Najdi forum

Stvar je taka. Tašča ima dva sinova, za katera ni nikoli skrbela. Že kot majhna ju je dala k svoji sestri na kmetijo za veliko let, ko sta ju z možem končno vzela k sebi. Vseskozi je pri tastu in tašči živel eden od sinov, seveda na njun račun. Po smrti tasta mož ni dobil nobenega obvestila o zapuščinski. Kasneje je izvedel, da sta moja tašča in njegov brat dala sosedi stanovanje in dobila kar veliko denarja. Mož ne ve, ali je bilo stanovanje od tasta in tašče ali od firme, pa je šlo le za najemnino in dosmrtno bivanje. Ozadje nama ni znano. Tudi kmetijo, ki naj bi jo tašča podedovala, sta prodala brez vednosti mojega moža, ki k mami ni več hodil, saj je obema hudo zameril. Tašča se tudi nikoli ni brigala za najine otroke, njene vnuke. Ni bilo ne daril, ne povabil na kosilo, ničesar. Z moje strani je bilo drugače. Velikokrat se mi je smilila, saj ji je svak vse zapravil, pa sem ji nesla hrano in ji tudi zamenjala plenico. Vedno je rekla, naj hitro odidem, saj sem opravila svoje. Ni me marala. Ko sem nazadnje prišla k njej, ni imela ne televizije, ne hladilne skrinje, ne hrane. Ko sem jo povprašala o tem, je rekla, da ne ve, kje je vse to. Domnevam, da je bil svak dolžan preživnino, pa so mu to vzeli ali pa je vse spravil k trenutni partnerki.
No, pred tednom dni je klical mojega moža, da je dal mamo v dom in naj se pripravi, da bo plačeval del oskrbnine, saj je tudi njegova mama. Naj povem, da se z mojim možem o tem ni posvetoval, ampak ga je postavil pred dejstvo. Iz stanovanja se je izselil in prodal vse mamino pohištvo.
Kaj sledi? Ima kdo izkušnje, kaj storiti v tem primeru?
Hvala.

New Report

Close