Tamiflu
Zanimivo, zaloge Tamiflu-ja so posle, nekdo je kupil menda celo 18 skatlic. Tamiflu se dobi samo na zdravniski recept.
Glede na to, da gripe pri nas ni, kako so lahko zdravniki predpisali Tamiflu? Preventivno, za “dovolj pomemebne” ljudi, mi ostala raja pa lahko tudi pocrkamo? No ja, saj to je tudi ena metoda evolucije. Survival of the fittest. Kako se pa to sklada z zdravnisko etiko, mi pa vseeno ni jasno.
maja
ta darwinistična načela evolucije človeške rase ( survival of the fitest) so mišljna v biološkem smislu, ne v ekonomskem. Čeprav se za denar dobi marsikaj kar ti izboljša stanje fizisa.
O.K. Tamiflu: nagradno vprašanje:na koliko receptov gre to? Na 6. in če imaš še denar, 1 škatla nekje 10.000 SIT , ni problem, nabaviš, kjer se da dobit, pa imaš.
Ljudje , ki nimamo bomo v primeru krize itak pomrli, ker nimamo še za položnce plačat. To kar obljubljajo, da bodo v primeru epidemije vsi rizični dobili zdravilo zastonj, je larifari, ker bodo itak omejene količine in se bo to razgrabilo.
LP m.
Punci, velko enostavneje bi bilo, da se cepita proti gripi. Tamiflu je prav tako le zdravilo za znane viruse in zato mnenje, da bi pomagalo proti gripi bolj kot cepljenje, zgrešeno.
V primeru ptičje gripe pa ne bo pomagalo ne eno, ne drugo, tako da ni treba zganjati panike. Čim več vitaminov (naravnih) in gibanja na svežem zraku, ob prehladu ali vročini in glavobolu pa v posteljo.
mimaŠ, to ni res.
Tamiflu učinkuje na VSE obstoječe in bodoče variante virusa gripe, ker ne vpliva na genetski material in antigene virusa (ki se razlikujejo), pač pa na enicme, ki so pri vseh variantah virusa enaki. Poenostavljeno povedano, ker je za detajle potrebna že primerna izobrazba.
Cepljenje proti navadni gripi pa res nima zveze s ptičjo gripo in ne bo nikogar obvarovalo pred njo.
Hehe, mimaŠ, oprosti, če so pač področja, ki jih ne obvladaš in se mi zdi, da si ravno zato jezna, ker sem ti napisala, da se motiš. Je tako težko priznati, da si se pač zmotila, boš raje cinična in metala naprej, da tudi jaz ne vem vsega?
Točno. Nihče ne ve, kaj se bo zgodilo s ptičjo gripo, kdaj se bo zgodilo, itd. itd. In to lahko priznam popolnoma neobremenjeno, brez besa, da nisem the smartest ass na forumu.
Vem pa pač nekaj o tem, kaj so virusi gripe in tudi vem, kako točno deluje Tamiflu in kako točno delujejo cepiva. In kaj točno se zgodi, kadar virus mutira. Če sem te popravila, sem te zato, ker z napačnimi domnevami zavajaš druge, žalibog, nisi edina, ne na forumu in ne v realnem življenju.
Tamifluja doma pa nimam, ker nisem paničarka. Cepit se bom šla, pa ne zaradi ptičje gripe, ampak navadne, ker si težko privoščim desetdnevni “dopust” zaradi nje. Eto. Ostali pa pametuje in strašite nevedne, it’s your party. Meni pač etika ne dopušča, da ne bi popravila največjih brc v temo.