Najdi forum

ženske!

če in ko uporabljate tampon, ne uporabljate še vložka, ker meni kljub tamponu teče ven in to precej. cel teden uporabljate tampon? jaz si ne upam po 2-3 dneh, ker potlej imam že bolj blago. kako dolgo imaš lahko tampon v sebi, je narobe, če ga imaš po 12 ur?

Če imaš (isti) tampon 12 ur, potem ni čudno, da teče.
Tamponi naj bi se manjali enako kot vložki – na nekaj ur (2 – 3 – odvisno od “jakosti” menstruacije).
Sicer pa obstajajo različni tamponi – večji za močnejšo m., manjši za dneve, ko je m. že bolj šibka.

teče mi že takoj na začetku, ko si vstavim, tko da brez vložke ne morem nositi. vpije nekaj krvi, a kot da je tampon na nekaterih delih še beli. a se ga sme uporabljati tud 5. dan?

Če uporabljaš tampone IN vložke, a ni potem vseeno, če uporabljaš samo vložke?
Po tvojem pisanju sodeč sklepam, da si še zelo mlada; nekateri ginekologi odsvetujejo uporabo tamponov pri dekletih, ki še niso imela spolnih odnosov ali če še niso rodila.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Mogoče pa imaš premajhne tampone (glede na kapljice 2.3.4….), ali pa ga nimaš dovolj globoko vstavljenega…

jest ga uporabljam, od začetka do konca s souporabo dnevnih vložkov, menjava je čist odvisna glede na jakost menstruacije, kot so ti že povedale
nikakor pa ga ne smeš imeti vstavljenega 12 ur, če se ne motim je najdlje 6-8 ur, sicer pa so v vsaki škatljici navodila, pa si jih malce preberi, jest sem jih začela uporabljati tudi ponoči predvsem če nisem doma vendar pa si tik preden grem spat vstavim svežega in takoj ko se zbudim zamenjam, vendar pa ne spim dlje kt osem ur, na žalost……vseeno pa se tudi glede tega raje posvetuj
lp Cat24

vstavljen je dovolj globoko, vrvica tud postane krvava in zato imam vložko, ker mi teče poleg tampona, nisem devica. rabim normal, včasih mini, ker nima zelo močno. ali pa le imam močno, pa bi mogla probat maxi? tega se bojim, na kar nisem dobila odgovora, če se jih uporablja tudi zadnje dneve, ko imaš v bistvu le še par kapljic, da mi potem maxi tampon ne bo prevelik, saj imam m v prvih dveh dneh najbolj.

prosim za vaše mnenje. a res vam nikoli nič ne priteče, če imate tampon? kaj je potem to meni, naj omenim ginekologu? po pregledu mi bo znal povedati kakšne velikosti tamponov naj uporabljam?

hvala.

Še moje “strokovno” mnenje. Vrvico imaš krvavo zato, ker so najbrž stene nožnice tudi krvave. Še posebej, če maš najprej vložek, pol pa takoj za tem tampon. To bo to, sploh zato, ker praviš, da je na nekaterih mestih tampon še bel. Poskusi si ga vstaviti takoj po tuširanju in si pred tem še malo… kako bi rekla… ja, še posebej si umij vhod v nožnico, še malo v notranjost. No, sej razumeš – da v trenutku vstavljanja ne boš imela recimo za kakšen manjši prst v notranjost krvavo.
Mislim, da pri OB obstajajo 4 stopnje, še eni med normal in maxi. Poskusi, ni tak baubau. Mogoče maš pa kakšne nekvalitetne tampone
In ja, tampone lahko uporabljaš vse do zadnjega dne, menjaj jih pa mal bolj pogosto kot na 12 ur, ni zdravo – zaradi bakterij.
Drugače pa js ob tamponih uporabljam tiste dnevne vložke – za vsak slučaj.

Ja ĐIZS, pol pa kupi dve velikosti, pa mej maxi na začetku pa normal al pa mini na koncu ane??

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

veš, pr tamponih je tko kt pr vložkih, prilagajaš jih pač po jakosti, ko je bolj močna maš ali zelene-super plus al pa super-oranžne, ko je normalna normal-rumene, ko je že skor konc pa mini, al kaj so že, ta roza al pa modre, jest uporabljam OB, pa kot sem ti že povedala, tud dnevne vložke, teče ti pa zato ker nožnica ni ravna ampak nagubana, tko da ni s tabo nič narobe, razen tega da si še nisi dovolj prebrala o uporabi tamponov, pa oprosti če je zvenelo grobo, ne se sekirat, s časom se boš že naučila, tko kot smo se ostale

prilagajanje v tem je keč

lp Cat24

včasih tudi, ko sem imela zelko močno, drugače pa maxi tampone, sisi!:)

New Report

Close