Najdi forum

Prosim za mnenja in izkušnje.

14-letna hči si želi tatoo – takega, ki po 5 letih izgine. Nimam pojma, kaj naj naredim.
1. Ali zadeva zelo boli?
2. Ali je veliko možnosti, da se kaj zakomplicira (vnetje itd.)?
3. Koliko približno stane?
4. Ali res po tem času izgine?

Hvaležna bom za vsa konkretna mnenja – zgražanju se vnaprej odpovedujem.

Lep pozdrav

ne vem zakaj bi se kdo zgražal nad tem vpšanjem?
je čisto normalno.
o zadevi pa nimam pojma-zakaj pa si ga raje ne nariše?

tatooji nič ne bolijo,sam nikol ne izginejo posebi taki za pet let,pri takih vedno ostane zmazek.

tatooji nič ne bolijo,sam pri takih za nekaj časa vedno ostane zmazek.

Uhh, ponavljam se že kot stara plošča, ampak ker gre očitno za nepremišljeno dejanje mlade miškice…:)))
Taki tattooji ne obstajajo oz. so žalitev za pravo tattoo umetnost. Kozmetičarke niso usposobljene za risanje komplexnih motivov – to ti lahko izriše samo dober tattooator – mojster/mojstrica, ki se ukvarja edino s tem in ima na tem področju bogate izkušnje.
Imam frenda, ki si je dal pri kozmetičarki narediti tak t.i. temptoo. Sreča, da si je dal takega azteškega orla pravilnih oblik, ker ga ima še danes – nespremenjenega po cca. 8 letih. Ni nič izginil.

1. Govoriti o pragu bolečine je nesmiselno, ker je pri vsakemu posamezniku različen. Jaz ti lahko rečem, da sem oba tattooja normalno prenesell. Ni bilo ravno kot poležavanje na soncu, ni bilo ravno, kot da ti lomijo kosti na živo.
Bolečina je podobna močnejšemu praskanju – navsezadnje gre za zabadanje igel malo pod kožo (cca. 0,5mm)
2. Zakomplicira se lahko, če se skrbno ne prepričaš, ali je studio dober, orodja sterilna, mojster kvalificiran. To lahko takoj preveriš, če ga vprašaš, da ti naj pokaže orodja, kje dela, narejene motive….Če se brani, ti ga toplo odsvetujem – ker gre dobesedno za tvojo kožo. Zato se ni za zajebavat! Fašeš lahko zlatenico, hepatitis….
3. Ko greš delat tako stvar, ne sprašuješ o ceni – saj če riše na tebe, je lahko tudi 100 jurjev in več pa če bo do konca življenja je vredno.
Ajde, cene se gibljejo nekje od 15.000 do 50.000 (spet odvisno od majstora, države, motiva, velikosti, komplexnosti…)
4. Ne, po tem času ne izgine!
Zato ti svetujem, da s hčerko pogovoriš, ji daš za prečitat kakšno dobro slovensko stran s tattooji in ji do nadaljnjega odsvetuješ to. Naj poišče alternativo v nalepkah ali posebnih tattoo flomastrih ali kani, ki se nanaša na kožo, ostane cca. 3-4 dni pol pa obnavljaš, če se ti da.
Predvidevam, da bi se rada postavljala pred vrstniki in to je v bistvu vse. Nima še izoblikovane osebnosti in življ. nazorov, zato ji bo lahko kasneje zelo žal. Tattoo si je treba obvezno dat delati samo in zaradi sebe in ne zaradi okolice! Meni je bila tattoo umetnost od nekdaj všeč. Več let sem se odločal, skrbno izrisal oba motiva in se komaj takrat odločil, ko sem bil že nekako izoblikovana osebnost. In ni mi žal niti za ne vem kaj 🙂 Lahko se pa motim in je hčerka nadpovprečno zrela za svoja leta in bo znala ravnati odgovorno. Vemo pa je kako je pri najstnikih – huje kot aprilsko vreme in zmeda na tetrakubik 😉

Sorry, če je kaj nejasno napisano, sem čist iz lastnih izkušenj pisal 🙂

To ni res – tetoviranje boli!

Don Vito,

ne, sploh nisi nejasno napisal, nasprotno, zelo dobro si mi odgovoril, za kar se ti najlepše zahvaljujem! sicer sem že brala poste na to temo, ampak nekako nisem dobila vsega, kar me je zanimalo.
v bistvu sama prav tako razmišljam kot ti (postavljanje, premlada itd.), pa se nekako nisem znala odločit, kaj naj storim. Ko sem bila jaz smrklja, pač tega ni bilo in nimam izkušenj s tem, kaj bi meni rekla moja mama. glede na vse, kar si mi napisal, pa mislim, da naj s tem res raje še počaka in si da naredit, ko bo dovolj zrela. in ko si bo lahko sama plačala! ona mi je namreč rekla da tak tatujček stane okoli 5000 sit!!!!! se pravi…khm…da je navadna goljufija.

bomo zaenkrat kar nalepkice kupili:-))

lep pozdrav in hvala za odgovore vsem!

Ni nujno da je goljufija, lahko da je tip/ženska fušar. In dostikrat je tako, da bedak naredi škodo še večjemu bedaku. :((

Ma ja, raje si naj omisli nalepkice. Saj dobiš take lepe tribal znakce, kar velike pa si jih naj nalepi nad ritkico (po moje najlepši prostor pri ženski za tattoo). Malo pobrskaj po kakih drogerijah itd….
Ali pa sklenita kompromis, če ne bo hotela sprejeti. Naj si da en lep piercing v popek, zgleda tudi zelo sexy in lepo. Mnjami, s tem bo tudi ultra zasekala ;)) Pa če se kdaj odloči, ga lahko ven vzame in nič se več ne pozna.

Tocno tako. Edino cene so v lj ze tudi pri najboljsih cez 50.000. Ja pa tempTatooje bi moral ukinit. Una punca, ki je pa napisala da ne boli pa mogoce ce si je dala delat 1cm bubo svabo v zadetem stanju. Drugace pa 20cm 3urne zadeve boooooooooolllllllllliiiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjooooooooooo. Enim je bolecina ql, ampak se vedno pa boli.

ja, saj to sem mislila, ko sem rekla goljufija. saj goljufija je tudi to, da ti nestrokovno naredijo. tudi če si plačal “samo” 5 jurjev, je potemtakem še vedno preveč!

Točno tako – če greš k Johnu ali Robertu, ti že samo s pogledom zaračuna 60 čukov :))))

Glede bolečine pa. Odvisno je tudi, kakšnega tattooatorja naletiš, ki bolj ali manj pritiska. Meni je bilo vedno znosno.

Jaz sem tudi preživela bolečine, je bolelo, a ni bilo panike.

Daj malo več povej. Kje maš, kak motivčk, kolk stalo, velik, majhen…:)

glede takih tatoo-jev:

težko je enakomerno vtreti pigment v kožo, tako da pogosto en del prej izgine kot drugi ali pa en del sploh ne izgine ker je pigment pregloboko v koži,….

potreben je dober razmislek, če se splača tvegati, da vseh možnih vnetij in okužb sploh ne omenjam

mene tud ni kaj preveč bolelo..le proti koncu, ko je bil večkrat na enem mestu… hvalabogu sma se v debato spustila in sem se čisto sprostila….

Kar se tiče t.i. temptoojev je to čist res!

Če že, pol pravi tattoo, ali pa nič.

Kar se tiče same izdelave tattoo-ja so ti moji predhodniki že vse povedali … in se z večino popolnoma stinjam (še posebej pa z Vitotom) …

… samo še to bi dodala. Če malo pomislim, kakšna sem bila jaz pri 14-ih in še posebej, koliko sem poslušala mamo, ko mi je kaj prepovedala … hm … imam tak občutek, da si bo punca tako ali drugače naredila ta tattoo … še posebej pa če je dobila šarlatana, ki ji ga bo naredil z 5 jurjev …

… zato bi ti priporočala, da se s hčerko pozanimata kje je kak majster (pa ne kozmetičarke), ki dela temptooje in daste mal več soldkov … ma da veš, da bo stvar v redu in profesionalno narejena …

Lp, Bgv

Jaz sem si ga naredila pred 3 leti, še vedno je isti, nič ni zbledel, bolelo ni skoraj nič. Naredili so mi ga v kozmetičnem salonu. Dala sem si ga na ramo. Če ga daješ na mehke dele je bolj problem, pa še z leti, če se zrediš….

Resna, posluš Bugny! 🙂

He he … Bugny že ve kaj govori … ups … piše … :)))))))))

Lp, Bgv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close