tabletke za spanje
Že dalj časa nisem mogla spati, zato sem občasno vzela sanval 5 in mi je noč lepo minila .Sedaj pa mi je to prišlo v navado.Vsak dan vzamem zvečer tabletko.Brez nje skoraj ne morem več.Sem poskusila pa čujem celo noč, naslednje jutro pa sem v službi zaspana.Ali je to tudi zasvojenost oziroma ali to škoduje mojemu organizmu (stara sem 42 let )Ali pozna kdo naravna zelišča za spanje ali kaj podobnega
kaj ti naj rečem, tablete so *****. žal, navadnih želišč ni:) razn kaj z drogami mešan, vsaj pomoje. problem je nekje drugje. psiha al kaj, to se morš pa dobr uprašat, al pa kaj drugega nevem. to boš mogla sama ugotovit, in nekako iti v drugo smer, pa čeprav zgleda nemogoče. nevem, tak kr na blef govorit je bedno, kr verjetn nič ne pomagam. nevem. vendar glede spanja, ti povem, če se zmatraš spiš ko ubita. tako sm jst po krizi delal. takrat tudi nisem mogel spati, sem pač po dva dni zlo mal spal, nato pa še zmatru, bike, kaj drugega, vožnja, zvečer sem uglavnem padu. padu dobesedno.
fajn se mej, pa upam, da ti bo ratal, na tablete pa morš pazit veš, hitr se jih
Kaj pa, če se začneš aktivno ukvarjati s kakih športom (zvečer pod tuš in zmatran zaspiš, verjemi) ali z jogo?
Se vprašaš, kje tiči razlog za nespečnost? Problemi? Sprosti se! Obstaja več tehnik..
Jaz bi poskusila po naravni poti, pusti te tablete! Saj, en dan, dva, boš v službi komaj preživela (zaspanost), potem te bo pa menda samo od sebe zvečer vzelo..
Kak čajček, kopel, mogoče sprostitvena masaša in ni vraga, da…
Srečno! 🙂
Spoštovani!
Tablete Sanval spadajo med uspavala in če jih dolgo jemljete povzročajo zasvojenost, kar pa ugotavljate tudi sami. Poskušajte z naravnimi zelišči- pozanimajte se v kakšni zeliščni lekarni, pa tudi v navadnih lekarnah vam bodo znali svetovati. Sicer pomagajo kopeli, masaže, aktivnosti, pomembno je tudi, da pred spanjem ne razmišljate o kakšnih hudih problemih, da preberete kaj, kar bi vas pomirilo in da se naučite sproščati. Poskusite brez tablet, če pa ne bo šlo se posvetujte z vašim osebnim zdravnikom. Srečno!