Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom talno gretje – tisti ki ga že imate

talno gretje – tisti ki ga že imate

V projektu imamo talno gretje, namen imamo dati parket.

tisti ki v podobnem živite, mi lahko poveste ali je talno gretej v redu ali ne? Nekaj me strašijo, da ni prijetno za noge, zaradi žil…

Jaz pa mislim da ob pametni uporabi ne bi smelo biti problem.

Pa strašijo, da potem ni dovolj toplo….

Povejte malo svoje izkušnje, kakršnekoli…

Hvala, Roli

kar korajžno v akcijo, je ful dober občutek, če bi vedela, kako super se obnese po ploščicah, bi jih dala tudi v dnevno sobo, tako pa imamo 50:50 (parket:ploščice). pa še poraba kurjave je bistveno manjša kot če se kuri na radiatorje. in ne razmišljat še o kakšnih dodatnih radiatorjih “za vsak slučaj” ker jih ne boste rabli.

toplota pa se lepo enakomerano porazdeli po celem prostoru, ne tako kot pri radiatorjih.

poglej še http://www.podsvojostreho.net forum, tam je veliko napisanega glede gradnje in takšnih stvari.

Talno samo pri lamelnem parketu. Če je klasični, ga bo razsušilo in pojavile se bodo fuge. Pri lesu je prevodnost toplote problem, ker je les dober izolator. Če že bo talno, naj bo električno, ker je cenovno zelo ugodno in najboljša kontrola. Če hočeš ti povem še kaj več.

LP

Nikar ne daj električnega talnega. Ker točno nad cevjo je toplota, par cm zraven pa mrzlo. Pri navadnem talnem pa tega ne čutiš in so cela tla “topla”.

Mi imamo tudi talno in je ful OK. Poraba manjša, klima boljša, ker je toplota enakomerna, s tem tudi prahu manj.Prav tako ni črnih lis nad radiatorji. Les je res dober izolator, zato talna ne bi imela istega izkoristka kot ga ima pri ploščicah ali laminatu. Mi imamo oboje in je res super. O krčnih žilah govore tisti, ki se ne spoznajo. Tla niso tako topla, da bi to lahko kakorkoli vplivalo na obtok.
Če stojiš bos na tleh – te ne zebe, ni pa toplo. Kljub temu pa je prostor dovolj enakomerno ogret. če bi talno teral do stopinj, ko bi bila tla že topla, bi bilo v prostoru 25 stopinj, kar pa je veliko. Za optimalno počutje je dovolj 21 do 23 stopinj. Mi imamo le kopalnico nekoliko toplejšo, tam so tudi tla prijetno topla, saj je pravi užitek, ko stopiš na tople ploščice in tuš kadi ali banje…. Za vsak prostor lahko sam uravnaš potrebno temperaturo vode, da ti je prijetno.
Jaz tudi odsvetujem električno talno gretje. Mi imamo ca.130m2 stanovanjske površine, ki jo ogrevamo s talnim gretjem in smo lani porabili 1300l olja. Pa smo ogrevali od oktobra do aprila.
LP!

Za novogradnjo je 1300 l nafte čist prehuda..

Tale s 1300 litri je tudi meni malce huda.
Mi smo prejšnjo sezono na 110m2 70 let stare bajte (5 cm zunanje izolacije) pokurili 1150 litrov, pa je bila bajta ogrevana vsak dan 06-22h na 23 stopinj. Radiatorji. Tako, da bi jest mal preveru kaj je narobe pri vas, ker se mi zdi to kar malo velika poraba (sploh če je novogradnja).

Mi imamo povsod talno, samo v obeh kopalnicah sva dala še lojtro radiator. Za sušenje brisač in eventuelno dogrevanje. In se je že letos izkazalo kot dobra odločitev, ker lahko zakurimo samo radiatorja. Se pravi, ko v dnevnih prostorih še ni potrebe po kurjenju, lahko ogrejemo samo kopalnico (pa še obe sta na zahodu, tako da sonce bolj malo sije not).

Glede parketa absolutno odsvetujejo bukev, ker izredno reagira na zunanje vplive. Pa parket ne sme biti predebel. Sicer je pa prevodnost lesa popolnoma O.K. Bolje kot laminat.

Mene je v bloku pri 22 zeblo, v hiši mi je pri 21 ravno prav! Če delam, sem še vedno v kratkih rokavih. Če sedim, si oblečem dolge!

Je pa talno res čisto nekaj drugega kot radiatorji. Pa še praha ne meša. Če seveda upoštevaš mejo 38stopinj vode v sistemu. Kar se tiče krčnih žil pa pravijo, da se je pri talnem dobro obut v copate z debelejšim podplatom, če se bojiš. Jaz sem v čakalni vrsti za krčne žile, pa sem na talnem šele 1 mesec. Poznam ljudi, ki imajo talno že 15 let, pa niti ene krčne žile. Poleti se asfalt pregreje na 60 stopinj, pa hodimo po njem…..Je jasno, kaj hočem povedat.

Tudi jaz imam samo pozitivne iskušnje s talnim gretjem. Pri parketu je edino pomembno, da je lamelni (najbolje hrastov) in da je položen oziroma lepljen z lepili, ki prenesejo talno gretje. Podobno velja tudi za keramiko.

mi imamo porabo na cca 100m2 650 l kurilnega olja, pa še ni fasade gor.

Tudi mi smo se odločili za talno gretje, saj imamo v hisi alergika na pršice, zato smo klasično radiatorsko ogrevanje zamenjali za talno in smo zelo zadovoljni. Najugodnejše talno ogrevanje imajo http://top-ponudba.si/

Tudi mi smo se odločili za talno gretje, saj imamo v hisi alergika na pršice, zato smo klasično radiatorsko ogrevanje zamenjali za talno in smo zelo zadovoljni. Najugodnejše talno ogrevanje imajo http://top-bullshit.si/%5B/quote%5D

čuden način reklame

Nisem hotel reklame delat tako, da lahko pobrišete del na katerega se reklama nanaša.

Lp

Ni treba brisati, saj bodo vsi prebrali kaj spodaj piše :

1 maja je odprl podjetje, potem vzpostavil vse kontakte, nabavil material, vam dal ponudbo, izvedel celotno investicijo pri vas, vi pa ste v tem času že zelo zadovoljni z njim.

In to vse v DESETIH (10) DNEH. Ma koga vi to nategujete?

Kdor se na lažen način reklamira, verjetno tudi dela s figo v žepu…

New Report

Close