Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza TAPKANJE NA BOLEČINE

TAPKANJE NA BOLEČINE

Danes sem brskala po starih mailih in sem našla pismo, ki sem ga pred leti pisala na temo bolečina hrbta. Morda bo zanimivo tudi za vas.
Tapkanje odlično deluje pri bolečini. Je kombinacija akupresure in kvantne fizike. Gotovo je veliko videoposnetkov na to temo na internetu. Nick Ortner je napisal knjigo o tem.
https://youtu.be/5hYE0Wt4Sxs
https://youtu.be/0O2_GtV6SyA
Treba je odpraviti vzrok za bolečino hrbta, ki je v potlačenih čustvih…. Bolečine v določenih delih hrbta so povezane z določenimi čustvi.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/10/25/amp/back-pain-repressed-emotions.aspx&ved=2ahUKEwjOwZKsobHfAhVJ3CwKHcHhCnwQFjAFegQIBhAB&usg=AOvVaw3edr_6t8-7aLCLeZDH5LWJ&cf=1
https://www.google.com/search?q=relationship+berween+emotoons+and+back+pain&oq=relationship+berween+emotoons+and+back+pain&aqs=chrome..69i57.31381j0j9&client=ms-android-lge&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Psiholog David Feinstein, ki EFT imenuje energijsko psihologijo, je delal raziskave.
14 let,, 32.000 ljudi in ugotovili so, da je to najučinkovitejša metoda, boljša od vseh klasičnih metod zdravljenja, za premagovanje vsakodnevnih težav. Ocena 5.

Če ne maraš tapkanja, je tole poenostavljeno tapkanje. Metode v Sloveniji ne poznajo. Sama namesto EFT-ja tole sedaj tole uporabljam. Je zelo enostavno.
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=11052085

Govoriš isto, kot pri EFT-ju.
Npr: Čeprav me boli( natančno opišeš mesto bolečine) se imam rada in se popolnoma in globoko sprejemam in sprejemam tudi to svojo bolečino. To rečeš 3x….itd. Poglej v EFT priročnik Osnovni recept. Stran cca 25.
V ZDA in tudi pri nas bodo kmalu uvedli EFT po vseh šolah. Nekje ga že imajo. Uporabili so ga tudi pri vojnih sirotah v Bosni.
Tapkaj se in potem govori, kar ti pade na pamet. Na koncu reci:” Varno je, da spustim to svojo bolečino iz svojega hrbta. Dovolim tej svoji bolečini, da odide iz mojega telesa, ker je ne potrebujem več. Varno je, da jo spustim. Spuščam to bolečino iz mojega hrbta…
Sama delam takole:
Sedim ali ležim na hrbtu. Roki imam ob stegnih ali na stegnih. Potem se samo s kazalcema obeh rok izmenično nežno tapkam po stegnih in si govorim afirmacije. Za začetek govori na glas, potem si lahko tudi v mislih govoriš. Potem si lahko tudi samo misliš, da se tapkaš i si govoriš v mislih. Temu se reče tapkanje v mislih. Naš um in telo ne ločita med akcijo in domišljijo. Če nekaj zares delaš, ali se ti dogaja, ali si samo misliš, da se dogaja. Poslušaj in se prepusti domišljiji. Ne moreš narediti nič narobe. Lahko ti koristi. Besede: rad imam, cenim in spoštujem delajo čudeže. Z njimi sprostiš podzavestni odpor. Tvoja podzavest te vedno hoče zaščititi, zato de upira spremembam, ker misli, da zate niso varne. Ima rada znane stvari, tudi, če so boleče. Ljudje postanemo odvisni od negativnih čustev in odnosov, pa jih nočemo spustiti. Zavest ne ve, kaj misli podzavest. Podzavest misli nekaj, kar se zavesti ne zdi logično. Samo mi 75 procentov časa Živimo v transu, v podzavesti. Vse, kar delamo, smo se enkrat naučili in je to shranjeno v podzavesti. Naši spomini tudi… Zato ji moraš dati občutek varnosti in zato večkrat rečeš, da si na varnem in, da je varno, da spustiš ta čustva ali občutke.
Vmes lahko govoriš karkoli, kar te teži…Lahko rečeš: Čeprav nimam pojma, zakaj imam stalno to bolečino v svojem…Prosim svoje telo, da spusti to bolečino in čustva, ki so z njo povezana, ker je ne potrebujem več. Varno je, da to spustim. Dovolim svojemu telesu, da to spustim.
( Svetujem ti, da si zapišeš v zvezek ali beležko, da ne bo šlo moje pisanje v nič. Potem boš lahko vedno pogledala. Verjemi mi, da to najbolj deluje. Sama študiram že več lot 10 let in sem pogledala, prebrala in poslušala zelo veliko.

Ko imamo občutek, da smo nemočni, postanemo depresivni. Zato si napiši, kaj te moti v tvojem življenju. To je tema za tapkanje. Einstein je rekel, da ne moreš reševati težave na isti stopnji, kot je nastala.
Če v svojem življenju ne moreš spremeniti nekaterih stvari, je treba spremeniti svoj odnos do njih. Spremeniti svoja prepričanja v podzavesti in se znebiti s tem povezanih negativnih čustev….
Kajti negativna čustva so vzrok za skoraj vse bolezni…

Lp Breda

New Report

Close