Najdi forum

Takoj po rojstvu

kitty je moderator tega foruma in zato popravlja kar ni primerno.

Kitty:
((Oprosti, za polemičen zapis in oprostite ke se tokrat nisem (mogel!) držati teme!))

potem pa na dan z besedo.
Od tebe pričakujem da poveš kaj misliš, da se držiš teme, da ima tisto kar poveš, rep in glavo, da ni skregano s predpisi in je zelo blizu resnici.
Kot moderator si verjetno strokovnjak, ki Te – normalno – včasih tudi zanese.
Pričakujem preveč?

Prosim za odgovor na temo, ali povej da ne veš sigurno, ali bodi tiho in povej zakaj si tiho.

Forum – tako ga jaz razumem – je del civilne družbe, ki vstopa (se pripravlja, da vstopi) v odnos z državo in t.i. odgovornimi osebami in je sposobna samostojno sprejemati odločitve ter ponekod potegniti voz naprej.

Še zadnjič.
Forum je namenjen v prvi vrsti izmenjavi izkušenj. V taki obliki pomaga vsakemu, ki si želi posvojiti otroka ali postati rejnik.
Izmenjava izkušenj vsakemu jasno pove, da na forum pišejo laiki. Povedo svoje mnenje, ki je lahko pravilno ali pa nepravilno. Vsak naj sam presodi.

Če nekdo želi strokovno, točno, neizpodbitno mnenje potem naj se obrne na inštitucije, ki so temu namenjene. Ta forum ni pravo mesto.

Nikakor pa noben tukaj ne more zahtevat odgovorov, ravno tako si ne more dovolit napisat nekomu naj bo tiho v kolikor se ne strinja z napisanim.

Bo dovolj razumljivo? Mislim, da pišem to sedaj tretjič.

Moderator tega foruma je Zavod S.O.S. otroci in mednarodne posvojitve. Kdo je ta zavod in s čim se ukvarja je napisano višje v predstavitvi.
Parom, ki želijo posvojiti otroka konkretno pomagamo. Brez polemiziranja po forumu.
Jaz ki sem moderator tega foruma pa poleg tega moderiram napisano. Sem spada brisanje neprimernih izrazov in umikanje neprimernih sporočil.

Besedo živinoreja sem zbrisala, ker je žaljiva do tako plemenitega poslanstva ali pa poklica kot je rejništvo otroka.
V naprej povem, da bom brisala vse neprimerne izraze, ki žalijo in omalovažujejo rejništvo ali posvojitve.

Sedaj te pa že resno prosim, da dovoliš, da svoj čas porabim za pomoč tistim, ki jo potrebujejo in ne za čvekanje v prazno. Če potrebuješ dodatne obrazložitve se lahko obrneš na administratorja.

Jozekuch!
Jaz pa vas vabim na forum Združenja MOČ, kjer govorimo zgolj o rejništvu…

Če mamica ne želi obdržati otroka po rojstvu, se mora obrniti na pristojne službe.CSD ali to pove svojemu ginekologu ali porodničarju.
Mora pa se odločiti ali ga ODDA ali se MU ODREČE!
Če ga odda zaradi trenutne stiske nezmožnosti mu zagotoviti normalen razvoj, se ga odda v rejništvo, če se mu odpove se ga da v posvojitev.
V primeru posvojitve se ne bo vedelo, kam in v katero družino je otrok odšel, v primeru rejništva se ve kje je otrok,obdrži roditeljske pravice do vrnitve k njej nazaj, seveda če se vzpostavi stanje ki je primerno za razvoj otroka.
Če ima sorodnike ki so primerni za vzgojo otroka, jih lahko povabi s seboj na CSD in se tam dogovorijo o namenu in načinu vzgajanja, pravic..
Poznamo primere ko so rejniki stari starši, sestre ali brati, strici, celo sosedje.
Za svojo odločitev pa ne potrebuje nikakršnih papirjev, razen soglasje očeta, seveda, če se ve kdo je ali kje je.

Kaj pa naredita ginekolog ali porodničar, če ga mamica ne želi obdržati po rojstvu?

Vprašujete mene, ki sem sam posvojitelj 4.5 let starega otroka – ki je sedaj že polnoleten?!
Ginekolog je lahko tudi porodničar, če se to zgodi v bolnici, pa vsi ki so tam zadolženi za otroka in mamo obvestijo pristojne službe.
Sicer pa vi ste ženska, mogoče tudi mama in morate vedeti kako stvari potekajo, saj sem zasledil pri vas da poznate marsikaj

Zakaj pa tukaj ni odgovora? Ali ima mogoče kdo podobno izkušnjo, kako pa se v takšnem primeru ravna in odreagirajo pristojni in kaj piše v zakonu, da se pa sme narediti?

New Report

Close