Tabletomanka – kako naprej???
Vsem lep pozdrav
Mene muči, ker sem zelo zasvojena z zdravili, ki ne morem BREZ njih.
Pijem Lexsaurin 6mg. in Tramal kapljice. Poizkusila sem, da ne bi več pila to sranje in nikakor mi ne uspe. Ko sem poskušala, da vsaj en dan ne pijem zdravila in sem se pošteno uštela, okoli 15. ure me je začelo tresti kot, da mi v telesu nekdo preklopil elektriko. Hudo je hudo.
Prosim lepo pomagajte, da se odvadim teh hudičevih tablet. Psihiater je že dal predlog, a kaj ko jaz nisem odločna, da grem na zdravljenje, ker me je sram. Bojim se, da bom nekoga srečala, ki ga poznam.
Kako naprej?????
100000000x Hvala vam!
lp, Zelo obupana tabletomanka!
Saj obstoja tudi ambulantno zdravljenje.Psihiatru hodiš pač na pregled,doma si pa sama postopoma zmanjšuj dozo.Zraven spij kakšno zeliščno pomirjevalno tableto(npr.Hova,ki ne povzroča odvisnosti,a pomaga) ali čaj.Ne prenehaj naenkrat,ker je brezveze,samo voljo izgubiš.Jaz sem v mojih letih odvisnosti od pomirjeval sto krat prenehala za en dan in nisem nič dosegla,tretji dan sem vzela še več kot ponavadi.
Ne vem kako dolgo si zasvojena,če si dalj časa,ti bo na začetku slabo,morda boš bruhala,vse te bo bolelo,treslo te bo.Hudo bo,a vse skupaj ni tako grozno da se ne bi dalo preživeti.Vsak preživeti dan z manjšo dozo tablet ti da voljo in motivacijo za naslednji dan,ker vidiš da se da,da zmoreš.
Družabno življenje ti bo sicer malo usahnilo,a nič zato,si pač bolana.Ne sekiraj se kaj si kdo misli o tebi,sebe postavi na prvo mesto in vztrajaj.
Nekdo mora biti ob tebi,zaupaj se staršem,kaki dobri prijateljici,veliko se pogovarjaj.Jaz si na začetku še čaj nisem mogla sama skuhati.
Ko mine najhuje začni s sprehodi,tekanjem,plavanjem,skratka čimveč se gibaj.Idi v savno,da se očistiš strupov.Najdi si hobije,ukvarjaj se z bilo čem, glavno je da si zapolniš urnik za ves dan,da ne boš imela časa razmišljati o slabem počutju.Iz knjižnice si prinesi kakšno literaturo o avtogenem treningu,jogi,jaz sem prebrala ogromno tega,vzami npr. knjigo Kako premagamo odvisnost v 24 urah,ne spomnim se avtorja,lahko,a poučno čtivo.
Jaz sem jedla tablete 10 let,v dveh mesecih sem se jih sama doma zaenkrat rešila z ogromno volje,potrpežljivosti staršev in razumevanja v službi.Šele drugi teden vztrajam brez njih in se učim na novo živeti.Počutim se slabo,a vem da enkrat mora bit boje.Morda bo jutri kriza in jo vzamem,a mislim da je ne bom.Ne smeš živeti za jutri,niti za včeraj,živi za danes.Jaz je danes nisem vzela in sem vesela.Ker sem nekaj dosegla.
Upam da sem ti kaj pomagala,sedaj je vse odvisno od tebe in od vzroka, zakaj si sploh začela s tabletami.Dalj kot boš odlagala,slabše bo.Meni je žal da se nisem prej odločila za ta korak.Če ti ne uspe,ti še zmiraj ostane bolnišnica,kar ni nobena sramota.Vendar jaz tam nisem vzdržala.
Srečno!
Morda bi pričela z odvajanjen na manj drastičen način.
Za začetek od tabletke samo odšrktneš delček in nadaljuješ dokler ne prideš do polovice.Vse lepo ,počasi in s trdno voljo.Kasneje pričneš z zmanjševanjem te polovičke ,dokler ne prideš na nič.
Zadeva se obnese,človek se ne počuti slabo ,saj se telo počasi privaja na novo dozo.
Res pa je,da ne smeš blefirati sama sebi . Končno,saj nikomur ni mar
kaj ti počneš s tabletami.Nihče ne vidi in imaš možnost,da vzameš vse naenkrat ,saj te na samem,med štirimi stenami ne bo nihče ošteval.
Lahko pa v zdravljenje vključiš moj nasvet(preizkušen).Sto procentno deluje.Na daljši rok seveda pa vendar…bolje nekaj kot nič.