Tašča se vtika v vzgojo otroka
Najin 6 letni otrok je zelo neubogljiv otrok in s partnerjem se trudiva po svojih najboljših močeh, da ga vzgajava. Kaj in kje delava narobe, še sama ne veva, ampak se trudiva. Seveda občasno nama sin tako dvigne pritisk, da kdaj tudi nanj zakričiva, saj zlepa ne gre. In seveda, ko to sliši tašča v spodnjem stanovanju, takoj priteče gor, in začne nama govoriti, če sva normalna. Da ne govorimo, da ko smo občasno pri njej na obisku, dobro ve, da ne maram, da otroku ponuja sladkor po žlički, mu ga seveda v pričo mene ponudi. In še bi lahko naštevala kaj vse počne. Pravi, da babice imajo pravico razvajati vnučke. Kaj vi menite, a sva normalna ker nama občasno poči ‘varovalka’ pri vzgoji? A ima tašča pravico se vtikati v vzgojo?
Glede vzgoje vam res toplo priporočam knjigo “knjiga za katero si želimo da bi jo prebrali naši starši”
To da se vam dvigne pritisk in zakričite na otroka… Seveda ni prav, ampak popolni starši obstajamo dokler ne dobimo otroka. Potem pa poči naš balonček s sanjami in se razlije na probleme v službi, slabo počutje, prepir s partnerjem, prijateljica ki se ločuje nam pocuza energijo, pms in vse to ravno takrat ko ima otrok napad trme in se je odločil plesati sredi mize in jesti iz pasje sklece skupaj s psom, zmetat pol paketa plenic v wc školjko… (Moj je pač mlajši)
Babice imajo pravico razvajati v okviru maminih pravil. Postavite mejo, zaklenite stanovanje in ji dajte jasno vedet da v kolikor jih ne bo upoštevala razmišljate o selitvi
Kako boste otroku razložili da nekaj ni dobro za njega če mu bo ona to dajala?
In tudi partner vas mora podpreti
Seveda otroci rabijo razvajanje, ampak rabijo tudi res in meje
Srečno!
Odlicna knjiga o vzgoji je Otroci so tega vredni in pa tudi Ljubezen ni dovolj.
Kar se pa tašče tiče pa dejansko prestopa meje in se vtika, s čimer vama ruši vzgojo in avtoriteto pri otroku. Spoštljivo od nje bi bilo, da upošteva tvojo željo in odločitev, da ne hrani otroka z žlicami sladkorja. Ni vzgojno in ni zdravo.
Ne vem sicer, kaj pomeni neubogljiv – nevzgojen? Mislim, da je vajin glavni problem, da ne znata vzgajati otroka in res je skrajni čas, da vzameta v roke kako knjigo in obiščeta strokovnjaka.
Jaz sem bila menda precej “zahteven” otrok, ampak glej ti to čudo, pri babici in starejši sosedi sem bila pa vedno “pridna”, ker sta se maksimalno ukvarjali z mano (babica me je čuvala in z njo sem bila več kot s starši). Hočem reči, da so otroci včasih nemogoči, ker iščejo pozornost.
Jesti cuker po žlici je pa nekaj najbolj nagravžnega – ne mi rečt, da tašča to počne?
ce zivite s starimi torej tasco je ze tule lahko vzrok tezav saj je otrok nenehno zmeden. pri nekomu potuha pri vas red in imate kaj hitro “neubogljivega” otroka. saj on bo po naravi poslusal tistega ki vec pusti in ki daje na videz vecjo avtoriteto torej tasca. najprej narest red z njo jo postavit kamor pase in se bo tudi otrok umiril. ce pritece gor je to jasno sporocilo za otroka kdo je sef. jaz ne razumem ce bi vprico mene dajala npr cuker bi jo nadrla in odnesla otroka gor in ji tudi jasno povedala da dostopa do njega pac nima do nadalnjega. ocitno je treba tudi njo prevzgojit. pa zaklepajte vrata in ji jasno povejte da sta vidva starsa da je ona svojo starsevsko vlogo ze odigrala in back off.se najboljse bi bilo da se odselita.