Najdi forum

Tašča in njen odnos do mene

O ljube moje in ljubi moji. Branje me je postavilo 40 let nazaj. Samo šest let sem imela taščo. Nisem živela z njo, ampak sem jo morala velikokrat obiskovati na željo moža. Koliko žalitev. Kako sem grda, kako sem grda, kakšen nos imam, kako sem suha, kake suhe noge imam itd. Mož pa nič. Jokala sem, trpela, on pa nič. Tašča me ni marala. Nisem bila izbrana po njeno. Toda glavni problem je mož. Lahko bi omejil obiske, lahko bi kaj rekel mami, jo vsaj malo ustavil. NIČ. Copata. Tašča je umrla. Strahovi pred njo so ostali. Še vedmo se spominjam njenih besed. Mož je ostal copata. Tudi v drugih življenskih situacijah. Življenje, beda od življenja pa gre naprej. Proti koncu in žal še vedno trpim zaradi poniževanja, ker zna to tudi mož. Drage moje in dragi moji, če ne boste našli pomoči pri partnerjih, vam še Bog ne bo pomagal.

NE NI PRAV,DA TAKO KOMENTIRA.TO PRESEGA VSE MEJE.TUDI JAZ SEM IMELA TAŠČO ZA PRIJATELJICO,ČUTILA SEM SE SPREJETO,PA JE BILA LE POTUHNJENA SOVA.NIKAR JI NE ZAUPAJ.ŠKODA,DA SI JO SPLOH POVABILA.NUJNO SE POGOVORI S PARTNERJEM.ČE BOŠ PRI NJEM NALETELA NA PODPORO BO TO OK IN JE ŽE 70% USPEHA.OSALIH 30 SE ŽE PRILAGODIŠ.NE VEM KAJ NAJ TI SVETUJEM.ČE SE JI UMIKAŠ NI V REDU,KER JE POTEM ONA ZMAGOVALKA.NISI POKVARJENA.SE PA LAHKO “NAUČIŠ”NEKAKO ZDRŽATI V NJENI BLIŽINI Z NJENIMI PRIMITIVNIMI IN SEBE POLNIMI KOMENTARJI.KER BOLJ KO SE BOŠ UMIKALA,BOLJ BO ONA ZMAGOSLAVNA IN VESELA,DA V VAJINEM ODNOSU NEKAJ NE ŠTIMA.IN KO BO MISLILA,DA JE TO ZIHER BO PARTNERJA(SINA) ZAČELA PREPRIČEVAT KAKO TI NISI ZA NJEGA.TAKO,DA JAZ SE NE BI UMIKALA.POGOVORI SE Z PARTNERJEM.TO SE MORAŠ.STIKE SE TUDI DA OMEJITI.MISLIM DA JE ZELO NESRAMNA IN DA S TAKIMI IZJAVAMI KOT JIH IMA ONA,BI ŽE OKOLICA MOGLA VEDETI,DA NI PRI SEBI.LAHKO JI TUDI VPRIČO VSEH POVEŠ,DA TE NJENI KOMENTARJI NE GANEJO IN DA JE DAN TVOJ IN NE BOŠ PUSTILA,DA TI GA KDO POKVARI.KAR TI KUPI ZA ROJSTNI DAN JI PA ZA NJENEGA VRNI-ŠE ORIGINAL ZAVITEGA.MATER JAZ BI JO KAR ZLASALA…………..HA HA DRUGAČE SEM TUDI SAMA TAŠČA IN SICER SINU EDINCU!!!!!ON JE ŠEL ŽE Z 15 LETI OD DOMA V ŠOLO IN JE TAM TUDI OSTAL,SE POROČIL IN IMA 4 OTROKE.NORMALNO,DA MI JE DOLGČAS.SEVEDA DA BI BILA RADA VEČ Z VNUKI!!!!!!!!!!ALI NAJ MU ZATO UNIČIM ŽIVLJENJE?NJEMU IN NJEGOVI DRUŽINI!IN KAJ BOM IMELA OD TEGA?NIKOLI NISEM GLEDALA NA LEPOTO IN KAKO JI JOŠKI STOJIJO,PA KAKŠNO FRIZURO IMA.VESELA SEM,DA JIMA ZAKON ŠTIMA IN DA SO OTROCI ZDRAVI.DA BI JIH PA RIHTALA-NE TO PA NE -SE MI NE DA.IMAM ZA SABO SVOJO IZKUŠNO Z MOJO TAŠČO IN NI POTREBE,DA SEM ŠE JAZ TAKŠNA.RAJE UŽIVAM V STVAREH,KI JIH NISEM MOGLA PREJ DELAT.KLJUB VSEMU IMAM SVOJE ŽIVLJENJE.IN IMAM TAKŠNEGA KOT MI JE VŠEČ.ZATO PUNCA MLADA SI ŠE MORAŠ SE POSTAVIT ZASE,PA ČE JE ŠE TAKO TEŽKO.SREČNO!!!

Pozdravljeni!
Tudi jaz sem s taščo doživela – ni, da ni… Pa ne bom naštevala. Pred dnevi pa mi je spet postregla s klofuto, da me je posedlo. Že od začetka je meni in še svoji drugi snahi hotela po vsej sili preprečiti zvezo s svojimi sinovi, ki naj bi bili rojeni zato, da bodo zanjo skrbeli, ne pa babe imeli… Pa se je pripetilo, da sta pred časom, pri krepko čez 70, kar onadva s tastom skoraj prekinila zakon, tako, da je za več časa celo odšla od doma. Medtem me je ves čas klicarila, kaj se govori po vasi. Pa sem ji rekla češ, kaj jo skrbi: ljudje da itak ne bojo verjeli, da bi se dva pri njunih letih ločevala in bodo govorili, da se kateri od sinov. In točno tako je bilo. Nekega dne ji povem, da se govori, da se z možem ločujeva, kot sem že napovedala. Ona pa na to pripomni:” Pha, saj ni rečeno, da se še ne bosta; vidva ali pa njegov brat in ona(…)”. Torej ženska še zmeraj upa, da bo dosegla svoje s svojo zlobo?!?

boga si jaz imam odlično taščo vedno ko jo potrebujem mi priskoči na pomoč

Upam, da ste, ali pa boste kmalu tašče in vas bodo novodobne mamice vasih vnukov poniževale in vedite, da to pomeni, da se niti približale ne boste več vasim vnukom,  če ste seveda matere sinov- za matere hčera to ne velja- to so zlate tašče, ki jih bo vaš sinček moral posebej hvaliti in jim biti podložen. Smo sedaj že v fazi, ko tamlade materam moških, taščam pravijo tujke, in kakšen stik z otrokom  raje zaupajo prijateljicam, ker da so te bližje otroku.

New Report

Close