TAHEEBO ČAJ
TAKOLE. ODGOVORILA BOM IZ IZKUŠENJ. MOJA MAMA JE BILA PRED 12 LETI OPERIRANA ZARADI RAKA NA DEBELEM ČREVESU. NEKAKO V TISTEM ČASU JE BILA PREDSTAVLJENA V NEDELJSKEM DNEVNIKU KNJIGA GOSPODA GABRE ,, KAKO SEM PREMAGAL RAKA ,,. V KNJIGI OPISUJE , DA JE PRAV S POMOČJO TAHEEBO ČAJA PREMAGAL RAKA. IN OD TAKRAT PIJE NAŠA MAMA TA ČAJ. IN ŽIVI KJUB, GROZLJIVI BESEDI CARCINOMA TRANVERSI (RAK DEBELEGA ČREVESA).
TAHEEBO ČAJ PIJE VSAK DAN IN SICER 1,5 LITRA. ČAJ VPLIVA NA PREBAVO, VSEBUJE TUDI ŽELEZO. TO JE PA ZELO POMEMBNO , ZLASTI PO TAKI OPERACIJI.
Tudi jaz ti odgovarjam iz izkušenj.
Med mojim zdravljenjem sem dnevno popila tri litre čaja.Ta kura-da jo tako poimenujem je trajala eno leto in kasneje sem s pitjem nadeljevala z manjšimi količinami vse do danes.Čaj uživam cc osem let.Dobim ga iz Brazilije in ima poseben način priprave.Če te zanima še več se oglasi na moj e-mail.
Lep dan s sončkom obsijan
Pozdravljena, Jasmina
ta moj čajček si pripravljam z ustekleničeno vodo ali destilirano.Kuha se v stekleni posodi ( jena ) in ko voda zavre daš večji ščep lubja (cha de ipe roxo nabirajo nad 300 m visoko v Andih in je lubje zelo starega drevesa ) in ta vre še na zmernem ognju cc 5 minut.Ko se čaj usede ga skozi plastično cedilo preliješ v steklene kozarce in ohlajenega brez dodatkov spiješ.Ne uporabljaš nobene kovine.Ima barvo konjaka in zelo poseben okus, ki ne odgovarja vsem.Če potrebuješ ti dam vrečko za poskusit.
Jaz sem se okusa privadila saj mi drugega ni preostalo. Malo težje sem ga pila prvi dan po citostatikih.Vsebuje veliko železa in je dober čistilec organizma, saj poleg norih celic prihajajo s citostatiki novi strupi, ki še zdaleč niso tako nedolžni.
Lp, Mojca
Zivjo, Nadija
malo sem pozna z odgovorom, a upam, da ti še prav pride.Primeren je za pitje med citostatiki, saj telo potrebuje veliko tekočine, da se očisti.Mogoče se malo težje navadiš na okus a z malo volje in truda gre, saj drugega ti ne preostane.
Čaj dobiš tudi pri nas in sicer na tržnici v BTC, če je pravi pa ne vem.Če ga potrebuješ ti odstopim vrečko.Javi se mi.
Lp
Mojca
S taheebo čajem imam izkušnje, ne vem, ali so dobre ali slabe….Pred 14 leti je moj mož zbolel za pljučnim rakom, zdravnik mu je odkrito povedal, da ima slabo perspektivo. Takrat je bil taheebo hit, ker ga je v obliki dolge zgodbe g. Gabreja propagiral Ljubljanski dnevnik. Zato so si mnogi zeliščarji (in celo lekarnarji) finančno opomogli, saj so se k njim valile množice upanja željnih ljudi. Tudi jaz sem ga kuhala možu, zavedala pa sem se, da mu s tem dajem le upanje, ki je vedno dobrodošlo… Gotovo ima ta čaj tudi nekatere dobre učinke, a raka možu ni pozdravil. Veseli me, da je zdaj na voljo v lekarnah in da nekateri ne služijo več na račun človeške nebogljenosti in obupanosti.
Pred slabim letom so mi izrezali raka na dojki, upam, da je zgodba z boleznijo končana, prav gotovo pa ne bom kupovala kot zdravilo taheebo čaja, če se ponovi…
Lep pozdrav, Tina.
Tahhebo je res treba vzeti kot dopolnilo, morda preventiva , to nikakor ni čudež ki bo odpravljal tumorje (čeprav je morda nekdo tudi s tem imel srečo) . Vendar zna pomagati kot podpora pri zdravljenju , ker je močan razstrupljevalec tako kot razstruplja še mnogo drugi stvari , nekateri imajo z njim dobre izkušnje in verjamem v njih. Tudi sama ga občasno jemljem, predvsem tisti dan ko si vzamem čas za savno – obvezno ga pijem čez cel dan . Sicer pa je treba za kaj več piti bolj sistematično in bolj pogosto in vem da je zelo važna tudi priprava tega čaja in seveda tudi izvor kot pri vsaki stvari. Tudi alge niso vse eneko dobre, tudi C vitamin ni vsak enak , treba je pač poiskati najbolj kvalitetnega . Nikakor pa ne bi zanemarila vlogo taheebo v boju proti raku, vsak mora pač najti kar mu odgovarja.
Lep pozdrav. Taheebo čaj prihaja iz Latinske Amerike. Podobno kot pri nas čaj kamilice, je na drugi strani sveta Taheebo čaj sinonim za “čaj, ki odpravlja vse tegobe”. Vsekakor to ni čaj za terapijo tako resne bolezni kot je rak. Čaju priložena navodila so napačna, so opozarjali na Fakulteti za farmacijo, ko so opazili, da se čaj prodaja celo v lekarnah. Za dosego protitumornega učinka, bi morali popiti toliko čaja, da bi bil odmerek za telo že močno toksičen. Kogar zanima več natančnih informacij o čaju se lahko obrne na revijo Zdravje in njene Zelene strani, kjer vam na vprašanja odgovarjajo gotovi strokovnjaki, ki si vsakdanji kruh služijo z zvestobo znanosti.
Resnica pa je, da je vsako upanje dobrodošlo. Kar napaja duha, krepi telo. Tudi Taheebo čaj.
In morda rak večkrat prizadane ljudi, ki ne vejo, kaj napaja duha in kreoi telo. Slej ko prej se vsak sreča z normalnimi človeškimi problemi, ki se jim ne more izogniti. In pokuri neskončne zaloge energije, potrebno pa je delati v pravo smer. Kot pravi Sanja Rozman: “Treba je delati, delati v tem smislu, da daš svoj model sveta na mizo in brez zadržkov odrežeš in zavržeš vse, kar ne sodi zraven. In tisto, kar ostane je dobro.” Pogosto je šele težka bolezen razlog , da se ljudje ustavijo in pogledajo vase. “Pomembno je , da se ljudje nimajo za žrtev, dokler se imaš za žrtev, iščeš napadalca in vedno ga lahko najdeš. Besedo odgovornost pojmujem tako, da sem sama odgovorna za to , da v tem svetu vidim najlepše, kar je. Jaz sem zrcalo tega sveta, če se v mojem srcu vidi lepega, potem je lep.” ( Sanja Rozman ) Da človek takšna stališča udomači, pa je potrebno garanje.
Sama nisem zbolela za rakom, je pa raka na prsih prebolela moja mama. Od operacije je že pet let in počasi zaključuje s hormonsko terapijo. Vem, da rak na prsih ni nujno dedna bolezen, sem pa k temu nagnjena. In kar je v moji moči, da ne zbolim, se bom potrudila storiti. In vem, da tega ni malo.
Pozdravljena mmd!
Sem prvič na tejle strani, nisem najbolj vešča, zato ne vem kako bo moje vprašanje priplavalo do tebe. Tahebo čaj kupujem v lekarni, navodila za pripravo so precej drugačna kot jih opisuješ ti. In praviš, da čaj dobiš iz Brazilije? Mi lahko napišeš kaj več?
Hvala ti za odgovor in veliko zdravja! Mojca