tablete tulip
Zanima me, ali so tbl. tulip generična zdravila ali ne.Mož jih je zelo slabo prenašal z veliko stranskimi učinki namreč.Sedaj ima ezetrol in je zelo zadovoljen.Da bi bil tulip gen. zdravilo, sem pomislila tudi zaradi različne cene teh 2 zdravil.
Spoštovana gospa,
zdravilo Tulip je generično zdravilo, zdravilo Ezetrol pa je inovativno zdravilo.
Zdravilo Tulip vsebuje atorvastatin kot zdravilno učinkovino, v zdravilu Ezetrol pa je zdravilna učinkovina ezetimib. Obe učinkovini oziroma zdravili pa se uporabljata za preventivo srčno-žilnih bolezni pri osebah z zvišano vrednostjo maščob v krvi.
Zdravila, ki se predpisujejo za isto indikacijo lahko izzovejo včasih različen odziv pri bolnikih, na kar moramo vedno računati.
Način, kako naš organizem sprejme in reagira na zdravilo je odvisen od vrste činiteljev kot so starost, spol, telesna masa, druge bolezni, ki jih bolnik morda ima, druga zdravila, ki jih bolnik sočasno jemlje, in tudi način prehranjevanja. V veliki meri pa vpliva na odzivanje organizma na zdravilo tudi naša genska zasnova, po kateri se med seboj razlikujemo. Zato ni enostavno predpisati zdravilo, ki bo na bolnika delovalo ugodno s čim manj neželenih učinkov.
Veseli me, da ste našli zdravilo, ki Vam ustreza.
Lepo Vas pozdravljam!
Forum je zaprt za komentiranje.