Najdi forum

Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje na sledečo situacijo;

Včeraj sva se s taščo sprli in to v zadnjem obdobju ni bilo prvič. Ne živimo skupaj in zdaj nazadnje nisva govorili 2.meseca,razlog je bil vtikanje v osebne reči kar me je zelo prizadelo, spor je bil neizbežen in bil je vpričo hčere takrat.
Hči je bila včeraj na obisku pri tašči ker jo je želela peljati na povabilo pradedka in njegove žene k njima domov.
Vse je bilo ok, dokler nista prišli nazaj. Hči je bila zelo kislega obraza kar sem takoj opazila in jo vprašala kaj je narobe da se tako drži. Odgovorila je da je bilo zelo slabo. No potem se je oglasila tašča in začela govoriti kako se grdo obnaša itd itd imeli so nek spor med seboj,(hči 7.let ). Z nasmeškom sem rekla da je verjetno prišlo do nesporazuma in da bi hči darilo delila z bratoma prej k slej in tašča je trdila svoje. Potem se hčeri stopila v bran, in rekla da ne bom dovolila da mi kritizira otroka vsakič ko je pri njej na obisku, da tega ne dovolim, da sem mama in stojim za svojim otrokom in ne bom poslušala žalitev, to pa ne. Potem je ostala brez besed in mi rekla naj se naučim likat. Bilo je čisto neumestno. Hči je bila slabe volje in mi rekla , mami jaz vem da to ni res, ti znaš likat. Bila sem besna. Mož se je postavil za mene. Ker to ni bilo prvič, da je sprožila prepir, in žalila mene
vpričo otroka imam zdaj tega dovolj in sem se odločila da otrok ne bo imel stika z njo do nadaljnega ker nočem
da negativno vpliva na otroka in najin odnos, na vzgojo itd. Sem mnenja da se starši ne smejo žaliti vpričo otroka in da če je kaj takega bilo med njima bi lahko to uredili na bolj primernem mestu, ne pa zunaj. Očitala sem ji da vsakič ko je hči pri njej se pritožuje čez njo in da mi to ni všeč, že tako nima velik stikov z vnuki ker je utrujena, zmatrana ne da se ji skratka bolj potruditi…1x na mesec jih vidi in še takrat ji ni kaj prav za tistih par uric. Ko jo pa hči pokliče da ji čuva otroka pa prec leti in ima vedno čas….pa da ne pišem vsega. Je čustveno nestabilna oseba ker je tudi bolana na duševnem področju, zdaj ko ne jemlje več zdravil se mi zdi da je slabša,
kar sem ji predlagala pogovor pri strokovnjaku, ker imam občutek da je postala prepirjljiva.

Kakšne so vaše izkušnje glede stikov? Moram dodati da bi si raje želela da otroci imajo stike z babico, vendar kar me skrbi je njen odnos in komunikacija in vpliv na odnose med vsemi nami.

Lep pozdrav

a res nimate drugega dela kot ukvarjat se s celo vesoljno žlahto. s taščo in svojo žlahto naj se začne ukvarjat mož, ti pa se drži svojega kurnika in svoje žlahte. Madona babe mislite, da ko imate otroka, da se bo cel svet začel vrtet po vaše?

Te razumem. Reci ji ce je tako nezadovoljna z vnukinjo jo pac ne bo vec videla. In ce je otrok slabe volje vsakic ko se vrne od babice je to zelo slabo. V otroku bo ostal za zmeraj grenak priokus ko bo pomislil na babico samo zaradi taksnega odnosa ki ga ima stara do otroka. In tudi ko bo vnukinja zrasla se odnos ne bo spremenil. Kako jo bo sele kritizirala ko bo v puberteti. Predlagam ti da tastaro carovnico odslovis in reces svojemu mozu naj sam hodi k njej na obiske. Ona zastruplja vajinega otroka. Mogoce to izvira iz tega da tebe ne prenese in posledicno kasira njene kritike potem tudi otrok. Enostavno presekaj in naj ti ne bo hudo. Ce ti moz stoji ob strani je super. Hudo bi bilo ce bi bil na oni strani, potem bi te pa lahko skrbelo. Mozu razlozi da nimas nic proti njej ampak da se otroka ne sme tako kritizirat in to vsakic. V otroku to pocetje lahko sprozi obcutek manjvrednosti, da nikoli nic ni ok.. Pa ravno pri starih starsih je vnuk vedno nekaj najboljsega in najlepsega. Pri vas pa ravno obratno. Zato pretrgaj stike. Srecno!

Škoda, da se ti izpostavljaš pri tašči. Naj se njen sin pogovarja z njo v takih kočljivih primerih, ker njemu ne bo zamerila tako kot tebi, ker on je njen sin. Ti nesporazume rešuj s svojimi starši, on s svojimi. 😉
Babici lepo povejte, da sta za vzgojo otrok odgovorna vidva kot starša, naj se ona ne vpleta v to področje. Lahko pride na obisk, lahko se druži z vnuki, če je to obema v zadovoljstvo…itd, za vse neprimerno vedenje pa naj vaju kontaktira, ni nobene potrebe, da ona “šola” vajine otroke.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

važno da se vidva z možem ujameta fajn da se mata rada da se ljubita.pust taščo cepav vcasih je dobro dat otroke k njim ko rabita cas zase.

Svoje otroke daj svoji mami, taščo pa pusti da zadiha brez tebe. Za dušo bo imela hčerine otroke. Upam da ne živiš pod njeno streho, ali pa?

New Report

Close