TAPETE
Ne vem če kje obstaja kakšna mašina za tapete dol metat oz frezat, vem pa da sem jih jaz na roke dol spravu.
To narediš takole, Z mačkom s katerim NE boš potem pobelila, ali pa z navadno špicnico, ki jo dobiš v baumaxu za 5Ksit navlažiš (ne šparat z vodo) vse tapete, počakaš -pol ure ..odvisno..lahko traja tud dlje in poiskusiš. če še ne gre ponoviš postopek. Za začet je dobro uporabit kakšen špohtl če ne se ti zatrgajo..
Ja velik potrpljenja pa hladne pijače rabiš..
..vsak nadaljni nasvet je po 50€…hehe
Tiste tekočine, ki jo prodajajo za tapete mehčat boš rabila na litre (verjemi, preizkušena zadeva). Najboljše bo, če tla lepo zavaruješ, si natočiš vedro z vodo in daš noter morda malo detergenta, vzameš gobo in lepo tapete močiš… Ko bodo z vodo že čisto prepojene, samo “špohtl” v roke in čohaj, čohaj, čohaj… Za kakšne mašine, ki bi to namesto tebe delale, pa še nisem lišala (nobelovo nagrado tistemu, ki bo to izumil!). Lahko pa kakšne mojstre najameš… ;)).
Saj bo šlo, pač malo dlje traja. Tudi jaz take stvari počnem sama. Ne bo mi valjda en mujo polival po steni, pa da mu za to še plačam. En dan puliš to j…… sranje dol, drugi dan beliš, pa je. Če si hitra, in če tapetni lim ni tako močno zgrabil oz. če ti ni kdo s čim drugim lepil, utegne bit vse v enem dnevu fertig. Te tolažim, veš.