Najdi forum

Pred dnevi sem bila prvič na Tajski masaži. Zelo zanimiva izkušnja, se je pa nekaj nenavadnega zgodilo (pravzaprav gre za dva dogodka) in me zanima, s čim je to povezano:
1. Najprej se je že med masažo roke zgodilo, da se je gospodična naenkrat začudila, češ, kaj sem naredila svoji levi roki. Sem roko pogledala, pa se mi ni zdelo nič čudnega. Potem je to komentirala, češ, da bi morala roka (ki jo je še pred nekaj trenutki zmasirala) prosto pasti na podlago. No, moja roka je od komolca do dlani obvisela v zraku. Ok. Meni se to ni zdelo nič posebnega (jo pač očitno sama zadržujem v tem položaju). Seveda me je potem še nekajkrat opomnila, da naj diham globoko in mirno (in takrat sem se zavedla, da diham mirno, ampak neverjetno plitko in se očitno enostavno nisem mogla pripraviti do tega, da bi dihala globoko … očitno sem bila nesproščena, pa si nisem znala pomagati).
2. Tisti drugi dogodek je v resnici bolj bizaren (ne vem zakaj ju na nek način povezujem). Namreč 5 ali 6 ur po masaži sem v nekem trenutku vstala (pred tem sem dalj časa sedela v turškem položaju) in naredila dva ali tri korake proti kopalnici, ko sem naenkrat ugotovila, da je nekaj ČUDNO! In ugotovila, da ne stojim in hodim vzravnana, ampak da sem sključena (v skoraj pravi kot). Skušala sem se zravnati, pa se mi je zdelo, da se ne morem, pravzaprav bolje, kot da je vse ok (občutek, kot da je ok, ampak oči so mi govorile, da tole pa ni normalno). ZDELO SE MI JE, KOT DA SE JE HRBTENICA V KRIŽU ZAKLENILA NA PODOBEN NAČIN KOT SE JE MED MASAŽO ZAKLENIL KOMOLEC! Potem sem se takoj usedla, nisem bila panična, ker me ni nič bolelo, zato sem poskusila vstati še enkrat, in se je zgodilo isto. Zdaj me je že malo začelo skrbeti, ker tega enostavno nisem razumela. Potem sem se sede počasi in načrtno zravnala in vstala iz tega položaja. Potem je bilo naenkrat ok, pravzaprav iz vsega skupaj ne delam nobene panike, le radovedna sem za kaj je sploh šlo …

No, tole drugo se mi je dejansko zdelo bizarno!
In zdaj me zanima, če ima to kaj veze s to tajsko masažo (namreč prav na mestu, kjer se je hrbtenica “zaklenila”, je Tajka med masažo močneje operirala s svojimi pritiski). In seveda, koliko ima, če seveda ima, vse skupaj veze s tem, da očitno nisem bila povsem sproščena (v sebi sem bila mirna, ampak dihala sem tako plitko, da se je meni sami zdelo, kot da sploh ne diham).

Zaenkrat le toliko!

Mene pa zanima tale tajska masaža, ker bi rada svojemu dragemu podarila bon, pa sploh ne vem ne koliko časa traja, kolk stane, kaj delajo s tabo, kam sploh iti….

Mi lahko prosim pomagaš in kaj več poveš o tej masaži? Lepo prosim.

natja

Pozdravljeni,

tajska masaža je prijetna, navadno energetsko močna masaža, ki se izvaja preko oblačil, na tleh.

Terapevt z rokami, stopali in komolci masira kanale in točke na telesu, skozi katere se pretaka življenjska moč. S prijemii telo masira, razteza in sprošča obenem . S tem se izboljša pretok energije po celem telesu. Blage težave se odpravijo, kronične pa z redno masažo omilijo.Po masaži smo lahki, počutimo se prijetno, včasih na kakšnem koncu telesa čutimo prav povečano sproščenost.

Masaža traja navadno 60 minut, lahko tudi malo več ali manj, odvisno od izvajalca in cene.

Salonov, kjer izvajajo tajsko masžo je kar nekaj, počakajmo na tiste, ki so jo preizkusili in povejo svojo izkušnjo.

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close