Tahitijski sok NONI in Taheebo čaj?
Pozdravljeni!
Moj oče je zbolel za rakom. Na debelem črevesu so mu z operacijo odstranili primarni tumor (karciom), vendar se je preselil tudi na jetra (metastaze). Sedaj hodi na kemoterapijo.
Zanima me če kdo pozna Tahitijski sok NONI? Menda zavira razvoj rakastih celic in pomaga zdravim celicam, da se hitreje delijo. Moja mami je slišala, da je nekomu zelo pomagal pri raku, da ga je zdravnik celo vprašal kaj je jedel, da se mu je stanje tako izboljšalo. Tudi v prospektu je omenjeno da pomaga pri raku, vendar ni obravnavano kot zdravilo, le kot dodatek hrani. V Sloveniji ga je mogoče dobiti šele dobro leto.Mi smo ta sok nabavili in sedaj ga oče pije, rada bi pa vedela, če že kdo ima izkušnje s tem?
Kakšne pa imate izkušnje s čajem Taheebo? Tudi tega mu dajemo, da ga vsak dan spije vsaj en liter.
Lep pozdrav!
Glede Noni soka – informacija je od mojega komplementarnega zdravnika na katerag mnenje precej dam , ker vem da je na tekočem kar se takih izdelkov tiče in obveščen. Mene tale “pomp” okoli Nonija spominja na pomp pred leti okoli Aloe Vere.
Že l. 87 je bil Noni sok precej popularen v Nemčiji, vendar so ga zaradi določenih škodljivih sestavin (ker baje vsebuje kemijo in naravne snovi) v Nemčiji prepovedali. Pri nas se je začel pojavljati pred cca 3 leti, zadnje čase pa so oglaševalci soka precej agresivni. Sok je izredno drag saj stane 1 liter cca 13.000 sit.
Skratka jaz sem se odločila da ga ne bom pila, pa tudi nisem dovolj bogata da bi si ga lahko privoščila, ker če bi ga uporabljala proti raku bi šlo cca 50 jurčkov na mesec.
SEm pa govorila z neko gospo, ki ima raka in pravi da se po njem odlično počuti.
Tako da odloči se sama – in prosim poročaj kaj o učinkih in počutju.
Glede taheebo čaja – poznam nekaj ljudi ki prisegajo na njega in celo zdravijo raka z njim. Jaz ga pijem občasno. Je pa zelo važna priprava tega čaja – menda mora biti destilirana voda in določen čas mora vreti itd… da je učinek najboljši.
Ali mi poveste kako je sedaj z očetom? Ne me narobe razumeti, ampak sem zelo skeptična. Oče je bil lani januarja operiran za rakom na pljučih in zdravniki so rekli, da je super, ker ni šlo na bezgavke in so odstranili zgornji del pljuč. Vsak dan z izjemami je pil taheebo čaj, bil pri bioenergetikih, kupili smo nakaj za “zdravi dom”, po telefonu delali nekaj za njega, pil je sok rdeče pese, kupili smo verižico za zdravje, pa kaj jaz vem kajše vse. In do srede je bilo vse ok, dokler niso po letu in pol naredili scintigrama kosti in povedali, da je rak (metastaze) zajel ves skelet, vse kosti………… Tako, da sem popolnoma obupana in ne verjamem več ničesar. Za preventivo smo vse delali in imam občutek, da je zato šlo še hitreje. Pa upam, da vsaj vašemu očetu pomaga vsaj ta sok. Žal mi je, če sem sedaj tako pesimistična. Še vedno ne morem verjeti, da je vse res, da ni nič pomagalo, pa še zdravniki so do sedaj govorili, da je vse ok. Lep pozdrav, pa srečno
Spoštovana Tanja!
Resnično mi je žal za slabo novico. Popolnoma vas razumem, saj se vsak dan soočam z istim problemom. Moj oče je spil približno tri litre Nonija, vendar ne vem koliko mu je to pomagalo. Sedaj je z njim prekinil, ker hodi na kemoterapijo in nima ne apetita, ne moči in tudi bruha včasih. V četrtek bo imel ultrazvok trebuha, pa bom potem napisala, da boste vedeli tudi vi kako bo. Več kot upati, da mu je sok pomagal pa ne moremo. Skrbi me tudi, da je mogoče že (pre)pozno in, da tudi sok ne more pomagati, ker je zelo bolan. Zdaj se tudi ukvarjam še z zadnjo možnostjo IZSTRADATI RAKA, ker ne morem verjeti, da mu nebi moglo nič več pomagati. Ko bom več vedela vam sporočim.
Lep pozdrav!
Draga sonči!
Tukaj ne nasprotujemo morebitnim “alternativam”, ki jih bolniki, ki to želijo, poskušajo pri zdravljenju. Vendar pa je zdravorazumska skepsa, česa se lotiti, vselej na mestu. Rada bi vas samo opozorila, da lahko pri stradanju (ali celo odrekanju tekočini!) pride do hude dehidracije in oslabelosti telesa, v skrajnem primeru lahko to tudi ogrozi življenje. Če oče še hodi na kemoterapijo, zaradi bruhanja in občutka slabosti verjetno nima apetita. Seveda kemoterapija ni nič prijetnega. Pa vendar. Naj se skuša prisiliti, da bo zažil dovolj hranil in tekočine – predvsem v zelo majhnih, a pogostih obrokih. Priporočam vam prebiranje prispevka STRANSKI UČINKI ZDRAVLJENJA S CITOSTATIKI Brigite Skele Savič, vms, v našem glasilu Okno. Lahko ga preberete tudi na omrežju:
Lepo vas pozdravljam!
Irena
((Leto dni zatem)) –>
Po eni strani razumem skepso ljudi, da ne verjamejo, da bi lahko preproste naravne stvari take imele resnične učinke, po drugi strani pa se vedno znova čudim ljudem, ki na podlagi neznanja prihajajo do svojih trdnih zaključkov.
Noni sok namreč pomaga tudi živalim, kjer pa placebo efekt odpove. Noni sok je pomagal tudi bolnikom, ki so bili v končnem končnem stadiju bolezni in se niso več zavedali okolice – poznam primer iz časopisa, ko je bolnica (sicer medicinska sestra) z redko in smrtonosno vrsto AIDSa možgan bila po nekaj tednih bolnišnične nege in neuspelega zdravljenja premeščena v Hospic, 5 do največ 10 dni življenja ji je dala sodobna medicina, nič več zdravil za AIDS, samo še morfij in uspavala, bila je popolnoma nedojemljiva za okolico že kar nekaj dni. Nihče, niti doktorji, niti sestre, niti brat, ki jo je obiskoval niso verjeli v to, da bi noni karkoli spremenil. Pa vendar je. Naj razložim, da se je njeno zdravstveno stanje skozi nekaj mesecev izrazito popravilo in je bila po šestih mesecih odpuščena iz Hospica, a to ne pomeni, da ni več HIV pozitivna. To tudi ne pomeni, da bo noni pomagal vsem ljudem, pač pa nazorno pokaže, da stvar le ni tako placebo, kot bi nas nekateri radi prepričali.
Noni je mogoče zadnje upanje umirajočih. Popolnoma nedojemljivo se mi zdi, da nekateri ljudje na podlagi neznanja kritizirajo noni in to upanje odvzemajo ljudem. Je pa res, da je precej odvisno kateri noni piješ in koliko ga spiješ, pa tudi takrat ni garancije, da bo noni pomagal obrniti proces bolezni, ker konec koncev, to je zgolj sok. Pa še to, bolnica v zgornjem primeru je spila okoli 2 dcl na dan.