20 let.

Zadnja leta vsako zimo pride obdobje, ko so palpilacije zelo pogoste. (Imela sem jih ze pred tattoojem, vec let, tudi poleti)

Je slo mogoce za nakljucje, ali je zato kriv tattoo? Ali pa mogoce pretirana zivcnost pred tattoojem?

Imam tudi 7 piercingov, nikoli nic problemov.

Zelo imam zeljo iti spet na tattoo, ampak si me palpilacije tako prestrasile, oz bile tako grozno motece, da si nisem do sedaj upala spet iti.

Prosim za vasa mnenja in izkusnje, ker imam res veliko zeljo iti spet, ampak ne vem ce je vredno spet 2 meseca trpeti.

 

Hvala, lp Vestina

Spoštovana,

Sam po sebi tattoo ni razlog za “palpitacije”, možno pa, da je pretirana živčnost, kot navajate, vzrok za bolj pogoste “palpitacije”. Seveda pa menim, da je glavni razlog za ekstrasistole (menim, da gre za ekstra sistole oz. prezgodnje utripe) v tem, da imate znan prolaps mitralne zaklopke, ki je večkrat glavni krivec za omenjene težave.

LP

Hvala za odgovor.

Je mozno potem, da so bolj zaradi zivcnosti nastale palpilacije, ker je bilo to skoraj takoj, ko se je tetoviranje koncalo? In je zivcnost sprozila palpilacije, ali je mogoce bolj fizicnega razloga?

Seveda sem bila zivcna ze pred tattoojem, ker nisem vedela za kaksen nacin bolecine gre, ampak sem se kmalu umirila, ko sem videla da ni nic hudega.

V dvomih sem glede naslednjega tattooja, vendar pa ne vem dejanskega povzrocitelja palpilacij.

 

Lp

Spoštovana

Srčne palpitacije so občutki hitrega utripanja ali razbijanja srca. Sprožijo jih lahko stres, vadba, zdravila ali, redko, zdravstveno stanje. V vašem primeru verjetno gre za kombinacijo stresa/živčnosti pred posegom in stanja zaradi prolapsa mitralne zaklopke. Stres še dodatno vzpodbudi pojav omenjenih senzacij.

LP

Hvala, razumem.

Pa menite da bi palpitacije l trajale 2 meseca zaradi dveh ur tetoviranja?

Lp

Spostovana

Živčnost lahko sproži palpitacije, vzroki pa so globlji. V vašem primeru je verjetni vzrok prolaps mitralne zaklopke.

LP

New Report

Close