Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Seksologija – želiva si spolnosti “tabletke” HER SOLUTION

“tabletke” HER SOLUTION

pozdravljeni

ne vem več kaj bi brala, na koga bi se obrnila in kaj sploh bi
kot sem že na 100 in več straneh prebrala pomankanje splonega sla
in kako to rešiš s pogovorom kao, sem samo še bolj žalostna.
imam velik velik problem ki bi ga zelo rada rešila pa ne vem kako.
s partnerjem sva skupaj eno leto in vem da je to tisti pravi ki sem si ga vedno želela. vendar
se vedno nekaj zaplete. pri meni je težava da mi ni do sexa, pa čeprav si močno želim da bi me
“prijelo” in bi lahko zadovoljila svojega partnerja, namesto da ga odvrnem in ostane nepotešen pa še slabe volje (čeprav tega ne kaže). in seveda kot veliko moških misli, kar ne dobiš doma, dobiš drugje. torej si MOČNO želim izboljšati seksualno življenje in ne vidim rešitve več. povsod piše samo pogovor, pogovor, pogovor. kaj mi bo pogovor če se težave tudi po pogovoru ponavljajo. če ima nekdo pomankanje spolnega sla, ga samo s pogovorom ne moreš rešiti. usaj meni se tako zdi.
namen moje teme pa je vprašanje o teh tabletah, jih je katera še tako obupana poiskusila? ker res nevem več kaj bi naredila da bi se lahko izboljšala in zadovoljila svojega partnerja in bi s tem bila tudi jaz srečna, namesto da se prisilim k seksu in se potem počutim “čudno”. rada bi bila srečna in rada bi izbolšala spolni odnos ter s tem osrečila partnerja.

Spoštovana!

Ne bi želel biti ciničen, vendar ste prav vi izbrali pogovor (komunikacijo) za način reševanja. Namreč, kar sedaj počnem, je da vstopam v po-govor z vami – kot od-govor na vaš na-govor.

Predstavljam si, da ste zelo obupani in da vaši poskusi komunikacije niso obrodili sadov. Tako ima za vas verjetno velik smisel ideja, da obstaja tabletka, ki bi povzročila, da bi vas »prijela« spolna sla. Vendar je tudi splošno strokovno mnenje vse bolj naklonjeno prepričanju, da za nizko spolno slo obstaja več dejavnikov, ki se prepletajo, součinkujejo (prehrana in druge sestavine, ki jih vnašamo v telo, npr. medikacija, zlasti kontracepcijske tablete, pa tudi kardiovaskularni ustroj telesa, mentalno zdravje – učinki, ki jih imajo izkušnje individualnega seksualnega razvoja na naše psihično delovanje, zlasti čustvovanje, tudi izkušnje z navezanostjo, tukaj se pridružujejo še odnos do lastnega telesa, prepričanja, ki smo jih razvili ob opazovanju odnosov pomembnih drugih, zavedanje lastne vrednosti, samopodoba, stopnja stresa in vplivi, ki nastajajo iz odnosa, v katerem smo. Gotovo ste zasledili navedek tudi na drugih forumih: »Če torej doživljate nizko spolno slo, ne gre torej kriviti le hormonov, temveč je potrebno raziskati nekoliko širše. V večini primerov je nizka spolna sla namreč povezana s kakšnimi problemi v življenju, nezadovoljstvom v odnosu ali slabo samopodobo…« (http://www.intimatemedicine.si/seksologija/4-najvecje-zmote-o-nizki-spolni-sli/)

Ne predstavljam si možnosti za reševanje vaše težave drugače kot prek komunikacije. Če se bi odločili za psihiatrično pot, to pomeni raziskovanje vašega seksualnega razvoja in morebitnih ovir ali zastojev, ki so pri tem nastali. Če greste na obisk k seksologu ali drugemu terapevtu, si brez besed in zlasti še več vprašanj tega ne znam predstavljati.
Res je še eno. Vsebine, ki so povezane z našim spolnim življenjem in delovanjem, niso vedno na zavestni ravni in se nam prikazujejo v oblikah, ki potrebujejo prevod. Zaradi tega je strokovna pomoč hitrejša in bolj učinkovita izbira.

Spolna sla je res učinek razvoja spolnih hormonov v telesu na določeni stopnji našega razvoja, vendar je to le neka sila, ki je usmerjena k osebi nasprotnega spola. Pot do zadovoljitve ne poteka zgolj na ravni našega hormonskega delovanja, ampak so v to vključene naše predstave, misli, izkušnje in naša aktivnost. Prav tako je naše spolno delovanje sestavljeno iz želje, vzburjenja, zbližanja, samega seksualnega akta z orgazmom in umirjanja po orgazmu. Pri vsem tem niste sami, temveč imate konkretnega partnerja.

Da vam ni do seksa, kot pravite, mora imeti v vašem življenju nek smisel in mora za tem obstajati nek razlog. Nič ne vem ne o vaši starosti ne o vaših preteklih izkušnjah. Vendar bi bilo vsekakor smiselno raziskati, kako vas je življenje privedlo do tega, kar bi želeli sedaj spremeniti. Pri tem navadno ne gre za preproste zadeve in dogodke, ki bi jih lahko položili na mizo kot vzrok in posledica. Gre za veliko bolj kompleksne sklope dogodkov in vplivov, zavestnih in nezavednih, toka razvoja, kjer so bile določene potrebe tako ali drugače zadovoljene, kjer so ostala določena hrepenenja, želje…

Razumem, da je o tem težko govoriti, da nimamo vzorcev niti izkušenj. Vendar je edina pot, da to raziskujemo – uporaba besed.

Imam še nekaj vprašanj.
Ali se s partnerjem lahko pogovarjate o svojih občutkih? Ali lahko izrazita in delita besede o tem, kaj vama pomeni bližina?
Ali se s partnerjem lahko pogovarjate o tem, kaj koga vzburja?
Ali lahko delita izkušnje in občutke glede užitkov – tudi (in zlasti) telesnih?
Ali nate ubesediti to, kar vas resnično vznemirja v življenju, kar vas resnično privlači…?

Ali poznate svoje telo in njegova ugodja?
Ali imate v sebi dovoljenje za ugodja do svojega telesa?

Obstajajo tudi tehnike, tudi dovolj literature, ki si jih lahko ogledate v knjižnici ali se udeležite tečaja (npr. tantra joga).

Kar še razmišljam ob vašem vprašanju, se nanaša na pojem »deliti« – delimo besede v pogovoru, v pogovoru delimo tudi izkušnje, prepričanja, občutke, delimo lahko medsebojna ugodja. Delimo lahko tudi bližino, užitek. To lahko opravimo z besedami ali brez besed. Delimo lahko na način, da tega ne privedemo do zavedanja, lahko pa z zavedanjem zelo okrepimo izkušnjo, da z nekom na tem svetu delimo nekaj za nas zelo pomembnega. Za začetek to ni nujno spolna aktivnost.

Lep pozdrav,

New Report

Close