Najdi forum

Talni konvektorji

V kratkem bomo začeli z izvedbo grobih strojnih inštalacij. Predvideno smo imeli radiatorsko ogrevanje, vendar nas znanci zaradi velikih steklenih površin v dnevnih prostorih prepričujejo, naj pod okenske odprtine vgradimo talne konvektorje z naravnim vlekom.
Kaj mislite o tem? Ali je sploh možno vgraditi talne konvektorje, če pri betoniranju plošče tega nismo preverili (estriha nad ploščo bo, skupaj z izolacijo, 15 cm; hiša ni podkletena)?

ja,je možno.talni konvektorji oz kača se položi,ko je plošča že narejena.

aja,če imate res velike steklene površine,je dobro da imate talno gretje

Obvezno jih vgradite. Malce se poštema pa je. Mi imamo tudi stekleno fasado in talne konvektorje brez motorčka, pa nimamo nikoli problemov z rošenjem stekel.

Obstajajo tudi radiatorski konvektorji – izgleda kot radiator, vendar mnogo močnejši in cca 1/3 cene talnega.

Zdaj sem pa izgubljen: a ni talni konvektor pravzaprav radiator, ki je skrit v estrihu oz. plošči? Kaj je torej razlika med radiatorskim konvektorjem in radiatorjem?

Meni je pa totalno neestetsko pri oknu, ki sega do tal, postavit kakršen koli radiator! Pa naj bo cenejši ali ne. To se pri celi bajti kaj dosti ne pozna.
Seveda je konvektor talni radiator, samo malo drugače zgleda.

New Report

Close