Tabletke yaz
@Trauma: Suha vaginalna sluznica je lahko posledica kontracepcijskih tabletk. Če se odločite za prenehanje jemanja, lahko to storite kadarkoli, vendar si boste s tem zamaknili menstrualni ciklus. Lahko se posvetujete z ginekologom o zamenjavi KT?
@ BarbaraV: Če imate težave, vas je ginekolog dolžan pregledati. Drugače vam enkrat letno pripada preventivni pregled, bris pa na 3 let (pod pogojem, da je zadnji bris normalen). Drugače pa rak materničnega vratu ni dedna bolezen in je skoraj v celoti odvisen od okužbe z HPV virusi.
Počakajte krvavitev. Napihnjenost je lahko tudi posledica prehrane.
Pozdravljeni!
Tabletke Yaz jemljem 15. mesec in do sedaj nisem imela nobenih problemov. Zadnje 3 mesece moje razpoloženje zelo niha, predvsem pa se to pojavlja zadnji teden. Imam kontstantni občutek vročine, nestrpna sem, živčna, počutim se kot, da ne bi bila jaz jaz. Enak občutek sem imela v 3. mesecu jemanja Diane, katere sem potem nehala jemati in se je stanje stabiliziralo. Zanima me, če je možno, da so tablete po tolkem času začele delovati tako na moje telo (in um)? Prav tako me zanima kaj mi svetujete vi, naj jih zamenjam, neham jesti? Z ginekologom sva se tudi pogovarjala o nekakšni fizični pregradi, ki se jo da ustavit, a ni bil preveč navdušen nad to idejo, ker še nisem imela otrok. Stara pa sem 22 let.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Taja
Različnih tabletk je ogromno, tako da boste sigurno našli kaj zase, le sprobati morate.
“Fizično pregrado” verjetno mislite maternični vložek. Pri nas imamo dva, Mirena in Jaydess. Načeloma se oba lahko vstavita ne glede na to, ali je ženska rodila ali ne. Jaydess se od Mirene razlikuje v tem, da je manjši in vsebuje hormone za dobo treh let, Mirena dve leti dlje. Ravno zato, ker je Jaydess manjši, je še toliko bolj primeren za ženske, ki še niso rodile.
Pozdravljeni!
Tabletke Yaz jemljem že več kot leto in pol, do sedaj nisem imela nobenih problemov. Menstruacijo redno dobivam na 28. dan (zadnja placebo tabletka). Danes menstruacije ni, tabletke sem jemala redno, vsak dan. Zanima me ali naj še počakam kak dan, naredim test…? Kakšni so postopki?
Lp, Taja
Pozdravljeni,
kmalu bo 5 let odkar redno jemljem kontracepcijske tabletke Yaz. Ker pa se s fantom vidiva le ob vikendih (včasih pa tudi po več tednov), razmišljam, da bi prenehala z jemanjem tabletk. Stara sem 26 let in tekom jemanja nisem imela nobenih težav z jemanjem, a vseeno razmišljam, da mogoče za telo ni dobro, če dolgoročno posegam z umetnimi hormoni za tistih nekaj spolnih odnosov mesečno. Kdaj je najbolj idealno, da preneham z jemanjem? Sklepam, da po tem, ko pridem do konca pretisnega omota?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
MyCherry
Pozdravljeni,
kmalu bo 5 let odkar redno jemljem kontracepcijske tabletke Yaz. Ker pa se s fantom vidiva le ob vikendih (včasih pa tudi po več tednov ne), razmišljam, da bi prenehala z jemanjem tabletk. Stara sem 26 let in tekom jemanja nisem imela nobenih težav, a vseeno razmišljam, da mogoče za telo ni dobro, če dolgoročno posegam z umetnimi hormoni za tistih nekaj spolnih odnosov mesečno. Kdaj je najbolj idealno, da preneham z jemanjem? Sklepam, da po tem, ko pridem do konca pretisnega omota?
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
MyCherry