Najdi forum

Se vam zdi tole prav? http://med.over.net/forum5/read.php?151,4751361 Normalno nobenemu ne moreš preprečit nič, ampak takega domov vabit in zvezo še podpirat. Mi ni jasno, kako se na 30 let razlike ujamejo v razmišljanju, kaj ima 20-letnica s 50-letnikom. Zame je to izkoriščanjae mladega dekleta.

Ampak 20 letna oseba ženskega spola je ŽENSKA, samostojna, polnoletna in odgovorna zase!
Pri teh letih jo starši lahko podpirajo ali pa jo ignorirajo, niso pa več odgovorni zanjo!

In 20-letna oseba je enakovredna v odnosih vsem polnoletnim osebam!
Ima celo volilno pravico, bi mar zato rekli, da glasovi 70-letnikov štejejo več, kot 20-letnika???

20-letnik je odrastla oseba, ki sama odgovarja za svoja dejanja.
Moja mama je imela pri teh letih moža, otroka in gradila sta bajto!

50 letnik pa, če se on počuti dobro, če jo ni prisilil v kaj, je odvisno samo od njegove “morale”.
Očitno se tip požvižga na zgražanje vaških čenč:)

Če skušam leta spregledat ostane samo eno: Ali jo namerava zaprosit?
Ali bo sprejela? Ali bosta samo živela malo skupaj in mu bo polepšala stara leta?

Dokler traja traja, itak nič ne traja večno tako, da naj uživata. Če pa človek si postavlja samo vprašaje je najbolje, da je doma in gleda v strop.

Ji vsaj ne bo težil, ko bo ona v meni. Če pomislim na svoje otroke, ko so imeli 20 let. Da bi imeli otroke in gradili hiše. Pa kaj še, saj niso tko butasti kot sta bila starša. Raje uživajo, po možnosti še v hotelu “mama”.

Zakaj je ne bi zaprosil? Menda ne bo čakal na mlajšo in lepšo?

Verjetno ima vsak raje teletino, kot govedino mar ne? Izbira pa vsak sam.

ni moralnih stališč ki bi omejevali takšne poroke, res pa je, da je morda 30 let razlike malo preveč, če gledam iz osebnega zornega kota (imam okrog 50 let).
V svojem življenju sem spoznal, da so najboljše kombinacije moški-ženska takšne, da je ON tam nekje okrog 15 let starejši…ZAKAJ, zato, ker je ženska dosti prej zrela v vsakem pogledu in se ji tudi pri 40. letih in več vedno manj ljubi.Ko ima enkrat otroke in počasi prehaja v meno (že okrog 40) začne padati navzdol.Moški pa je v začetku nezrel, otročji…ravno takrat ko ženska že misli na resne stvari /poroka,otroci,štalca) in potem ko jih ima ženska 40, se njemu najbolj ljubi ima največ idej in starejši ko je bolj se odpira.Seveda tudi moški pride v fazo umirjanja, vendar je ti pri moškem okrog 60 leta, ko začne počasi padati.Največ ločitev je ravno zaradi tega nesorazmeja.Če bi narisali krivuljo moški-ženska, bi ugotovili, da da sta najboljši par v vsakem pogledu tam nekje ona 30-40 on 40-50 tudi do 55.Ko bo ona pri npr. 30-35 imela otroka, ali dva in počasi prehajala v meno pri 40-45 letih, bo imel on takrat 60-65 oba lepo umirjena za lepo sožitje.
Pri enaki starosti se on pri 25 letih zaganja kot bik, ona pri 25 pa trpi in razmišlja kje je najdla tega smrkavega, zaletavega poba, pri 30. pa je že ločitev tu.
Skratka poznam kar nekaj (tudi lastne izkušnje) parov, ki so od 10-15 20 let razlike in živijo v neverjetn i harmoniji.Predvsem pa je pomemben sex.Moški se pri tej starosti dosti, dosti bolj posveti ženski,predigre, božanja,predvsem nobene naglice,masaže…predvsem pa spoštovanje žene in ne samo 5 minut pred sexom-skozi celi dan.Ko sem bil mlad, bi najrajši vse na hitro opravil….

Ne vem. Ne bi se čudil, če je ne bi, glede na današnje stanje v družbi.

ni moralnih stališč ki bi omejevali takšne poroke, res pa je, da je morda 30 let razlike malo preveč, če gledam iz osebnega zornega kota (imam okrog 50 let).
V svojem življenju sem spoznal, da so najboljše kombinacije moški-ženska takšne, da je ON tam nekje okrog 15 let starejši…ZAKAJ, zato, ker je ženska dosti prej zrela v vsakem pogledu in se ji tudi pri 40. letih in več vedno manj ljubi.Ko ima enkrat otroke in počasi prehaja v meno (že okrog 40) začne padati navzdol.Moški pa je v začetku nezrel, otročji…ravno takrat ko ženska že misli na resne stvari /poroka,otroci,štalca) in potem ko jih ima ženska 40, se njemu najbolj ljubi ima največ idej in starejši ko je bolj se odpira.Seveda tudi moški pride v fazo umirjanja, vendar je ti pri moškem okrog 60 leta, ko začne počasi padati.Največ ločitev je ravno zaradi tega nesorazmeja.Če bi narisali krivuljo moški-ženska, bi ugotovili, da da sta najboljši par v vsakem pogledu tam nekje ona 30-40 on 40-50 tudi do 55.Ko bo ona pri npr. 30-35 imela otroka, ali dva in počasi prehajala v meno pri 40-45 letih, bo imel on takrat 60-65 oba lepo umirjena za lepo sožitje.
Pri enaki starosti se on pri 25 letih zaganja kot bik, ona pri 25 pa trpi in razmišlja kje je najdla tega smrkavega, zaletavega poba, pri 30. pa je že ločitev tu.
Skratka poznam kar nekaj (tudi lastne izkušnje) parov, ki so od 10-15 20 let razlike in živijo v neverjetn i harmoniji.Predvsem pa je pomemben sex.Moški se pri tej starosti dosti, dosti bolj posveti ženski,predigre, božanja,predvsem nobene naglice,masaže…predvsem pa spoštovanje žene in ne samo 5 minut pred sexom-skozi celi dan.Ko sem bil mlad, bi najrajši vse na hitro opravil….

JA IN KAJ PO TVOJE BI DELAL MOŠKI DO 40 LETA, SI PRASKAL JAJCA, ALI BIL ŽE PO MOŽNOSTI LOČEN ZARADI 25 LETNICE, BEDAK. TAKIH MAMINIH SINKOV BI SE MORALE VSE OTEPATI, NE PA DA JIH PRI 40 SPREJMEJO ZA SVOJE. MOJA ZGODBA PA JE DRUGAČANA ,ZELO MLADA OTROKE, JAZ ENO LETO STAREJŠA, SEDAJ PRI 35 PA OTROCI NAJSTNIKI, MIDVA PA NA MOTOR IN HAJD NA RAJŽO. TO JE ŽIVLJENJE, NE PA DA MAJO STARE MAME OTROKE. KAM GRE SVET

Veš, jaz pred 30-im nisem hotela otrok za nobeno ceno. Tam do 35-tega bi si želela enega otročka, ampak mamini sinkoti dvomim, da so za stvar. verjetno čakajo prav to, kar ti pišeš, da jih bodo imeli 40, 45. Takrat so njihove vrstnice že nepolodne, potem morajo okoli pobirati dvajsetletnice. Upam, da bodo imeli denar, ker s praznimi žepi jih bodo težko dobil.

Najboljša kombinacija je verjetno mlajši moški, vsaj seksualno, ne starejši.

Tale primerek z zgornjega linka je, če se dobro spomnim, ločen.

Potem gre samo za to – je ločen zaradi skoraj mladoletne ali kar tako?

ne nisem mislim na mamine sinkote, ti grejo tud men na jajca in zihr ni nič z njimi, ker nikoli ni bilo.Govorim o moškem, ki je že imel izkušnje s svojo vrstnico,bil poročen pa je sedaj ločen in je srečal in začel na novo živeti s 15 let mlajšo, evo…

Dragi koment,prijavila sem se pod drugim nikom, ker sem na drugem računalniku.

Tvoj odgovor je točno tak, kot sem ga pričakovala, ločenec, verjetno vzrok ta druga ženska. Sedaj pa mišliš, da je samo tvoj slog pravi. Ne vsiljuj ljudem stereotipov, ti so lahko nevarni. Če ti nisi zdržal s svojo vrstnico, kje je garant, da tudi drugi ne morejo in da taka veza ne more učinkovati.

Ali kje je garant, da boš srečen do konca svojih dni s sedanjo partnerko. Jaz pravim, da je vsaka zveza lepa, če se imata dva rada in nekaj vlagata v to zvezo, ne glede na starost. So veze vrstnik-vrstnica, mlajši moški- starejša ženska in starejši moški-mlajša ženska, pa vse funkcionirajo. Samo ne govorit, da je tvoja zveza statistišno najboljša, da se ne boš opekel.Za primer princ Charles se je oženil s Diano, on 33, ona 20. Po tvaji statistiki idealna, imela vse kar si poželita, ona med najlepšimi ženskami na svetu, pa ni funkcioniralo. Sedaj je poročen s starejšo od sebe,leto ali dve in jima štima, pa ona ni najlepša, a ne.

Tako, kar pa se tiče teme, 30 let je res ogromna razlika, že zaradi generacijsih razlik med partnerjema. Pa če njiju ne moti, kaj bo nas, ki se nam ni treba s tem ukvarjat.

Po lepo se imejte radi, ne glede na leta.

Ne draga BIBA….ni bilo tako, jaz sem se ločil,kupil garsonjero in se odselil,pravzaprav sem se najprej odselil in potem še ločil.2 leti sem užival samsko življenje, potem je pa počilo in zdaj živim 3 leta z mlajšo partnerko in nama gre fino, res fino.Kaj bo? hudič ve al pa ON, ampak dejstvo je, da gre čedalje več parov narazen-predvsem podobnih starosti.Ti si omenila pač en primer, jaz poznam (res poznam) precej parov, ki so 10-15 let razlike.In tudi to je res, da poleg tega, da se veliko parov loči, jih še več skupaj živi v grozni bedi, ne komunicirajo, ne gredo nikamor, ne sexajo, -životarijo iz dneva v dan, sram jih je, da bi se ločili, sram jih je, da bi drugi vedeli da jim ne gre, da so zavozili.Mene ni nič sram.Lepo se imej tudi ti !!

oh koment, mene ne zanima tvoja zgodba, pa tudi verjetno koga drugega ne, gre zato, da vsiljuješ svoj primer kot ideal. Pa ni tako. Še enkrat si preberi temo, da boš videl zakaj gre. Veš, vsak je svoje sreče kovač, tako ti kot jaz, pa tudi osebe, ki so omenjene v naslovni temi. kako bodo živeli je odvisno samo od njih, razlika v letih gor ali dol. Glede ločitev, jaz pa skoraj ne poznam parov, ki bi šli narazer, mogoče ker še nisem v tvojih letih. Kaj pride takrat, BOG ve. Samo jaz zase vem, da se za svojo zvezo z možem trudim vsak dan posebej, si vzameva čas zase, ne samo za otroke. In zaenkrat laufa. Pa lep večer.

Težava nastane v primeru, če po nekaj letih ugotoviš, da si se tudi naslednjega partnerja nažrl in si se znova znašel v grozni bedi, ne komuniciraš, ne greš nikamor, ne seksaš in životariš iz dneva v dan. Kajpak je na začetku vse sveže, hormoni divjajo in srca so vroča. Umetnost je preprečiti, da bi se to enako ponovilo znova. In znova. Dokler nisi prestar in se ti ne ljubi več ločevati. Dejansko pa, moje mnenje, dandanes nimamo stvarne predstave o tem, kaj sploh je zakon. Od tod tudi toliko razočaranj in slabe volje. Ko je slabe volje preveč, gre najprej seks, potem še komunikacijo in voz začne naglo drveti navzdol. In da ne bodo vedno krivi moški, ker dejansko tolčemo po njih … Ženske znajo/znamo biti tako zelo zoprne, da se resnično čudim, kako nekateri moški sploh zdržijo. In to so popolnoma nepomembne zoprnije … Na primer. Je kosilo ob dveh. In je Formula 1 ob dveh. On tako zelo hoče gledati, meče hrano vase, žena se dere, da ne spoštuje njenega kuhanja, on s polnimi usti teče do teveja in nazaj za mizo. Na koncu je bil popoln kreg, surle do tal, slaba volja še nekaj dni. To sem opazovala na lastne oči. In nisem mogla razumeti, kaj jo je stalo, da bi mu kosilo dala na klubsko mizico, da bi lahko jedel na kavču in pred televizorjem. Popolnoma brezvezen kreg. Ko ženske uvajajo svojo diktaturo, težijo z vsem mogočem. Po drugi strani pa nekateri moški mislijo, da bodo živeli kot takrat, ko so bili samski. To pa tudi ne gre. Še posebej v primeru, ko so otroci.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

SPLOH NE FORSIRAM svojih izkušenj, hotel in sem, predstaviti samo v čem je prednost razlike v letih in to je vse, lep večer vsem

Mislim, da ima vsak pač svoj pogled na takšne ekstremne razlike v letih kot so 15, 20 ali celo 30 let.

Z možem sva vrstnika, stara 45 let, oba polna energije in odkrito povedano, danes ne bi pristala na razliko večjo od 5-ih let. So pa bili časi, ko me tudi 15 let ne bi motilo, a šele sedaj, ko imam več kot 40 let vem, da pri meni takšna zveza ne bi funkcionirala, ker pač nisem tak tip ženske in se ne bi zmogla prilagajati toliko starejšemu.

KOMENT, si morda pomislil, da za počasno umirjanje ženske pri 40-45 letih ni vedno kriva mena, ampak njen 60-65 letni partner?
Saj poznam vitalne 60 letnike, kar večina v teh letih še vedno je, ampak jaz osebno bi ob enem takem ovenela.

Ne, to ni zame, kakšna druga pa bi v takšni vezi morda odlično funkcionirala, zato naj si pač vsak izbere kar mu je všeč, skupaj z bolj ali manj prijetnimi posledicami.

tudi midva že blizu 50, še vedno športava,sex tudi 2x na dan, greva kamor hočeva (seveda v okviru razpoložljivih financ),otroka odrasla. Ne zamenjam za nič drugega. ko bova pa stara, se bova držala še vedno za roke, da bi bila le zdrava, da bova uživala v hiši in vrtu. Če bosta otroka potrebovala najino pomoč pri vnukih prav, če ne, pa tudi.

Mlado je treba “oženit”, ker stara sama rata;)

New Report

Close