Taščino nagajanje
Zivjo!
Doma imam hude probleme s taščo. Ja živimo skupaj pod streho in mi smo v mansardi spodaj pa je ona z možem.
Vse se je začelo, ko sem rodila otroka, ko sem prišla iz porodnišnice mi ni čestitala samo vzela mi je otroka in ga začela primerjati z vsemi, z njo in se mi okoli nje samo z našo družino ne, ker po nas pa že nima nič . Mene kot da ni.. Seveda so se težave s tem stopnjevale in besede so vedno bolj postajale žaljive.. Od tega da vse naredi moj mož jaz ničesar, čeprav je seveda neresnično vse sm delala sama že od drugega dne ko sm prišla iz porodnišnice. Leta so tekla in midva sva začela iskati hišo v katero bi se preselila,ker sva hotela na svoje. Zataknilo se je pri prodaji, ko sva hotla dati aro naju je lastnik poklicat in rekel da je prodal hišo nekomu drugemu, ker je obljubil njim. Doma sva samo omenila, da greva gledati hišo in so se začela nagajanje.. Od raznih teorij zarote do ignoriranja in opravljanja vsem okoli naju.. Seveda mož ni bil kriv ničesar samo jaz.. Jaz hočem odpeljati njega in vnuka.. Se iščeva hišo in si želiva čimprej stran ker to ne pelje več nikamor.. Mene se vedno ignorirata. In se obnašata kot da me ni kljub temu da se vsak dan srečamo.. Oba hoceva stran samo trenutno ni primernih nepremičninin za nakup.. Kako bi vi postopal v tem primeru? Kako naj se malo vzdrži?? Zelo sem že na koncu z živci.. Lep pozdrav
No, lahko se gre tudi v najem ali v stanovanje – pač dajmo si biti na jasnem: družina bi morala biti pred sanjsko hišo. Kar se pa tašče tiče – poglej malo o narcisizmu, to kar si napisala precej diši po tem. Veliko strupenih ljudi je naokoli, ne pusti sebe in svoje otroke vleči v njeno “igro”, kjer je edino pravilo, da ona zmaga za vsako ceno. Ni vredno.
Pri nas enako – jaz sem hči mame, ki je imela isto situacijo kot ti. samo da boš vedela, da otroci na koncu vejo, kdo ima prav, tudi če jih kdo manipulira. dokler si ti poštena in dobra, bo ok. plus – vem da je moja mama se nekoč zbudila in ji je bilo kar naenkrat vseeno. po letih čirov na želodcu … očitno e tako telo in duša odzoveta ko ne moreta več. enkrat ti bo postalo ravno, tudi če ti je zdaj grozno.
Oprosti, ampak jaz zelo težko verjamem, da gre zgolj za nagajanje s taščine strani. Ker verjamem v to, da bi se vsaka mama potegnila za svojo družino in šla v najem/stanovanje ipd. Pa tudi oče ne bi bil ravno tiho. Zakaj bi sicer nekdo ostajal leta v taki situaciji, zgolj zato ker ni popolne nepremične na trgu…
Živim v podobni situaciji, samo da sem priženjen v mansardo jaz. Tudi midva sva v procesu nakupa v bistvu bova v kratkem položila aro.Te povsem razumem pa čeprav nimam res slabih izkušenj s tastom in taščo. Resnica pa je, da se v takem položaju nikoli ne boš počutil tako doma kot bi se če bi bila na svojem. Res se nismo kregali vseeno pa tastari zelo hitro naredijo kaj narobe in da sem na to postal pretirano alergičen. Resnica je tudi, da se domači partner v takih spopadih počuti še precej slabše hkrati pa v resnici ni zapustil doma kot ga mora vsak otrok. Zanimivo da svojega niti enkrat ne omeniš -ali je moški in se postavi na tvojo stvar ali je mamici in ateku preveč dolžan ? Resnica pa je ena sama in ti jo že poznaš. Treba je it stran !!! in ne dovolit da te/vaju čustveno izsiljujejo. Edini način da začnete funkcionirat kot družina je da greste. S tem boste zrasli in še tastara vama bosta hvaležna na dolgi rok. Bodi hvaležna za vse dobre stvari ki si jih dobila in pozabi na vse slabe, predvsem pa pazi na VAJIN odnos. PA čimprej stran . Če se dec ne zna postavit na pravo stran pol razmisli da bi pustila še njega.