Tajska masaža
Včeraj sem bila na tajski masaži. Ni bilo prvič, hodim kar pogosto – nekajkrat na leto in skoraj vedno zelo pomaga. Obiskujem različne salone. Včeraj pa … sem šla prvič v en salon (ne bom ga omenjala z imenom, ker nočem nikomur škodit) in sem dobila neko že kar priletno Tajko. Pri azijcih nikoli ne vem, koliko so stari, vsi zgledajo mlajši. Tej gospe bi po naših merilih dala okrog 50 let, najbrž pa je bila starejša. Vprašala me je, če sem že kdaj bila na tajski masaži in sem ji odvrnila, da ja. Nato je še dodala nekaj v stilu, da ne bom presenečena, ker to ni samo božanje. Saj vem, sem si mislila, saj sem vedno morala pretrpeti te masaže, stiskala sem zobe in včasih komaj čakala, da bo minilo. A drugi dan sem se počutila kot prerojena. Včeraj pa … Že to mi je bilo nenavadno, da je bila kar komunikativna, ponavadi so Tajke tihe in se smehljajo. Ulegla sem se na masažno posteljo in gospa je takoj prešla k stvari. Začela mi je hoditi po nogah, na zadnjem delu stegen, nato še meča. Ni bila ravno lahka kategorija. Tako me je bolelo, da sem komaj dihala, vse mišice na telesu sem imela napete, stiskala sem zobe in oči skupaj. Nato mi je stopila na hrbet in sploh nisem mogla dihati. Nato je na moje veliko presenečenje začela spuščati čudne glasove, ki jih slišiš samo pri azijcih in sploh ne veš, kaj pomenijo. Nato je stopila z mene dol in sem mislila, da je najhuje mimo, pa me je začela ščipat po hrbtu, ampak pozor! ne kožo, temveč mišice, sploh ne vem, kje je našla toliko moči v tistih majhnih ročicah. Pri tem pa je ves čas nekaj govorila v polomljeni angleščini in je sploh nisem razumela. Večkrat je rekla nekaj v smislu “not good, not good”. Od bolečine sem se kar tresla, res. Kar je še huje, nisem ji zaupala, sama se je vedla, kot da je največji strokovnjak za tajsko masažo, jaz sem pa čutila, da nekaj ni prav, da je vse tako drugače, kot je sicer na tajskih masažah. Vsake toliko je spustila neki glas podoben wuuu-uuu, nato je naredila nekaj potez, kot da se mora sama malo pretegnit, ker toliko gara na meni, ampak ko sem jo pri tem gledala, se mi je zdelo, kot da sem v kakem filmu, kjer se nek nevaren body builder pripravlja, da bo nekoga zmasakriral. Nato je spet nadaljevala in spuščala svoje glasove. Od bolečine sem napenjala vse možne mišice in vsakič, ko je videla, da stiskam prste skupaj, je bila jezna name in me “popravila” v sproščeno držo. Zelo močno mi je zmasirala tudi roke, ampak nisem imela občutka, da mi masira mišice, kar naj bi maserka počela, ampak mi je v vso močjo pritiskala na kosti. Z vso težo se je upirala na zelo majhne površine kosti, tako da si lahko predstavljate, kolikšen pritisk je to bil. Spet se je usmerila na hrbet. Tako močno je pritiskala, da je sama od napora stokala in, če sem od bolečine zastokala sama, me je strogo pogledala in nekaj nerazumljivega dodala. Čisto sem bila zmedena. Nato mi je začela hoditi spet po nogah, tokrat ne samo zadnji del stegen, ampak sem se morala uleči na bok in mi je hodila po notranji strani stegen. Če ne bi bila že odrasla, bi jokala na ves glas, tako pa sem ne tiščala oči skupaj, ampak sem jih od hudega imela čisto izbuljene. Čutila sem, kako se mi po telesu delajo kaplje hladnega potu, vse to od bolečine.
In danes? Celo telo me boli – roke, noge – kot da bi me nekdo pošteno premlatil. Če z roko pritisnem na kateri koli del telesa, me zaboli. Najhuje je, da me strašno boli hrbtenica – tam nekje v višini prsnega koša. Tako me boli, da težko diham. Preden sem šla na masažo, so me bolele mišice okoli hrbtenice in tajska masaža mi je te bolečine do zdaj vedno odpravila. Včerajšnja masaža pa mi je bolečine samo še povečala.
Imate tudi vi podobno izkušnjo? Kaj bi storili na mojem mestu? Jaz sem ji večkrat nakazala, da me preveč boli, pa je samo strogo odvrnila, da ve, da tako pač je. Včasih se mi je zdelo, da uživa v mučenju. Kar malo me je strah, da mi ni poškodovala hrbenice.
Obljubljala mi je, da bojo vse bolečine odpravljene, pa sem jih fasala trikrat hujše.
Pozdravljena!
Sama sem bila na dveh tajskih masažah v dveh različnih salonih. Verjetno ne bom nikoli več šla, saj so mi obakrat naredili energetsko neravnovesje v telesu.
Verjetno imate samo reakcijo. Če je bila masaža preagresivna, boste imela lahko cel teden reakcijo. Počakajte da mine, kaj drugega ne morete narediti.