Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom talne obloge za talno gretje

talne obloge za talno gretje

Katere talne obloge za talno gretje svetujete tako glede kvalitete kot tudi cene? Hvala

najbolj priporočljiva je keramika,se pa dobi tudi laminat in parket za talno gretje(les je pač izolator)in se ga toliko ne priporoča
če se boste odločili za parket,res pazi da je kvaliteten.

Mi imamo keramiko in javorjev klasični parket. Zaenkrat je OK.

Živi in pusti živeti

Razmišljam, da bi dala v dnevne prostore granizorez, v sobe pa parket, ki ga prodajajo v Obiju – namenjen je talnemu gretju, je pa bukov, kar baje ni dobro. Cena pa je dobrih 4.000 SIT/kv.meter

Bukov parket so nam striktno odsvetovali, ker naj bi bil najbolj “živ”.

Živi in pusti živeti

mi imamo 50% ploščic in 50% hrastov parket. nam ga je priporočal parketar pa super izgleda. treba pa je dati spodaj pravo lepilo(ki je dražje, enako velja tudi posebno lepilo za talno za ploščice).

granitogres – meni je žal, da sem se odločila zanj. sicer izgleda super in sijoče, ampak vsaka kaplja se “zažere” vanj in jo težko ven spraviš, pa še ni fajn, če imaš male otroke, ker je res zelo spolzek. če bi to meni kdo povedal, bi dala not kaj drugega. res. samo čakam, kdaj bo spokalo in se bo tamala polomla na teh ploščicah, ko se ji vedno tako mudi.

Na našem granitogrezu se nič ne pozna in nič ne drsi.

Živi in pusti živeti

Če ni skrivnost, koliko ste dali za kv. meter parketa (z delom) ?

lp

hvala za vse odgovore; kaj pa porcelangres ali nekaj podobnega – baje da je res super za talno gretje. Ima kdo izkušnje oz. pozna ta material?

verjetno so različni granitogresi. mi mamo poliranega, in je res občutljiv.

mi smo dali za parket 7.600 za m2 (všteto: hrastov parket, lepilo za talno, 3x lakiranje in brušenje).

Pikice 🙂 svetujem, da premažete poliran granitogres s sredstvom proti zdrsu. Pride neopazno, pa še prah se majn nabira.
Ni vredno, da si kdo kaj naredi, res ne. Aja, proizvajalcev je pa več, vprašaj v kaki prodajalni ploščic.

Mi imamo porcelan-granitogres keramiko in je super.
lp

ooo malmeda, nisem vedela, da se dobi tak premaz. hvala za nasvet. kar pa se talnega in teh ploščic tiče, pa je SVETOVNO!!!!!! super občutek in super prevodnost toplote. no, itak prevodnost ploščic nasploh ( še posebej super v kopalnici).

New Report

Close