Najdi forum

tablete za menstruacijo

pozdravljeni!
trenutno v bolnici ze en mesec prebolevam anoreksijo. Kot vecina anoreksicnih punc, sem tudi sama izgubila menstruacijo. Nimam je ze od januarja.
Zanima me:
– ali bo menstruacija prisla sama od sebe, ko bom dobila normalno tezo oz. ko bojo sle kile gor?
– kako je s tabletami za sprozitev menstruacije? (in vse o njih)
naj vam bojo v pomoc podatki: trenutno imam 38,5 kg, preden sem shujsala sem jih imela 58. Najmanj sem jih imela 34,05 kg.
kaksno tezo mi priporocate? visoka sem 159 cm….
najlepsa hvala za odgovore ze vnaprej. Zelo vam bom hvalezna!

Pozdravljena,

Pa pojdiva po vrsti:

Za tvojo višino je po izračunih z indeksom telesne teže (računa se tako, da se teža v kg deli z vičino v m na kvadrat. Priporočljiv indeks za normal. telesno težo je med 18 in 25) priporočljiva telesna teža nekje med 46 in 63,5 kg. Seveda je odvisno tako od tvoje konstitucije kot tudi še kupa drugih dejavnikov.

Glede menstruacije je tako, da je možno, da se povrne, ko se teža normalizira, če pa pride do določenih okvar na rodilih, se lahko tudi ne. Vsekakor je bolje, če “prilezeš” do bolj normalne oz. zdrave teže čimprej.

Pri trenutni teži pa tvoje telo “varčuje z energijo” in se mu zdi menstruacija pravi luksuz. Seveda je lahko opcija tudi hormonska terapija, a o tem bo treba na pogovor z spec., ginekologu.

Za kaj več pa bi bilo prav tako dobro govoriti z njim.

S pozdravi,

Ana Ziherl

New Report

Close