Najdi forum

Talno gretje in parket

Zanima me, če imate talno gretje skupaj s parketom? Kako se oboje obnese? Se parket kaj presuši, se pokažejo reže? Kakšen parket je za talno gretje najboljši?

Vse izkušnje so dobrodošle!

lp Miha

ta tema je vsake 3 dni na forumu. pobrskajte malo nazaj. izberite takšen parket s fugami, ki prav lepo zgledajo in bo skrb odveč.

Mi bomo imeli to kombinacijo, saj nam pridejo prihodnji teden polagat parket. Po dveletnem izbiranju smo se odločili za klasičen parket. Po vsemogočih informacijah naj bi bil najprimernejši za talno gretje. Kako bo, bomo pa kasneje videli. Je pa gotovo, da se les razteza in špranje so po moje neizogibne.

Imamo talno gretje in lamelni parket. Po 12 letih še nimamo težav.
Klasičen parket so nam pa dosvetovali.

Kaj pa toplotne izgube? Preberite si v kakšnem strokovnem članku. Najprimernejše za talno gretje so ploščice ali laminat! V sedanjem času, ko je cena goriva za gretje visoka se je potrebno pozanimati predvsem o tem. Pri tem so fuge v parketu zanemarljive…

Še enkrat o parketu in talnem ogravanu:

Talno ogrevanje in parket gresta čisto dobro skupaj. Upoštevati moraš samo sledeče: parket je zelo dobro če je tisti, kateri je namenjen za talno ogrevanje in sicer že končno lakiran. Debeli je cca 10 mm. Ta parket dobro prevaja toploto. Pred polaganjem parketa je potrebno izvesti izsuševanje estriha. Modernejši kotli imajo takšen program že v osnovni regulaciji. Program traja od 14 – 28 dni. Iz lastnih izkušenj ti priporočam slednjega. V kolikor tla niso dovolj suha se pri prvem kurjenju napne parket in naslednjo sezono se bodo pojavile špranje.

New Report

Close