Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tabletke

tabletke

Sošolca sem pred kratkim zalotila, ko je jedel neke tablete-pojedel je 3 naenkrat. Ker nisem vedla kaj so in sem se ustrašla, da ne gre za kakšna poživila ali celo nedovoljene tablete, sem se z njim pogovorila. Povedal mi je, da so to tablete, ki “kurijo” maščobo v telesu. Rekel je , da jih jemlje že kar dolgo in moram rečt, da se je od takrat precej spremenil-ratal je bolj nabildan. Mišice se mu bolj poznajo in res ni nikjer opaziti maščobnih blazinic. Za kaj pravzaprav gre pri teh tabletah? A se jih da kupiti v prosti prodaji? A so sploh dovoljene?
Tudi jaz sem razmišljala, da bi jih jemala. A bi bilo to za moje telo u redu?

Za odgovore se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam

Spoštovani!

Verjetno jemlje kortikosteroide, tj. hormone, ki povečajo presnovo. Tablete niti niso dovoljene niti jih ni zdravo jemati, zato ti jih od srca odsvetujem. Telesna moč tudi ni edino zveličavno merilo. Zavedam se, kako pomembno je v vaših letih uspeti, biti dober vsaj na enem področju, vendar se je kljub temu potrebno zavedati cene, ki jo nedovoljena (včasih pa tudi dovoljena) poživila nosijo v sebi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pomojem je Clenbuterol al pa ECA (efedrin, kofein, aspirin). To varjanto sem že sam sprobal in morem rečt da kratkoročno resnično deluje, predvsem na podkožno maščbo. Ob pravilnem konzumiranju so stranski učinki skoraj zanemarljivi (nespečnost, potenje, pri nekaterih morda rahla živčnost).

Kljub temu ne priporočam.

Janko Kersnik

New Report

Close